HMDNokiaYleinen

Tätä suurempaa pettymystä HMD Global ei enää voi tarjota! Tuorein Nokia-lippulaiva ei saa luvattua Android 11 -päivitystä

Nokia 9 PureView

HMD Global on tänään kertonut ikäviä uutisia Nokia 9 PureView -puhelimen omistajille, jotka ovat joutuneet odottamaan Android 11 -päivitystä tuskallisen pitkään. Kyseinen päivitys ei ole tulossa puhelimelle, vaikka alun perin luvattiin. Nokia 9 PureView on toistaiseksi HMD Globalin viimeisin lippulaivapuhelin.

Android 11 -päivitystä ei HMD Globalin mukaan haluta tuoda Nokia 9 PureView -puhelimelle kameran yhteensopivuusongelmien takia. Puhelimessa käytettiin erikoista viiden kameran järjestelmää, joka oli kehitetty yhteistyössä Light.co:n kanssa. Sittemmin Light.co on ilmoittanut vetäytyvänsä puhelimien osalta, jonka takia Nokia 9 PureView -puhelimen kamerajärjestelmä on jäänyt lähes heti julkaisunsa jälkeen ilman tukea. Tämä on johtanut Android 11 -päivityksen yhteensopivuusongelmiin kameroiden kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Haluamme tarjota Nokia-puhelimillamme parhaan mahdollisen älypuhelinten käyttökokemuksen päivästä toiseen. Sen vuoksi olemme tehneet vaikean päätöksen olla tarjoamatta Android 11 ‑ohjelmistopäivitystä Nokia 9 PureView’lle. Kameran ja ohjelmiston yhteensopivuuden puutteet olisivat heikentäneet käyttökokemusta, mikä ei olisi ollut korkeiden laatuvaatimustemme mukaista”, kerrotaan Nokia.com-sivustolla.

Viime vuonna julkaistua Android 11 -päivitystä ei ole puhelimelle tulossa, eikä nähtävästi tulevaisuudessakaan suurempia päivityksiä laitteelle ole odotettavissa. Tämän takia HMD Global kuitenkin näkee velvollisuudekseen tarjota Nokia 9 PureViewin omistajille mahdollisuuden ostaa yhtiön muita puhelimia edullisemmalla hinnalla. Tarjolla on 50 prosentin alennus Nokia XR20 -puhelimesta tai toisesta Nokia X -sarjan puhelimesta (Nokia X10 tai Nokia X20).

HMD Global tarjoaa alennuksen vain, jos lähettää Nokia.com-sivuston kautta Nokia 9 PureView -puhelimen IMEI-koodin. Tarkemmin alennukseen ja sen pyytämiseen voi tutustua Nokia.com-sivustolta tämän linkin takaa.

Lähde: Nokia.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

15 Kommenttia

 1. Nokialaisen ostaneensa voin sanoa, että oli viimeinen. Surkeaa.

 2. Pasi Hiltunen. Sama täällä. Nokia 6.2 omistajana voin kertoa että tämä oli ensimmäinen ja samalla taatusti viimeinen HMD Nokia minun kädessäni. Järkyttävän kehnoa toimintaa kyseiseltä firmalta. Nokia 9 omistajat petettiin nyt pahimman mukaan. Heidät jotka ostivat kalliimman mallin! Ja ihan niin kuin alennus uudesta HMD Nokian puhelimesta riittäisi heille? Tämä HMD Global Nokia päivityslupaukset vs todellisuus, siitä voitaisiin tehdä kantelu EU:n kilpailuvirastolle. Se olisi oikein. Onnistuvat myymään laitteet ylihintaisina vain lupausten ansiosta, joita sitten ei pidetäkään. Tämä asia kuuluu kyllä EU:n kilpailuvirastolle. Taitaa tulla roimat sakot HMD Globalille. Voin tehdä valituksen.

 3. 9 Pureview olisi kaiken lisäksi ihan hyvä puhelin, mikäli kamera toimisi hyvin. Android 10-päivityksen yhteydessä kameran softa alkoi bugittaa ja etenkin alle 25% akkuvarauksella kamera ei enää käytännössä toimi.

 4. Itselänni nyt 4:s HMD:n aikainen Nokia. Toimivat loistavasti sillä alkuperäisellä androidilla. Mutta en suosittele koskaan päivittämään androidia jos et halua ongelmia.

  Ja hyvä muisaa, ongelmia on muillakin valmistajilla. Esim. Samsungiin en koskaan enäö vaihda.

  Nimin. Tyytyväinen Nokian omistaja.

 5. Android 11 päivityksen jälkeen 7.2 mallini ei lataa ilman buuttaamista ja lisäksi sammuilee itsestään. Sama kuulemma 6.2 mallissa. En suosittele kenellekkään.

  1. Minulla on myös Nokia 7.2. Tuohon lataamisongelmaan riittää, että puhelimen sammuttaa hetkeksi ja käynnistää uudelleen, jonka jälkeen kytkee latausjohdon. Kuulemma HMD Global on tietoinen tästä päivityksen myötä tulleesta ongelmasta.

 6. Päivitin juuri edellisen 6.2 puhelimen käytettynä hankkimaani 7.2 /128 malliin jonka löysin uudenveroisena käytettyjen markkinoilta reilulla satasella. Android päivitykset on tulleet ongelmitta näihin ja ilman ihmeellisiä kiinalaisten ja korealaisten viritettynä soittoääniä ja muuta roskaa. Joku voi valittaa että vanhanaikaisia mutta hinta/laatusuhteeltaan varmasti parasta mitä tarjolla.

 7. Nokia 6.2 tyytyväinen käyttäjä. Android softa on paljon selkeämpi kuin esim Samsung, jonka kuvakkeissa ja valikoissa on aivan liikaa vaikeasti ymmärrettäviä polkuja. Onneksi tuli Nokia Androidit, saatoin vieläkin pysyä samassa merkissä yli 25v. Nokia forever.

 8. Nokia 8.1 toiminut hienosti. Olen ladannut kaikki Android päivitykset, mitkä ovat saatavilla. Akku alkanut osoittamaan hiipumisen merkkejä. Puhelin ollut 2.5 vuotta minulla.

 9. Rupeaa ottamaan päähän tämä HMD:n toiminta. Puhelin toiminut moitteettomasti tuohon päivitykseen asti. Päivityksen myötä puhelin vaatii uudelleen käynnistyksen, jotta lataisi puhelimen akkua, myöskään videoiden ottaminen ei onnistu, saan vain ilmoituksen ”videon toistaminen ei onnistu”. Kyseessä siis nokia 7.2.

  Tietoa kyseisistä ongelmista löytyy lähinnä netin keskustelupalstoilta, joten yhtiön tiedotuskin on surkeaa.

  1. sammuilu johtuu ainakin ladattaessa kuumenemisesta.Suojakuoret pois ladattaessa niin ei sammu..

 10. 7.2 jumitellut android 11 päivityksen jälkeen. Jos joku on soittanut, eikä puheluun ole vastattu, niin tämän jälkeen ei puhelimella ole pystynyt soittamaan ilman reboottia. Myös latausta varten tarvitsee bootata, eivätkä soittoäänet/koputukset aina kuulu.

 11. Tätä viestiä kirjoitan 8 Sirocco- puhelimella. Aivan loistava laite. Akku ja näytön lasi vain ovat vaihtokunnossa, eikä niille ole vaihtajaa.

 12. Nokia X10 ja X20 ovat hyviä puhelimia. Kannattaa vaihtaa kun kerran saa noin muhkean alennuksen.

 13. MItenhän tän ”vaihtotarjouksen” kanssa on käynyt? Olen saanut alennuskoodin, mutta sen käyttäminen on mahdotonta, kun X-sarjan puhelimia ei ole ollut pariin kuukauteen saatavilla Nokian verkkokaupasta. Ohje sivua ei ole enää olemassa, mutta vaihtotarjouksen piti olla voimassa maaliskuun loppuun asti.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD