HMDYleinen

Kolme tulevaa HMD-älypuhelinta paljastui, joista ainakin yksi voi yllättää – HMD Tomcat, HMD Nighthawk ja HMD Rocky

Tältä näyttää HMD Rocky.

HMD julkisti viime viikolla ensimmäiset omat älypuhelimensa, jotka olivat HMD Pulse, Pulse+ sekä Pulse Pro. Kyseisten puhelimien koodinimi oli ”Legend”, mutta nyt nettiin on valunut ensimmäisiä tietoja HMD:n kolmesta tulevasta puhelimesta.

Nämä kolme laitetta kantavat projektinimiä HMD Rocky, HMD Tomcat sekä HMD Nighthawk. Toistaiseksi laitteista on väin vähän tietoa, mutta sertifikaatit, suorituskykytestit sekä maininnat HMD:n omilla sivuilla antavat ymmärtää julkaisun olevan melko lähellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Rocky on löydetty FCC-sertifikaatista, josta paljastuu puhelimen viivapiirros sekä tiettyjä teknisiä yksityiskohtia. Puhelimen takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kameraa sekä odotettavasti LED-salamavalo. Puhelimesta on kolme mallinumeroa, jotka ovat TA-1631, TA-1635 sekä TA-1637. Puhelin tulee siis tarjolle laajasti eri markkinoilla.

FCC:n dokumentit paljastavat puhelimen mittojen olevan 163,99 x 75,5 x 8,9 millimetriä. Puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa, 4G-yhteydet, Bluetooth ja Wi-Fi. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Rocky -puhelin Geekbenchin tietokannassa.

Samainen laite on löytynyt myös Geekbench-tietokannasta, sillä suorituskykytesti on ajettu laitteessa jo tammikuussa 2024. Puhelimessa on Unisocin järjestelmäpiiri, jonka neljä ydintä toimii 1,6 GHz.:n taajuudella ja neljä muuta ydintä toimivat 1,2 GHz:n kellotaajuudella. Geekbench paljastaa laitteessa olevan 4 gigatavua RAM-muistia sekä vanha Android 13 -käyttöjärjestelmä.

Oikeastaan mitään muuta HMD Rocky -puhelimesta ei tässä vaiheessa tiedetä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Tomcat -puhelin Geekbenchin tietokannassa.

HMD Tomcat ja HMD Nighthawk ovat esillä HMD:n omilla sivuilla ainoastaan mainintoina. Laitteet on mainittu listauksessa, jossa kerrotaan tuetut HMD-laitteet, jotka tarjoavat helposti itse korjattavan rakenteen. Listalla on myös yhtiön uudet Pulse-sarjan laitteet.

Puhelimista ainoastaan Tomcat on paljastunut Geekbench-suorituskykytestistä. Kyseessä olisi selvästi suorituskykyisempi laite kuin Rocky, ja samalla suorituskykyisin laite HMD:n valikoimassa viime vuosina. HMD voisi käyttää puhelimessa jotain Qualcommin kehittämistä Snapdragon 6- tai 7 -sarjan järjestelmäpiireistä. Suorituskyky on nimittäin lähellä esimerkiksi Snapdragon 7 Gen 2 -piiriä.

Toistaiseksi puhelimesta ei ole tarjolla mitään muita tietoja. Vuotoja nähtäneen vielä useampaan kertaan ennen varsinaista julkaisua.

HMD Tomcat ja Nighthawk mainittuna HMD:n omilla sivuilla.

Lähde: Nokiamob.net 1, 2, Geekbench 1, 2, FCC  

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD