ArvostelutNothingYleinen

Testissä Nothing Ear (2) – erinomainen päivitys äänenlaatuun ja ominaisuuksiin

Nothing Ear (2)

Nothing on julkaissut nyt toisen sukupolven kuulokkeensa, jotka kantavat nimeä Nothing Ear (2). Kyseessä on seuraaja kesällä 2021 julkaistuille Nothing Ear (1) -kuulokkeille. Uutuusversiossa Nothing on lähtenyt parantamaan ominaisuuksia kokonaisvaltaisesti, vaikka ulkoisesti ei siltä vaikuttaisikaan.

Uutuuskuulokkeissa on edeltäjästä tuttu läpinäkyvä muotoilu, mutta tällä kertaa latauskotelosta on tehty hieman kompaktimpi. Nothing Ear (2) tarjoaa tulpallisen rakenteen, ja erityisesti äänenlaatua on paranneltu. Nothing on vienyt myös akunkestoa, melunvaimennusta sekä montaa muuta osa-aluetta parempaan suuntaan.

Kuulokkeisiin on saatu kustomoitu 11,6 millimetrin kaiutinelementti, 40 desibeliin yltävä melunvaimennus sekä jopa 36 tunnin akunkesto. Nothing Ear (2) -kuulokkeita voidaan käyttää useimmilla Android- ja iOS-laitteilla, sillä kaikki tarvittavat toiminnot löytyvät Nothing X -sovelluksen kautta.

Nothing Ear (2) -kuulokkeet tulevat myyntiin globaalisti 28. maaliskuuta. Hinta Suomessa on 159 euroa. Kuulokkeista on arvostelun kirjoitushetkellä tarjolla ainoastaan valkoinen väriversio.

Alapuolella on listattuna vielä yhteenvetona Nothing Ear (2) -kuulokkeiden tärkeimpiä teknisiä tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Ear (2) tekniset tiedot

  • Elementti: 12,6 mm dynaaminen
  • Melunvaimennus: 40 desibeliä
  • Yhteys: Bluetooth 5.3 (Koodekit: SBC, AAC, LHDC 5.0 / Profiilit: BLE, SPP, HFP, A2DP, AVRCP)
  • Kuulokkeiden akku: 33 mAh, 6,3 tuntia musiikintoistoa (ilman ANC)
  • Kotelon akku: 485 mAh, 36 tuntia musiikintoistoa (ilman ANC)
  • Ohjattavuus: Puristusohjaus kuulokkeissa
  • Lataus: USB-C (5W) ja langaton Qi-lataus (2,5W)
  • Kuulokkeiden mitat: 29,4 x 21,5 x 23,5 mm
  • Kotelon mitat: 55,5 x 55,5 x 22 mm
  • Kuulokkeen paino: 4,5 g
  • Kotelon paino: 51,9 g
  • Vedenkestävyys: IP54 (kuulokkeet) ja IP55 (kotelo)
  • Väriversiot: Valkoinen
  • Hinta: 159 euroa

Tuttu muotoilu kaivatuilla parannuksilla

Muotoilun ja rakenteen osalta Nothing on päättänyt lähteä viemään eteenpäin ensimmäisistä kuulokkeista tuttua toteutusta. Parannuksia on saatu juuri niihin osa-alueisiin, joihin toivottiinkin. Kuulokkeissa ei myöskään ole luovuttu tutusta läpinäkyvästä viimeistelystä.

Latauskotelo on Nothing Ear (2) -kuulokkeissa neliömäinen, ja aikaisempaa pienempi. Ei toki kaikista kompaktein, mutta ei myöskään enää liian massiivinen. Latauskotelossa käytetään läpinäkyvää muovia. Tämän ansiosta kotelon läpi näkee sisällä olevat kuulokkeet. Kotelon yläpuolella on pyöreä syvennys, jonka avulla koteloa voi käyttää esimerkiksi fidget spinnerina.

Selvin uudistus nähdään kotelon alaosassa, joka ei ole enää pelkästään kiiltävä muovia. Alaosassa on valkoinen mattapintainen muovi, joka vähentää läpinäkyvän pinnan naarmuuntumista ja kulumista. Alaosaan Nothing on laittanut esille pienellä präntillä vaadittuja merkintöjä ja alaosassa on myös tekniikka langatonta latausta varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kotelon etuosassa nähdään magneetti ja takaosassa on yksinkertainen sarana. Vasemmassa kyljessä ei ole mitään, mutta oikeassa kyljessä on USB-C-liitin sekä Bluetooth-painike. Kotelo avautuu keskeltä rasian tavoin ja sisältä löytyy kuulokkeet omissa syvennyksissään, LED-ilmaisinvalo sekä teksti ”ear (case)”.

Kuulokkeista on ainakin toistaiseksi vain valkoinen väriversio, joka edustaa Nothingin perinteistä värimaailmaa. Kiiltävä muovi on liukas materiaali, mutta onneksi alaosaan on saatu mattapinta. Latauskotelo kerää valtavasti sormenjälkiä ja samalla muovi naarmuuntuu herkästi. Reilun viikon aikana muoviin tuli naarmuja, mutta onneksi ne eivät ole kovin helposti havaittavissa. Kotelon yleinen laatuvaikutelma on kuitenkin nyt parempi, joka on paksumman muovin ja kulmikkaamman muotoilun ansiota.

Kuten todettua, latauskoteloa on saatu aikaisempaa pienemmäksi. Jokaisessa suhteessa on saatu millimetri tai pari pois. Nothing Ear (2) -kuulokkeiden latauskotelon mitoiksi on kerrottu 55,5 x 55,5 x 22 millimetriä (Ear (1):n mitat olivat 58,6 x 58,6 x 23,7 mm). Painoksi Nothing on tällä kertaa ilmoittanut 51,9 millimetriä, joten myös tässä suhteessa on saatu hieman karsittua.

Itse kuulokkeet löytyvät latauskotelon sisältä omista syvennyksistään vaakatasoon asetettuna. Kuulokkeet ovat magneettien varassa kiinni kotelossa, mutta ne saadaan todella helposti myös pois. Magneetit ovat sen verran vahvoja, että koteloa saa kunnolla ravistella, jotta ne irtoavat siitä. Toki kuulokkeet saattavat lähteä pois kotelon tippuessa maahan, mutta tällaista tilannetta ei testijakson aikana ollut.

Kuulokkeisiin Nothing ei ole tehnyt muotoilullisesti suuria muutoksia, vaikka jotain pientä on toki havaittavissa. Nothing Ear (2) -kuulokkeet koostuvat kuulokeosasta sekä siinä kiinni olevasta varresta. Kuulokkeista mielenkiintoisen tekee kuitenkin varren läpinäkyvä muotoilu. Kuulokkeiden sisällä olevan piirilevyn ja siinä kiinni olevat komponentit pystytään näkemään. Pienenä mielenkiintoisena yksityiskohtana kuulokkeissa on piste varressa, joka on vasemmassa kuulokkeessa valkoinen ja oikeassa kuulokkeessa punainen. Molemmissa kuulokkeissa lukee myös teksti ”Nothing Ear (2)”.

Mikrofonien sijaintia kuulokkeissa on hieman päivitetty, ja niitä on kolme kappaletta. Varren takaosassa on latauspinnit, jotka osuvat latauskotelon pinneihin. Itse kuulokeosa on varsin normaali ”möllykkä”, jonka varassa kuulokkeet pysyvät korvissa yhdessä silikonitulpan kanssa. Kuulokeosasta on tehty kiiltäväpintainen. Nothing toimittaa kuulokkeiden mukana oletusarvoisesti kolmet eri kokoiset silikonitulpat, joista kukin voi käyttää omiin korviin parhainten sopivia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo edeltäjäversiossa tykkäsin paljon kuulokkeiden istuvuudesta korviin, ja nyt Nothing Ear (2) -versiot istuvat yhtä hyvin. Nothing ei ole tehnyt muutoksia muotoiluun, joten uutuuksia on miellyttävää pitää korvissa pitkiä aikoja. Kuulokkeet eivät rasita korvia liikaa ja samalla ne pysyvät korvissa hyvin, eikä niitä tarvitse survoa korvakäytävään.

Nothing on kertonut kuulokkeiden mitoiksi 29,4 x 21,5 x 23,5 millimetriä, joten muutoksia ei ole muussa kuin hieman pidemmässä varressa. Nothing Ear (2) -kuulokkeet ovat myös aikaisempaa kevyemmät, sillä painoa on 4,5 grammaa aikaisemman 4,7 gramman sijasta.

Nothing on lähtenyt myös parantamaan laitteiden IP-luokitusta. Kuulokkeisiin on saatu IP54-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys ja latauskotelolla on IP55-luokitus. Suoraan veteen upottamista ei Nothing Ear (2) -kuulokkeet kestä, mutta esimerkiksi hikoilua tai kevyttä sadetta ei tarvitse suuremmin pelätä.

Selviä parannuksia ääneen ja melunvaimennukseen

Nothing pystyi jopa yllättämään ensimmäisen sukupolven kuulokkeiden äänenlaadulla ja nyt Ear (2):n kohdalla luvataan jotain vieläkin enemmän. Kuulokkeissa on edelleen 11,6 millimetrin dynaamiset kaiutinelementit, joita on kuitenkin päivitetty. Nothing kertoo elementtien olevan kustomoidut, jotta äänenlaadusta saadaan aikaisempaa parempi.

Kuulokkeissa mainostetaan olevan jopa ”studio-tason ääni” kustomoitujen elementtien ansiosta. Elementit on suunniteltu uudelleen ja niissä on kaksikammioinen toteutus. Erityisesti elementin kalvoa on päivitetty uusilla materiaaleilla sekä rakenteella. Kalvo on valmistettu polyuretaanin ja grafeenin yhdistelmästä.

Polyuretaani on pehmeää materiaalia, joka takaa matalien taajuuksien tulemisen esille puhtaammin ja voimakkaammin. Grafeeni tuo kalvoon jäykkyyttä, joka vastaavasti mahdollistaa korkeiden taajuuksien tuomisen paremmin esille. Grafeeni on myös kevyt materiaali, joka tekee samalla kuulokkeista kevyemmät. Kaksoiskammion avulla ääni saadaan toistettua käyttäjän korvaan voimakkaammin ja tasapainoisemmin.

Äänen virityksestä on tällä kertaa vastannut Nothing itse, ja siinä on myös onnistuttu. Henkilökohtaisesti huomasin selvän parannuksen äänenlaadussa ja se on hintaluokkansa tasolla. Äänimaailma on tasapainoisempi, ja mukana on myös paremmat korkeat taajuudet, mutta myös bassoa saadaan aikaiseksi yllättävän paljon. Ääni ei ole onneksi liian bassopainotteinen, vaan kuulokkeet pystyvät tuomaan laajan ääniskaalan esille.

Kuulokkeissa äänenlaatu on kuitenkin melko henkilökohtainen asia, mutta Nothing Ear (2) asettuu 150 euron hintaluokassa parhaimpien joukkoon. Äänenlaadussa ei ole suuremmin ainakaan itsellä valittamisen aihetta, kun puhutaan peruskäytöstä oletusasetuksilla. Käyttäjät voivat optimoidan ääntä oman mielen mukaisesti taajuuskorjaimen kautta, ja samalla Nothing on tuonut mukaan myös esimerkiksi henkilökohtaisen ääniprofiilin.

Testijakson aikana havaitsin selkeän eron äänenlaadussa melunvaimennuksen ollessa käytössä ja ilman sitä. Ilman melunvaimennusta äänenlaatu oli korkeilla taajuuksilla sekä korkealla voimakkuudella selvästi parempi kuin melunvaimennuksen ollessa päällä. Jos melunvaimennus oli päällä oli äänen seassa ikävää elektronista ”pihinää” sekä terävyyttä. Toki tämän havaitsi parhaiten erittäin hiljaisissa tilanteissa, eikä se häirinnyt peruskäyttöä. Tämä oli kuitenkin erikoista huomata, sillä yleisesti melunvaimennuksen kanssa saadaan aikaiseksi kaikista paras äänikokemus.

Yleisesti Nothing Ear (2) -kuulokkeet tarjoilevat kuitenkin tasapainoisen äänikokemuksen, joka ei juurikaan kalpene pahimmille kilpailijoille. Äänenlaadussa on menty selvästi parempaan suuntaan verrattuna edeltäjään, joka on aina hienoa huomata.

Nothing on päivittänyt kuulokkeiden piirisarjaa, sillä nyt käytössä kerrotaan olevan ”uusi lippulaivatason piirisarja”. Nothing Ear (2) -kuulokkeisiin on saatu Bluetooth 5.3 -yhteystuki, joka takaa aikaisempaakin vakaamman toimivuuden yhdessä uusitun antennisuunnittelun avulla. Testijakson aikana itse en havainnut minkäänlaisia ongelmia yhteyden kanssa, vaan tähän osa-alueeseen oli todella saatu parannusta.

Nothing on saanut tällä kertaa oletusarvoisesti mukaan tuen myös kahdella Bluetooth-laitteelle samanaikaisesti, joka helpottaa äänilähteen vaihtamista esimerkiksi puhelimen ja tietokoneen välillä. Oletusarvoisesti ominaisuus ei ole käytössä, vaan se pitää ottaa Nothing X -sovelluksen asetuksista käyttöön. Yhteys samanaikaisesti kahteen äänilähteeseen tuntui toimivan odotetulla tavalla.

Nothing Ear (2) -kuulokkeissa on tuki tuttuun tyyliin SBC- ja AAC-koodekeille, mutta tällä kertaa mukaan on saatu tuki myös LHDC 5.0 -koodekille. LHDC puuttui kokonaan edeltäjämallista, mutta nyt se on saatu mukaan. LHDC 5.0:n ansiosta kaikki Hi-Res-sertifioidut äänet toistetaan niin kuin ne on suunniteltu. Se mahdollistaa jopa 24-bitin 192 kHz:n taajuuksien lähetyksen 1 Mbps:n nopeudella.

Nothing on saanut kumpaankin kuulokkeeseen myös kolme mikrofonia, joita käytetään äänen tallentamiseen sekä aktiivisen melunvaimennuksen toteuttamiseen. Mikrofoneja on sijoiteltu kuulokkeissa hieman uudelleen, ja mukaan on saatu myös Clear Voice -tekniikkaa. Uuden AI-melunvähennysalgoritmin avulla Nothing lupaa selvää parannusta puheluihin. Testijakson aikana Nothing Ear (2) -kuulokkeiden todettiin tarjoavan mikrofoniensa kanssa hyvän laadun puheluita varten, sillä vastaanottaja sai selvää puheesta myös meluisemmissa ympäristöissä.

Uutuuskuulokkeissa on paranneltu myös melunvaimennusta, jota voikin odottaa tämän hintapisteen kuulokkeilta. Nothing Ear (2) -kuulokkeiden luvataan tarjoavan jopa 40 desibeliin asti yltävän aktiivisen melunvaimennuksen. Nyt Nothing on lähtenyt parantamaan melunvaimennusta entisestään, sillä tarjolla on kolme melunvaimennustasoa.

Vaimennustilat ovat ”korkea”, ”keskitaso” sekä ”matala”, jotka on suunniteltu hieman eri tilanteita varten. Uutena ominaisuutena on mukautuva melunvaimennus, jossa havaitaan häiriötekijät käyttäjän ympäristössä ja säädetään automaattisesti melunvaimennuksen tasoa. Nothing Ear (2) -kuulokkeet tuovat mukanaan myös personoidun melunvaimennustilan. Se on räätälöity käyttäjän korvakäytävän tarkan muodon mukaan. Henkilökohtaisen ANC-testin myötä voidaan havaita äänihäviö 7 äänisuodattimen perusteella, jolloin voidaan antaa aikaisempaa parempi melunvaimennus.

Henkilökohtaisesti havaitsin melunvaimennuksen olevan miellyttävä, ja siihen on saatu parannusta verrattuna edeltäjään. Melunvaimennus riittää erinomaisetsi esimerkiksi tasaisessa melussa, kuten junassa tai kaupassa. Melunvaimennus ei onnistu saamaan aivan kaikkea melua pois, ja haasteita on hieman korkeimmissa äänissä. Itse tykkäsin käyttää melunvaimennusta käytännössä aina korkeassa tilassa, enkä suuremmin vaihdellut eri melunvaimennustasojen välillä.

Edeltäjässä havaittu korvissa olemisen tunnistuksen ongelman Nothing on saanut uutuusversiossa korjattua. Tämän ansiosta myös melunvaimennus tuntui toimivan hyvin, eikä se hyppinyt enää jatkuvasti pois päältä.

Nothing Ear (2) -kuulokkeisiin on saatu myös tuttu läpikuuluvuustila, joka tuntui testijakson aikana toimivan hyvin. Sen avulla kuulokkeita ei välttämättä tarvitse ottaa pois korvista, jos haluaa puhua jonkun kanssa samaan aikaan. Kyseessä on täysi vastakohta melunvaimennukselle, sillä läpikuuluvuustilassa korostetaan muita ääniä.

Akunkesto on riittävä, mutta voisi olla parempikin

Nothing Ear (2) -kuulokkeissa on lähdetty parantamaan akunkestoa hieman, ja nyt se on vähintäänkin vaaditulla tasolla. Kuulokkeista itsestään löytyy 33 milliampeeritunnin kokoiset akut ja latauskoteloon on mahdutettu 485 milliampeeritunnin akku.

Kuulokkeille luvataan 4 tunnin akunkesto melunvaimennuksen kanssa sekä 6,3 tunnin akunkesto ilman melunvaimennusta. Melunvaimennuksen kanssa akunkesto on pysynyt ennallaan, mutta Nothing on saanut nostettua akunkestoa ilman melunvaimennusta. Latauskotelon kanssa luvataan 22,5 tunnin akunkesto melunvaimennuksen kanssa sekä 36 tunnin akunkesto ilman melunvaimennusta.

Parempi akunkesto on saatu aikaiseksi siis ainoastaan ilman melunvaimennusta, ja melunvaimennuksen kanssa mennään edeltäjän jalanjäljissä. Lisäksi latauskotelon pienentynyt akku lyhentää hieman kokonaisakunkestoa. Kyseessä ei ole markkinoiden paras akunkesto, mutta Nothing Ear (2) on tutulla riittävällä tasolla.

Yleisesti kuulokkeita käytetään melunvaimennuksen kanssa, joten 4 tuntia on tietyissä tilanteissa hieman vähän. Esimerkiksi lennoilla tai pidemmillä junamatkoilla akku ei välttämättä riitä koko matkan ajaksi, vaan mielestäni Nothingin pitäisi pyrkiä 1-2 tuntia parempaan akunkestoon. Suurimmassa osassa tilanteista akku kuitenkin on riittävä, sillä harvoin ainakin itse käytän kuulokkeita edes kahta tuntia yhtäjaksoisesti, vaan aina välissä kuulokkeet saavat latautua kotelossaan.

Nothing Ear (2) -kuulokkeissa ei ole karsittu latausratkaisuista. Kuulokkeita voidaan ladata USB-C-liittimen kautta tai vaihtoehtoisesti langattomasti Qi-latauksen kautta. Nothingin mukaan latauskotelossa on yksi tämän hetken pienimmistä langattoman latauksen keloista, jonka avulla virtaa saadaan 2,5 watin teholla. Kuulokkeet latautuvat Nothingin mukaan kotelossa nopeasti 5 watin teholla.

Nothing X -sovelluksella kuulokkeiden hallinta on helppoa

Nothing X -sovellus nähtiin jo Nothing Ear (stick) -kuulokkeiden kohdalla, mutta nyt samaa sovellusta hyödynnetään myös uusien Nothing Ear (2) -kuulokkeiden kanssa. Nothing Phone (1) -puhelimen omistajat eivät tarvitse sovellusta, vaan samat asetukset ja toiminnot löytyvät suoraan Bluetooth-asetuksien kautta. Kuulokkeita voi käyttää ongelmitta, jos laitteessa on Android 5.1, iOS 11 tai näitä uudempi käyttöjärjestelmäversio.

Viime vuoden lopulla uusittu sovellus tarjoaa kuulokkeille kaiken tarvittavan, jonka lisäksi sovellus toimii myös suomeksi. Sovelluksessa on selkeä käyttöliittymä ja Nothing-brändiä tuodaan tyylikkäästi esille pistefontilla. Sovelluksen alkunäkymässä on esillä kuulokkeiden kuvat ja niiden akunvaraustaso.

Aloitusnäytöltä pystyy säätämään myös kuulokkeiden taajuuskorjainta, jolla voi mukauttaa ääniominaisuuksia itse tai sitten voi valita neljästä oletustaajuuskorjaimesta. Nothing on toteuttanut tilat ”tasapainotettu”, ”lisää bassoa”, ”lisää diskanttia” sekä ”ääni”. Mukautetussa tilassa käyttäjä voi vaihtaa keskitasoa, bassoa sekä diskanttia oman mielensä mukaisesti.

Uutena vaihtoehtona on henkilökohtainen ääniprofiili. Sen avulla taajuuskorjaimen voi mukauttaa käyttäjän kuulon mukaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan sovellus toteuttaa käyttäjälle kuulotestin, jossa metsästetään kimeää piippausääntä ensin oikean korvan avulla ja sen jälkeen vasemman korvan avulla. Tämän jälkeen luodaan omaan kuuloon perustuva personoitu ääniprofiili.

Nothing Ear (2) -kuulokkeiden kanssa sovelluksen aloitusnäytössä on myös oma valikkonsa melunhallintaa varten. Käyttäjät voivat aktivoida melunvaimennuksen, läpikuuluvuustilan tai kytkeä tilat pois päältä. Melunvaimennukselle annetaan kolme perustasoa, jotka ovat ”korkea”, ”keskitaso” sekä ”matala”. Lisäksi mukana on mukautuva melunvaimennus, joka mukauttaa melunvaimennuksen voimakkuutta automaattisesti ympäristön mukaan.

Kuulokkeille on toteutettu myös personoitu melunvaimennus, joka pystytään tekemään myös testin avulla sovelluksesta. Personoitu melunvaimennus räätälöidään käyttäjän korvakäytävän tarkan muodon mukaan.

Sovelluksen aloitusnäytön kautta pystyy helposti myös säätämään kuulokkeiden puristusohjausta. Yhdellä puristuksella voidaan toistaa tai keskeyttää musiikki. Kaksoispuristuksella voi vaihtaa kappaletta ja kolmoispuristuksella palata edelliseen kappaleeseen. Pitkällä painalluksella voidaan hallita melunvaimennusta. Käyttäjät voivat vaihtaa toimintoja ja asettaa eri toimintoja eri kuulokkeille. Esimerkiksi pitkää puristusta voidaan käyttää äänenvoimakkuuden hallintaan.

Kuulokkeiden perustusohjaus on samanlainen kuin aikaisemmin Nothing Ear (stick) -mallissa. Ear (1) -kuulokkeissa ollut napautusohjaus on siis korvattu paremmaksi todetulla ratkaisulla Ear (2) -kuulokkeissa. Nyt ohjaus on selvästi tarkempaa ja puristuksista saatu äänipalaute pitää käyttäjän tietoisena puristuksien määrästä. Itse totesin testijakson aikana ohjauksen olevan loogista sekä käyttäjäystävällistä. Toki puristaminen vie enemmän aikaa kuin pelkkä hipaisu, mutta itse en kokenut sitä merkittäväksi ongelmaksi.

Sovelluksen kautta pystyy myös aktivoimaan tai ottamaan pois käytöstä korvissa olemisen tunnistuksen. Jos asetus on käytössä, niin musiikintoisto pysähtyy aina, kun kuuloke otetaan korvasta. Lisäksi toisto jatkuu, kun kuuloke laitetaan takaisin korvaan. Kuulokkeiden asetuksista voidaan säätää myös kuulokkeiden latenssia valitsemalla matalan latenssin tilan.

Nothing Ear (2) -kuulokkeet tukevat myös kuulokkeiden etsimistä. Sen avulla kuulokkeista saadaan suurella voimakkuudella paljon ääntä aikaiseksi, joka helpottaa niiden löytämistä. Sovelluksen kautta pystytään luonnollisesti myös päivittämään laitteen ohjelmisto. Testijakson lopulla kuulokkeiden tuorein saatavilla ollut ohjelmistoversio oli 1.0.1.83. Julkaisun aikaan kuulokkeille laitettiin jakoon myös uudempi 1.0.1.85-versio.

Nothing X on sovelluksena miellyttävä käyttää ja helposti ymmärrettävä. Toiminnot ovat käden ulottuvilla, eikä niitä tarvitse etsiä monien valikkojen takaa. Samat toiminnot löytyvät yhtä kätevästi Nothing Phone (1) -puhelimen asetusvalikon kautta. Nothingin omassa puhelimessa kuulokkeiden hallintapainikkeet saadaan suoraan myös pika-asetusvalikkoon, joka helpottaa käyttöä. Itse olin erittäin tyytyväinen Nothingin tarjoamaan ohjelmistokokemukseen ja se oli viimeisen päälle hyvin suunniteltu.

Paremmat kuin ennen

Nothing Ear (2) -kuulokkeet ovat juuri sellaiset, mitä toisen sukupolven laitteelta voikin odottaa. Hyvää tuotetta on lähdetty parantelemaan monella osa-alueella, mutta tuotteen ideasta ei ole karsittu. Vaikka hinta on noussut, niin onneksi samassa suhteessa on saatu myös parannuksia. Kyseessä ovat kuulokkeet, joita on helppo suositella.

Kuulokkeissa on omanlainen persoonallinen muotoilu, josta henkilökohtaisesti tykkään paljon. Nothing Ear (2) -kuulokkeet istuvat myös hyvin korviin ja roiskevedenkestävyys antaa hieman suojaa. Itse tykkäsin kuulokkeiden äänenlaadusta ja monipuolisista säätömahdollisuuksista taajuuskorjaimen avulla. Melunvaimennus tuntui olevan myös riittävä. Nothing on tehnyt miellyttäviä parannuksia myös yhteyden vakauteen ja mukaan on saatu tuki kahdelle laitteelle samaan aikaan.

Rakenteellisena ongelmana on edelleen kiiltävän muovipinnan herkkä naarmuuntuminen. Vaikka Nothing on tehnyt parannuksia rakenteeseen, niin naarmuuntumiselta ei voida välttyä. Nothing Ear (2) -kuulokkeiden toteutuksessa toinen selvä parannettava asia löytyy akunkestosta. Akunkesto ainakin melunvaimennuksen kanssa käytettäessä voisi olla selvästikin parempi.

Nothing Ear (2) -kuulokkeet tulevat Suomessa saataville 28. maaliskuuta 2023. Suositushinnaksi on kerrottu 159 euroa ja tarjolla on ainoastaan valkoinen väriversio.

Hyvää

  • Tyylikäs läpinäkyvä muotoilu ja pysyvät korvissa hyvin
  • Roiskevettä kestävä rakenne
  • Miellyttävän tasapainoinen äänenlaatu + tuki taajuuskorjaimelle
  • Parantunut melunvaimennus
  • Toimiva ohjattavuus ja tuki kahdelle laitteelle samanaikaisesti
  • Tuki langattomalle lataukselle
  • Nothing X -sovellus on selkeä ja monipuolinen

Huonoa

  • Kiiltävä muovirakenne naarmuuntuu helposti
  • Akunkesto voisi olla parempikin
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut