QualcommYleinen

Qualcomm julkisti Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin – ensi vuoden huippupuhelimet ovat tehokkaampia ja monipuolisempia

Qualcomm on tänään julkistanut ensi vuoden huippupuhelimiin suunnitellun Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin, joka tarjoaa selvän päivityksen viime vuoden Snapdragon 888 -sarjan järjestelmäpiireihin. Qualcomm on uudistanut nimen ohella myös järjestelmäpiirin kokonaan, joten kyseessä on hyvin lupaavalta vaikuttava ratkaisu.

Uusi järjestelmäpiiri on valmistettu uudella 4 nanometrin prosessilla, kun vielä aikaisemmin on käytetty 5 nanometrin prosesseja. Järjestelmäpiiri koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka pohjautuvat ARMv9-tekniikkaan. Tehokkain ydin on Cortex-X2-ydin, joka toimii 3,0 GHz:n kellotaajuudella. Kolme muuta tehoydintä ovat Cortex-A710-pohjaisia ja ne toimivat 2,5 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi neljä energiatehokasta ydintä perustuvat Cortex-A510-ytimiin ja ne toimivat 1,8 GHz:n kellotaajuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm lupaa Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin tarjoavan jopa 20 prosenttia paremman suorituskyvyn sekä 30 prosenttia pienemmän virrankulutuksen verrattuna aikaisempaan Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin.

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin yksi kohokohta on 7. sukupolven AI-moottori, joka on neljä kertaa paremman AI-suorituskyvyn. Grafiikkasuorituskyvystä on vastaamassa selvästi kehittyneempi Adreno-piiri, jonka luvataan olevan aikaisempaa 30 prosenttia tehokkaampi ja 25 prosenttia virtapihimpi. Qualcomm on kehittänyt myös kolme Elite Gaming -ominaisuutta, joista yhden avulla kehittäjät voivat löytää tasapainon suorituskyvyn ja tehokkuuden välillä.

Snapdragon 8 Gen 1 tarjoaa integroidun Snapdragon X65 -5G-modeemin, joka tukee sub-6- ja mmWave-tekniikoita, joiden avulla päästään jopa 10 Gbps latausnopeuksiin. Modeemissa on tuki Wi-Fi 6-ja 6E-tekniikoille sekä parannuksia Bluetooth-yhteyksiin. Snapdragon 8 Gen 1 tukee esimerkiksi CD Lossless Audiota Bluetooth LE -yhteyden ylitse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on panostanut myös aikaisempaa enemmän järjestelmäpiirin tietoturvaan ottamalla käyttöön uuden Trust Management -moottorin, joka pysyy suojattuna, vaikka järjestelmäpiirin ylemmät osat vaarantuisivat.

Järjestelmäpiirissä on 18-bittinen Snapdragon Sight -nimeä kantava kuvasignaaliprosessori, joka kerää jopa 4096-kertaa enemmän kameran dataa. Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriin perustuvat laitteet voivat tukea myöskin kameran osalta 3,2 gigapikselin tiedonsiirtoa, 8K HDR -tekniikkaa sekä muita kehittyneitä ominaisuuksia esimerkiksi hämäräkuvauksen osalta.

Qualcommin mukaan uusia Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriin perustuvia puhelimia on tulossa jo ennen vuoden 2021 loppua, joten julkaisua voidaan odottaa hyvin pian.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm