ArvostelutHonorYleinen

Testissä Honor Choice Earbuds X – täyslangattomat nappikuulokkeet alle 50 eurolla

Honor Choice Earbuds X

Honor on tulossa ryminällä takaisin älypuhelinmarkkinoille, mutta myös moniin muihin kategorioihin. Yhtiöltä on nähty markkinoilla jo yhdet kuulokkeet, jotka kantoivat nimeä Honor Earbuds 2 Lite. Honor toi myyntiin Suomessa kaikessa hiljaisuudessaan uudet Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet, jotka ovat lähtötason täyslangattomat nappikuulokkeet.

Uutuuskuulokkeissa on panostettu erityisesti avonaiseen ja kevyeen rakenteeseen sekä pitkään akunkestoon. Honor Choice Earbuds X -kuulokkeissa on myös 12 millimetrin kaiutinelementit, Bluetooth 5.2 -yhteystuki sekä erillinen pelitila matalan latenssin saavuttamiseksi. Kuulokkeissa on myös IPX4-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys ja puheluissa on käytössä melunvaimennus.

Kuulokkeet ovat osa Honor Choice -tuoteperhettä, jossa tuotteet eivät ole Honorin itse valmistamia. Tällä kertaa kyseessä ovat kiinalaisen Moecen-brändin kuulokkeet, joiden valmistuksesta vastaa Cosonic Intelligent Technologies. Kuulokkeita myydään kuitenkin Honorin brändillä ja Honorin laajoissa myyntikanavissa. Kuulokkeet ovat siis Honorin hyväksymät, vaikka kyse ei ole yhtiön omasta tuotteesta. Suomessa Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet ovat tarjolla ainoastaan valkoisessa väriversiossa ja hintaa on 49,90 euroa.

SuomiMobiilissa uusia kuulokkeita on testattu muutaman viikon ajan, joten niistä on saatu varsin hyvä käsitys. Alapuolella on vielä listattuna kuulokkeiden tärkeimmät tekniset ominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Choice Earbuds X tekniset tiedot

 • Elementti: 12 mm dynaaminen
 • Melunvaimennus: Ei ole (vain puheluissa)
 • Yhteys: Bluetooth 5.2 (Koodekit: SBC, AAC)
 • Kuulokkeiden akku: 40 mAh / 6 tuntia
 • Kotelon akku: 500 mAh / 22 tuntia
 • Ohjattavuus: napautusohjaus kuulokkeissa
 • Lataus: USB-C-liitännällä
 • Muuta: Pelitila (pienempi latenssi)
 • Kuulokkeiden mitat: 33,0 x 17,4 x 18,4 mm
 • Kotelon mitat: 60 x 45,9 x 23,6 mm
 • Kuulokkeen paino: 4,3 g
 • Kotelon paino: 37 g
 • Vedenkestävyys: IPX4
 • Väriversiot: valkoinen ja musta (ei Suomessa)
 • Hinta: 49,90 euroa

Rakenne ja muotoilu eivät yllätä

Muotoilu uusissa Honor Choice Earbuds X -kuulokkeissa on yllättävän geneerinen ja tuo mieleen hyvin vahvasti Applen AirPods-kuulokkeet. Honor luottaa niin sanottuun avonaiseen rakenteeseen, eli kuulokkeissa ei ole tulppia. Kuulokkeet ovat kokonaan kiiltävää valkoista muovia, eikä mustaa väriversiota Honor ole tuomassa Suomessa saataville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelo on laatikkomainen, mutta siinä on pyöristetyt kulmat. Latauskotelossa ei ole Honor-logoa, sillä kyseessä eivät ole oikeastaan Honorin kuulokkeet. Etuosassa on ainoastaan pieni rako, josta kotelon saa auki paremmin ja etuosassa on myös LED-ilmoitusvalo. Kotelon ylä- ja alareunoista on tehty tasaiset, joten kotelo pysyy pöydällä paikallaan niiden varassa. Alareunassa on lisäksi pienellä präntillä vaadittuja logoja ja sertifiointitietoja, joiden välissä on myös USB-C-latausliitin sekä painike yhdistämistä varten.

Kotelosta on tehty kohtalaisen kompakti, joten se sopii taskuun ongelmitta. Honorin mukaan latauskotelon mitat ovat 45,9 x 60 x 23,6 millimetriä ja painoksi on ilmoitettu 37 grammaa. Kiiltävän, liukkaan ja hieman kaartuvan toteutuksen ansiosta latauskotelo sujahtaa taskuun helposti, mutta samalla viimeistely vaikuttaa kuitenkin todella halvalta. Kiiltävä pinta naarmuuntuu todella helposti ja esimerkiksi laukun pohjalla pidettäessä kotelo on nopeasti todella kulahtanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Choice Earbuds X -kuulokkeiden latauskotelo aukeaa yllättävän helposti, joten magneetit eivät ole kaikista voimakkaimmat. Kotelon sarana tuntuu myös varsin halvalta, mutta eipä juurikaan muuta tässä hintaluokassa voikaan odottaa. Kuulokkeet pysyvät yllättävän hyvin latauskotelossa kiinni, mutta ylösalaisin ravisteltaessa ne kyllä tippuvat pois. Lisäksi testijakson aikana kuulokkeet tiputettiin muutaman kerran maahan, joista yhdellä kerralla kuulokkeet lensivät kotelosta, mutta yllättävän monesti ne eivät päässeet irtoamaan.

Kuulokkeet ovat miellyttävän kompaktit, sillä Honor on ilmoittanut mitoiksi 33,0 x 17,4 x 18,4 millimetriä ja painoksi 4,3 grammaa. Itse olen erittäin tyytyväinen kuulokkeiden keveyteen, sillä ne eivät rasittaneet korvia. Avonaisen rakenteen takia Honor Choice Earbuds X -kuulokkeissa ei ole mitään tulppia, jotka pitäisivät kuulokkeet korvissa tai tiivistäisi niitä. Avoin rakenne sopii varmasti joillekin, mutta itse olen enemmän tulpallisten kuulokkeiden ystävä.

Muotoilullisesti tarjolla ei ole mitään erikoista, vaan toteutus on hyvin geneerinen. Yläosaan on tehty leveämpi kuulokeosuus, johon on liitetty pitkulainen varsi. Varressa on kaksi mikrofonia, latauspinnit sekä pienessä koverruksessa on napautusalue ohjausta varten. Kuulokeosassa on iso reikä kaiutinta varten. Yleisesti kuulokkeet pysyivät kohtalaisesti korvissa, mutta itselle tuli välillä myös tunne kuulokkeiden tippumisesta. Kuulokkeiden kanssa istuvuus korviin on kuitenkin todella henkilökohtainen asia.

Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet ovat myös IPX4-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestävät, joten pientä vesisadetta tai hikeä ei kannata pelätä. Veteen upottamista kuulokkeiden ei pitäisi kuitenkaan kestää. Roiskevedenkestävyys löytyy ainoastaan kuulokkeista, eikä latauskotelolle ole luvattu minkäänlaista vedenkestävyyttä.

Kuulokkeet ovat siis varsin geneeriset ja valmistettu halvoista materiaaleista, joten yllätyksiä ei ole tarjolla. Kyseessä ovat mielestäni kuitenkin sellaiset kuulokkeet, jotka 50 eurolla voikin kuvitella saavansa. Suurin plussa rakenteessa oli mielestäni roiskevedenkestävyys, jota ei kaikista kalliimmistakaan kuulokkeista löydy.

Tunkkainen ääni, mutta hyvä akunkesto

Äänentoistosta uutuuskuulokkeissa on vastaamassa 12 mm dynaamiset kaiutinelementit, jotka ovat varsin perinteikkäät toteutukset. Äänenlaatu ei valitettavasti ole mikään erikoinen tai oikeastaan laatu on samaa tasoa kuin monissa muutaman kympin markettikuulokkeissa. Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet eivät siis erotu kategoriansa muista kuulokkeista juurikaan millään tavalla.

Yleinen äänenlaatu oli ensikuuntelulla hieman tunkkainen tai ennemminkin ääni kuulosti kuin se olisi tullut peltipurkista. Kun kuulokkeita käytti kuitenkin pidemmän aikaa, niin heikompaan laatuun kyllä tottui, vaikka toisinaan jäi kaipaamaan myös parempaa laatua. Suurin puute on bassossa, jota on todella vähän. Toki tämä johtuu jo täysin avonaisesta rakenteesta. Musiikeissa laulu tulee mukavasti esille, mutta erilaiset soittimet jäävät jopa yllättävän paljon piiloon.

Testijakson aikana itse huomasin useasti myös äänen tasojen heittelyä, eli kesken kuuntelun ääni saattoi hieman heitellä ja se ei ollut kovinkaan miellyttävän kuuloista. Kokonaisuudessaan äänenlaatu ei yllätä, mutta se on kohtuullinen, jos tarvitsee edulliset kuulokkeet. Melunvaimennusta kuulokkeisiin ei ole saatu, joka ei ole kovinkaan yllättävää ottaen huomioon alle 50 euron hintapisteen. Melunvaimennuksen ja tulpallisen rakenteen puutteiden takia Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet päästävät lähes kaiken melun lävitseen.

Yhteys kuulokkeissa on Bluetooth 5.2 -version varassa, joka tarjoaa jo itsessään vakaan yhteyden esimerkiksi puhelimeen. Yksi erikoisuus Honor Choice Earbuds X -kuulokkeissa on pelitila, joka vähentää hieman viivettä. Kuulokkeissa ei itsessään ollut havaittavissa mitään merkittävää viivettä normaalissakaan tilassa ja pelitilassa latenssi saadaan hieman vielä pienemmäksi. Pelitilaan päästään painamalla molempien kuulokkeiden painikkeita samaan aikaan noin kolmen sekunnin ajan. Pelitilasta päästään samalla tavalla myös pois.

Puheluita varten kuulokkeisiin on saatu kuitenkin melunvaimennus, jonka avulla puhelun vastaanottaja saa paremmin selvää puheesta. Kuulokkeet pystyvät suodattamaan kahden mikrofoninsa avulla hieman melua. Testien perusteella Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet toimivat kohtuullisesti puheluita varten. Kuulokkeiden käyttäjän ongelmana on kuitenkin se, että avonaisen rakenteen takia puhelusta on vaikea saada selvää, jos on meluisassa ympäristössä.

Akunkesto on yksi kuulokkeiden valttikorteista, sillä Honor Choice Earbuds X takaa latauskotelonsa kanssa jopa 28 tunnin akunkeston. Lukema on mielestäni tarpeeksi hyvä tässä kategoriassa. Kuulokkeiden oma akku on kooltaan 40 milliampeerituntia ja se riittää noin 6 tunniksi musiikin kuuntelemista. Latauskotelon akku on kooltaan 500 milliampeerituntia ja se tarjoaa lisää virtaa noin 22 tunniksi.

6 tuntia kuulokkeiden omilla akuilla on hyvä, sillä se riittää monessa tilanteessa. Harvemmin kuulokkeita tulee käytettyä 6 tuntia yhtäjaksoisesti, joten ne latautuvat aina täyteen latauskotelossa ollessaan. Yhteenlaskettuna akku kesti omassa käytössäni noin viikon verran, jonka jälkeen kuulokkeita oli ladattava. Lataus tapahtuu USB-C-liittimen kautta, eikä tarjolla ole minkäänlaista pikalatausta.

Honor Choice Earbuds X -kuulokkeissa on tuttu napautusohjaus, joka löytyy kuulokkeiden yläreunasta. Kahdesti napauttamalla pystytään pysäyttämään tai jatkamaan musiikin toistamista ja kolmella napautuksella voidaan avata Google Assistant puhelimessa. 2 sekunnin napautus vaihtaa kappaleen tai hylkää puhelun. Kolmen sekunnin napautuksella pystytään aktivoimaan aikaisemmin mainittu pelitila.

Itse en suuremmin tykännyt napautusohjauksesta, sillä sen toiminta oli heikkoa. Oikeastaan suurin ongelma oli sen hitaus, sillä napautuksien ja toiminnon välillä oli turhan pitkä viive. Esimerkiksi usein luulin, ettei kuulokkeet reagoineet napautuksiin ollenkaan, sillä mitään ei tapahtunut. Kahden napautuksen jälkeen täytyy kuitenkin malttaa odottaa hetki, että Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet tajuavat pysäyttää musiikin.

Koska kyseessä eivät ole varsinaisesti Honorin kuulokkeet, niin ne eivät tarjoa Honorin omista kuulokkeista tuttuja toimintoja. Honor Choice Earbuds X -kuulokkeita ei pysty esimerkiksi liittämään AI Space -sovellukseen tai kuulokkeet eivät tue pop-up-pariliitosta. Kuulokkeiden perusasetuksia pystyy säätämään ainoastaan liitetyn puhelimen Bluetooth-asetuksista.

50 eurolla ei kannata odottaa ihmeitä

Honor Choice Earbuds X

Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet tarjoavat pitkälti juuri sitä, mitä on luvattu. Lisäksi kuulokkeissa on samat heikkoudet kuin monissa muissakin alle 50 euron täyslangattomissa nappikuulokkeissa. Ihmeisiin ei siis tässä hintapisteessä päästä.

Hyvänä puolena kuulokkeissa voidaan pitää kevyttä rakennetta ja avoin toteutus on varmasti joidenkin kuluttajien mieleen. Rakenteessa selvä vahvuus on IPX4-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys, jota ei löydy kaikista kalliimmistakaan kuulokkeista. Akunkesto tuntui kuulokkeissa olevan myös todella hyvä.

Ongelmia havaittiin äänenlaadun kanssa, joka myös vaihteli kesken musiikin kuuntelemisen. Honor Choice Earbuds X -kuulokkeiden rakenne oli melko muovinen ja halvanoloinen, joka toki tässä hintapisteessä on odotettavaakin. Suurin ongelma kuulokkeissa on kuitenkin se, ettei ne ole yhteensopivat Honorin ekosysteemin kanssa. Kuulokkeita ei pysty hallitsemaan AI Space -sovelluksen avulla, kuten Honorin itse kehittämiä kuulokkeita.

Mielestäni suurin kysymys Honor Choice Earbuds X -kuulokkeiden kohdalla on se, miksi ne pitäisi ostaa. Tietysti alle 50 euron hinnoittelu hieman houkuttelee, mutta nostamalla budjettia pystyy samaan arvostelun kirjoitushetkellä Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet alle 60 eurolla. Mielestäni SuomiMobiilissakin aikaisemmin testatut Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet ovat selvästi parempi vaihtoehto, joihin kannattaa tutustua tämän linkin takaa.

Suomessa Honor Choice Earbuds X -kuulokkeet ovat olleet myynnissä helmikuusta lähtien ja suositushinta on 49,90 euroa. Kuulokkeet ovat tarjolla ainoastaan valkoisessa väriversiossa.

Hyvää

 • Kuulokkeissa IPX4-luokitus
 • Kevyt ja avoin rakenne ei rasita korvia
 • Hyvä akunkesto
 • Edullinen hinnoittelu

Huonoa

 • Äänenlaadun vaihtelut kesken musiikin toiston
 • Kiiltävämuovinen kotelo on liukas ja naarmuuntuu herkästi
 • Ei toimi yhdessä Honorin ekosysteemin kanssa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut