ArvostelutYleinen

Testissä LG:n huippukestävä V10-älypuhelin

Kun ensimmäisen kerran näin LG V10 kuvissa, niin minulle heräsi pakonomainen tunne saada kyseinen älypuhelin testiin. Ja niinhän minä sainkin, ja tässä artikkelissa tulenkin kertomaan omat kokemukseni LG V10 parissa ja toivottavasti autan, jotain, joka miettii juuri nyt uuden puhelimen ostamista. Hintaa LG V10 on 699€, joten kyseessä on huippuluokan älypuhelin, niin ulkomuodoltaan, kuin teknisiltä tiedoiltaankin. V10-puhelimessa on 5.7-tuuman päänäytön yläpuolella 2.1-tuuman OLED-näyttö, joka toimii täysin itsenäisesti tai yhdessä päänäytön kanssa. Pienempi näyttö voi aluksi vaikuttaa turhalta, mutta mitä enemmän puhelinta käyttää, niin oppii pitämään siitä enemmän. Nyt pitemmittä jaaritteluitta aloitetaankin arvostelu.

LAATUTUNTUMA JA ULKOISET HUOMIOT

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG V10 on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on myös kestävä silikonipinta. Puhelin on myös saanut hyväksytyn arvosanan riippumattoman kolmannen osapuolen suorittamassa pudotustestissä. Näistä johtuen laatutuntumaltaan LG V10 on huippuluokkaa. Puhelin tuntuu kädessä hyvältä, vaikka onkin isokokoinen. Silikoninen takakuori pitää huolen siitä, että puhelin pysyy kädessä, eikä se tunnu missään vaiheessa liukkaalta. Myös kiiltävät teräsreunat tuovat mieleen laadukkaan viimeistelyn.
LG V10 on 159.6mm pitkä, 79.3mm leveä ja 8.6mm paksu. Painoa puhelimella on 192g, joten se ei ole kaikista kevyimmästä päästä. Puhelinta voi käyttää yhdellä kädellä, jos omistaa isohkot kädet, pienillä kämmenillä puhelinta ei onnistu käyttämään yhdellä kädellä juurikaan ollenkaan.
LG V10 takaa löytyy niin äänenvoimakkuudensäätimet, kuin käynnistyspainike, mikä toimii myös sormenjälkitunnistimena. Puhelimen sivuilla ei ole mitään. Pohjasta löytyy USB-latausliitin.

MYYNTIPAKKAUS LYHYESTI

IMG_20160118_181915

Myyntipakkaus on tyylikkään valkoinen, jota koristaa V10 logo edessä. Myyntipakkauksen avatessa, oikealta puolelta löytyy itse puhelin ja vasemmalta pienistä lokerikoista löytyvät laturi, kuulokkeet, latauspiuha sekä pikaohjeet.

IMG_20160118_182107

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

KAKSOISNÄYTTÖ

IMG_20160119_094813-1

LG V10 yksi erikoisominaisuuksista onkin 2.1-tuuman OLED-näyttö. Pienoisnäyttö toimii, joko itsenäisesti tai yhdessä isomman näytön kanssa. Kun päänäyttö on sammutettu, niin pienoisnäytöllä näkyy ilmoituksia. Sen voi myös säätää toimimaan aloitusvalikkona eniten käytetyille sovelluksille päänäytön ollessa käytössä. Pienoisnäytössä näkyvät myös sinne valitut kontaktit ja se toimii myös median hallinnassa.
Omasta mielestäni LG on onnistunut pienoisnäytössä hyvin. Erityisesti tykkään siitä, kuin ilmoitukset saapuvat pienoisnäyttöön peittämättä yhtään isomman näytön tilasta. Myös se, että siihen saa lisättyä valitsemiaan kontakteja on plussaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

KAMERAT

IMG_20160119_094813-3

LG V10 on yksi markkinoiden ainoista älypuhelimista, joka tarjoaa täysin manuaalisen tilan videokuvausta varten. Manuaalisessa tilassa kuvaaja voi itse vaikuttaa videoihin muokkaamalla sulkimen nopeutta, kuvataajuutta, ISO-herkkyyttä, valkotasapainoa, tarkennusta ja jopa valita mikrofonin herkkyyden ja suunnan. Videoita voi kuvata kolmella eri resoluutiolla HD, FHD ja UHD(4K). Myös kahdesta eri kuvasuhteesta voi valita omansa (16:9 ja 21.9).

Screenshot_2016-01-31-14-15-13-768x432

Puhelimesta löytyy kolme kameraa…yksi takakamera ja kaksi etukameraa. Takakamera on varustettu 16MP kennolla, joka ottaa todella mahtavia kuvia. Etukamerat ovat 5MP, mutta toinen on normaali 80-asteen linssi ja toinen on 120-asteen laajakuvalinssi. Selfiet onnistuvat mahtavasti, ja jos normaalilla linssillä ei saa kaikkia kavereita mukaan, niin on aika vaihtaa 120-asteen laajakuvalinssiin. Vaihto näiden kahden linssin välillä on mutkaton, tila vaihtuu kamerasovelluksessa olevalla painikkeella. Takakameralla otetut kuvat ovat tarkkoja ja F1.8-aukolla varustetulla kameralla saa myös hyviä kuvia hämärämmässäkin tilassa. Kamera on myös varustettu OIS(Optical Image Stabilization) tekniikalla, joten video on tarkkaa ja tasaista.

TEKNOLOGIA

IMG_20160119_163118

Prosessorina LG V10:ssä toimii Qualcomm Snapdragon 808, vaikka kyseinen prosessori ei olekaan mikään paras tällä hetkellä, niin se kyllä ajaa asiansa mainiosti. Puhelimen käyttö on sujuvaa, eikä viivettä ole juuri lainkaan. Puhelimesta löytyy 4GB RAM muistia, joten monenkin eri sovelluksen käyttö samanaikaisesti toimii moitteettomasti. Sisäistä muistia puhelimessa on 64GB ja puhelin sisältää myös muistikorttipaikan, jonka avulla muistinmäärä on laajennettavissa, jopa 2TB asti.

Päänäyttö on 5.7-tuuman QHD IPS Quantum, joka antaa puhelimelle resoluution 2560×1440. Pienoisnäyttö on 2.1-tuuman IPS Quantum, ja se antaa resoluution 160×1040. LG:n valinta ottaa käyttöön IPS näytöt on erittäin hyvä uutinen, sillä näytöt tarjoavat todella laajat kuvakulmat ja melkein täydelliset värit. Ainoana miinuksen on, että mustat värit eivät ole aivan Super AMOLED näyttöjen tasoisia.

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ JA AKUN KESTO

Käyttöjärjestelmänä on Android 5.1.1, tosin puhelimeen on juuri arvostelun kirjoittamisen aikana saapunut Android 6.0-päivitys. Käyttöjärjestelmän päälle LG on valinnut laittaa oman skinin, joka on omasta mielestäni yksi parhaimmista heti normaalin käyttöliittymän jälkeen. V10:stä löytyy myös Knock Code – toiminto ja sormenjälkilukija.

lg-v10-battery-w782

Akkuna puhelimesta löytyy 3,000mAh vaihdettava akku, mikä on aivan mahtavaa. Mikään ei ole parempaa, kuin vaihtaa akku juuri ladattuun ja laittaa tyhjä akku lataukseen. Akun kesto puhelimella onkin kiitettävää ja sain omassa käytössäni akun kestämään reilusti koko päivän. Päivääni kuului mobiilipelien pelaamista, somettamista, sähköpostiviestin lukemista ja kirjoittamista, kuvien ja videoiden ottamista ja verkkosivujen selailua.

LOPPUSANAT

LG on omasta mielestäni onnistunut tuomaan markkinoille laadukkaan ja kestävän huippupuhelimen. Puhelimen pienoisnäyttö on onnistuneempi, mitä itse osasin odottaa ja sen käyttö onkin lisännyt puhelimen käyttömukavuutta. Puhelimen hinta on kuitenkin aika suuri ja monet varmasti miettivätkin, että kannattaako puhelimesta maksaa 699€. Omasta mielestäni kyllä, varsinkin, jos etsit kestävää ja näyttävää huippupuhelinta.

Mahtava puhelin LG:ltä

8.6

Kestävää tekoa, mutta silti tyyliikäs

Toni Aaltonen
Toni Aaltonen on kokenut teknologiabloggaaja; hänellä on ollut monia blogeja ja suosituin niistä on ollut JollaSuomi. Tonin apuna kirjoittamisessa on noin kymmenen vuoden aikana haalittu kokemus teknologiasta

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Arvostelut