TecnoYleinen

Tecno julkisti Phantom X2- ja Phantom X2 Pro -puhelimet – takaosassa jättikamera ja suorituskyvystä vastaa MediaTekin huippupiiri

Tecno Phantom X2

Monille suomalaisille täysin tuntematon älypuhelinvalmistaja Tecno on julkistanut tänään valituilla globaaleilla markkinoilla yhtiön tähän mennessä parhaimmat premium-puhelimet. Tecno on kiinalaisen Transsion Holdingsin alaisuudessa toimiva brändi, jonka kohdemarkkinat ovat Afrikka, Lähi-itä, Aasia ja Itä-Eurooppa.

Uutuuspuhelimet kantavat nimiä Phantom X2 sekä Phantom X2 Pro, joiden välillä on vain pieniä eroavaisuuksia. Molempien puhelimien suorituskyvystä vastaa MediaTekin viime vuonna julkaisema huippuluokan Dimensity 9000 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on 4 nanometrin piiri, joka tarjoaa 5G-yhteydet ja kilpailukykyisen suorituskyvyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tecno Phantom X2

Tecno on saanut Phantom X2 -puhelimeen 8 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä Phantom X2 Pro -puhelimeen 12 gigatavua vastaavaa RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 256 gigatavua ja käytössä on UFS 3.1 -standardi.

Puhelimiin on saatu 6,8 tuuman kokoinen kaartuva AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 20:9-kuvasuhde sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttöä on myös suojaamassa kestävä Gorilla Glass Victus -lasipinta.

Akunkesto on suuren 5160 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 45 watin pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, jonka päällä toimii HiOS 12 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tecno Phantom X2 Pro

Tecno on panostanut tällä kertaa aivan uudella tavalla kameroihin, joka näkyy myös erittäin kookkaana kamera-alueena laitteiden takaosassa. Kameroiden osalta löytyy myös suurimmat eroavaisuudet Phantom X2- ja Phantom X2 Pro -mallien väliltä.

Phantom X2 Prossa on 50 megapikselin tasoinen muotokuvakamera, joka perustuu ISOCELL JN1 -sensoriin. Sen avulla päästään 2,5x optiseen zoomaukseen ja siinä on f/1.49-aukko. Mukana on myös 50 megapikselin pääkamera, joka perustuu ISOCELL GNV -sensoriin. Kolmas kameroista on 13 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, joka toimii myös makrokuvaamista varten. Kaikissa kameroissa on automaattitarkennus, mutta ei kuitenkaan optista vakautusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Phantom X2 -perusmallissa on 64 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakautuksella. Lisäksi puhelimeen on saatu 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Molemmat uutuuspuhelimet tarjoilevat 32 megapikselin tasoisen selfiekameran.

Tecno esitteli Phantom X2 Pron Mars Orange- ja Stardust Grey -väreissä. Phantom X2 on saatavilla väreissä Stardust Grey sekä Moonlight Silver.

Puhelimien kerrotaan tulevan saataville lähiviikkoina valituilla markkinoilla. Aluksi Tecno esitteli puhelimet Saudi-Arabiassa, jossa Phantom X2 maksaa 2700 rialia ja Phantom X2 Pro 3500 rialia. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 682 euroa ja 884 euroa.

Lähde: Tecno

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Tecno