ArvostelutSamsungYleinen

Testissä Samsung Galaxy A33 5G – hyvä puhelin vedenkestävällä rakenteella ja pitkällä päivitystuella

Samsung Galaxy A33 5G

Samsung julkaisi keväällä uudet Galaxy A -sarjan älypuhelimensa, joista SuomiMobiilissa on nyt testattu keskihintainen Galaxy A33 5G. Kyse on malliston mielenkiintoisemmasta jäsenestä, sillä Samsung on tehnyt suuria uudistuksia verrattuna Galaxy A32 5G -puhelimeen. Puhelin on aikaisempaa lähempänä Galaxy A5x -sarjan puhelimia.

Galaxy A33 5G -puhelimessa on panostettu tuttuihin Samsungin vahvuuksiin. Laite tarjoaa 6,4 tuuman Super AMOLED -näytön, jossa on 90 hertsin korkea virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa Samsungin uusi Exynos 1280 -järjestelmäpiiri ja takaosasta löytyy 48 megapikselin tasoinen neloiskamera. Galaxy A33 5G on varusteltu suurella 5000 milliampeeritunnin akulla sekä IP67-luokituksen mukaisella vedenkestävyydellä. Suomessa Samsung myy puhelinta 369 euron suositushinnalla.

Tulemme tässä artikkelissa tutustumaan Samsung Galaxy A33 5G -puhelimeen noin kahden viikon mittaisen testijakson perusteella. Arvostelussa käymme läpi muun muassa puhelimen ulkoisen toteutuksen, tekniset ratkaisut, kamerat sekä muut oleelliset asiat. Käymme myös läpi testijakson aikana toteutetut pakkas- ja lataustestit. Alapuolella on lyhyt yhteenveto puhelimen teknisistä tiedoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot
Samsung Galaxy A33 5G (SM-A336B/DSN)
Mitat: 159.7 x 74 x 8.1 mm
Paino: 186 g
Rakenne: Muovinen kehys / muovinen takaosa / Gorilla Glass 5 -lasi edessä
Näyttö: 6.4 tuumaa / Full HD+ (2400 x 1080) / 20:9-kuvasuhde / Super AMOLED / 90 Hz
Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen Exynos 1280 (2x 2.4 GHz Cortex-A78 & 6x 2.0 GHz Cortex-A55)
Grafiikkasuoritin: Mali G68
Muisti: 6 Gt RAM-muistia [LPDDR4x] / 128 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS 2.1] + muistikorttipaikka
Takakamera: 48 MP pääkamera (f/1.8 / 26 mm / 1/2.0" / 0.8 µm / PDAF / OIS) + 8 MP ultralajaakulmakamera (f/2.2 / 1/4.0" / 1.12 µm / 123 asteen kuvakenttä) + 5 MP makrokamera (f/2.4) + 2 MP syvyyskamera (f/2.4) + LED-salama
Etukamera: 13 MP etukamera (f/2.2 / 1/3.1" / 1.12 µm)
Akku: 5000 mAh (ei irrotettava) + tuki 25 watin lataukselle
Käyttöjärjestelmä: Android 12 + One UI 4.1 (sisältää Googlen palvelut)
Muuta: Dual-SIM / 5G-tuki sub-6-Ghz / OTG
Liitännät: USB-C / USB 2.0 / Kuulokeliitin / NFC
Ääni: Bluetooth 5.1 ja stereokaiuttimet
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija näytössä
Värit: Musta / valkoinen / sininen / oranssi
Hinta: 369 euroa (6 + 128 Gt)

Myyntipakkaus

Samsung Galaxy A33 5G -puhelimen myyntipakkaus ja sen sisältö.

Samsung on uudistanut Galaxy A33 5G -puhelimen kohdalla myyntipakkauksen ja se vastaa nyt toteutukseltaan samaa kuin kalliimmissakin Samsungin puhelimissa. Samsung on päättänyt karsia sisällöstä ja tehnyt pakkauksesta selvästi ohuemman. Myyntipakkaus on vaalea ja sitä koristaa kuva itse puhelimesta sekä Samsungin logot yhdessä laitteen mallinimen kanssa. Pakkauksen takaosassa on ilmoitettu, ettei mukana ole laturia ja yhdellä kyljellä on tarra, jossa on tieto väristä, muistiversiosta sekä IMEI-koodeista.

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee valkoinen pahvitasku, joka pitää sisällään pikakäyttöoppaan, turvallisuustietoja sekä USB-C-to-USB-C-lataus- ja tiedonsiirtokaapelin. Tämän jälkeen myyntipakkauksessa on itse Galaxy A33 5G -puhelin vahvasti muoveihin käärittynä. Pakkauksen pohjalla on lisäksi metallinen SIM-korttiluukun avaustyökalu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A33 5G -puhelimen myyntipakkaus on siis pieni, eikä vie kauheasti tilaa. Pakkaus ei kuitenkaan pidä sisällään kaikkea käytön aloittamiseen vaadittavaa, sillä laturin puuttuminen on yllättävän iso ongelma tässä hintapisteessä. Lisäksi Samsungin perustelut ympäristön säästämisestä ovat vain kulissi päätökselle, sillä yllättäen Samsung on vaihtanut myös USB-kaapelin erilaiseksi kuin aikaisemmin, eikä vanhat laturit välttämättä suoraan sovikaan yhteen uuden kaapelin kanssa. Ainakin itse olisin toivonut Samsungin edelleen säästävän laturin tässä hintapisteessä.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Rakenteen ja muotoilun osalta Galaxy A33 5G muistuttaa vahvasti kalliimpia Galaxy A -sarjan puhelimia. Samsung on valmistanut puhelimen jälleen muovista ja lasista, joten laadullisesti ei ole luvassa mitään mullistavaa. Suurin uudistus nähdään vedenkestävyydessä, jota ei ole koskaan aikaisemmin ollut Galaxy A3x -puhelimissa. Galaxy A33 5G on esitelty neljässä väriversiossa, jotka ovat musta Awesome Black, valkoinen Awesome White, sininen Awesome Blue sekä oranssi Awesome Peach.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuntuma Galaxy A33 5G -puhelimessa on hyvin muovinen, eikä Samsung ole pyrkinyt sitä mitenkään peittelemään. Muovisen rakenteen Samsung on kuitenkin viimeistellyt hyvin, sillä kehys ja takapinta ovat mattapintaisia. Mattapinta tuntuu kädessä mukavan pehmeältä ja se kestää kulutusta selvästi paremmin kuin monet kiiltävä muovipinnat. Puhelimen rakenne ei kerää sormenjälkiä tai muuta likaa, eikä testijakson aikana muovipintoihin tullut huomattavia naarmuja. Näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 5 -lasipinta, joka kestää käyttöä. Näyttöön ei myöskään tullut testijakson aikana naarmuja.

Käteen Galaxy A33 5G istuu kohtuullisen hyvin, mutta laatikkomainen toteutus ei takaa kovinkaan ergonomista otetta. Takaosa ei kaarru reunoilta ollenkaan, joka antaa laatikkomaisen tuntuman. Saumakohdat ovat puhelimessa yllättävän hyvin tunnettavissa, eikä Samsung ole onnistunut tekemään kehyksen ja takapinnan välillä saumatonta siirtymää. Näyttölasin ja kehyksen Samsung on onnistunut hyvin integroimaan, eikä siihen ole tehty mitään ylimääräistä muovikehystä.

Samsung on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 159,7 x 74 x 8,1 millimetriä, joten kyseessä on varsin perusmittoihin mahdutettu laite. Kompaktista laitteesta ei ole kyse, mutta koko tuskin tuottaa suurimmalle osalle kohdeyleisöstä ongelmia. Galaxy A33 5G:n painoksi on ilmoitettu 186 grammaa, joten Samsung on saanut laitteesta varsin kevyen. Puhelin on myös saatu mukavan jämäkäksi ja kestävän tuntuiseksi. Galaxy A33 5G ei nimittäin anna periksi tai päästä natinoita sitä käsien välissä kevyesti taivuteltaessa.

Samsung on tuonut nyt aikaisempaa edullisempaan hintapisteeseen vedenkestävyyden, sillä Galaxy A33 5G on IP67-sertifioitu. Aikaisemmin vedenkestävyys nähtiin Galaxy A -sarjan kalliimmissa malleissa. Puhelin voidaan upottaa kokonaan veteen 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi, ja Galaxy A33 5G:n pitäisi kestää se. Vedenkestävä rakenne on loistava lisä esimerkiksi puhelimen tippuessa vahingossa kokonaan veteen tai altistuessa vesisateelle. Galaxy A33 5G:n kohdalla ei tarvitse välittää vedestä, vaan sen pitäisi kestää aktiivista käyttöä. On kuitenkin hyvä huomata, ettei Samsung anna mitään takuuta vedenkestävyydelle ja se saattaa heikentyä laitteen ikääntyessä.

Etuosaltaan Galaxy A33 5G on tuttua Samsungia ja toteutus on varsin normaali omassa kategoriassaan. Näytön kehykset eivät ole mitenkään kovin pienet, jonka takia näyttö peittää noin 84 prosenttia etuosan pinta-alasta. Näytön yläreunassa on etukameraa varten tehty pisaramainen lovi ja alareunaan on integroituna sormenjälkilukija. Galaxy A33 5G:n näyttölasin yläpuolella on puheluihin käytettävä kuuloke. Näyttöön Samsung on piilottanut valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet.

Galaxy A33 5G -puhelimen takaosassa silmiin pistää heti ensimmäisenä laatikkomainen kamera-alue, joka sijaitsee vasemmassa yläkulmassa. Kamera-alue ulkonee hieman muusta rungosta, mutta se on toteutettuna kuitenkin osana takaosan muovipintaa. Kamera-alueessa on nähtävillä neljä kamerasensoria sekä yksi LED-salamavalo. Puhelimen takaosassa on haaleasti esillä myös Samsungin logo, jonka alapuolella on muita vaadittuja merkintöjä pienellä präntillä.

Puhelimen oikeaan reunaan Samsung on sijoittanut virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, jotka ovat valmistettuna muun rungon tapaisesti muovista. Painikkeiden tuntuma ja vaste eivät olleet kovin hyvät, mutta ei mistään huonoimmastakaan päästä. Galaxy A33 5G:n vasen kylki on jätetty täysin tyhjäksi. Laitteen yläreunassa sijaitsee SIM-korttiluukku, johon on mahdollista asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia tai vaihtoehtoisesti nano-SIM-kortti ja microSD-muistikortti. Yläreunassa on myös yksi laitteen mikrofoneista. Puhelimen alareunassa on USB-C-tyypin liitin, mikrofoni sekä kaiutin. Kuulokeliittimestä on nyt luovuttu.

Näyttö, tekniikka ja suorituskyky

Näytöt ovat aina olleet Samsungin vahvuusalueita ja nyt myös Galaxy A33 5G tarjoilee hintaluokassaan miellyttävän toteutuksen. Näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja se perustuu Super AMOLED -tekniikkaan. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasolla, eli siinä on 2400 x 1080 pikseliä, joka takaa noin 411 pikseliä tuumaa kohden. Samsung tarjoilee näytössä myös korkea 90 hertsin virkistystaajuuden sekä 20:9-kuvasuhteen.

Testijakson aikana näyttö todettiin hyväksi omassa kategoriassaan. Tarkkuutta on riittävästi suuremmassa osassa käyttötilanteista ja sisällön kuluttaminen näytöltä on miellyttävää. 90 hertsin virkistystaajuus tekee kokemuksesta myös sulavan, mutta 120 hertsin virkistystaajuus olisi tässä hintapisteessä ollut jo parempi. Samsung antaa käyttäjille mahdollisuuden vaihtaa 60 ja 90 hertsin välillä, mutta mitään dynaamista virkistystaajuutta ei ole tarjolla. 90 hertsiä on mielestäni edelleen hyvä ja se on parempi kuin normaali 60 hertsiä.

Galaxy A33 5G:n näytön kirkkaus on hyvällä tasolla, sillä Samsungin mukaan näyttöpaneeli kykenee parhaimmillaan 800 nitiin. Näytöstä saa pääasiassa joka tilanteessa hyvin selvää, eikä myöskään auringonvalossa luettavuus ole yhtä huono kuin monissa edullisissa puhelimissa. Toki kirkkaus ei ole yhtä vakuuttava kuin huippupuhelimissa, mutta ajaa silti asiansa. Super AMOLED -tekniikan ansiosta Samsungin näytöt ovat aina olleet todella hyviä. AMOLED-tekniikan avulla näyttö toistaa värit silmämääräisesti erinomaisesti ja tummat sävyt ovat todella syviä.

Samsung Galaxy A33 5G -puhelimessa on myös tuki Widevine L1 -sertifikaatille, joten puhelimella pitäisi pystyä katsomaan tarkkaa HD-sisältöä monissa suoratoistopalveluissa. Valitettavasti HDR-tukea ei näytössä ole. Esimerkiksi Netflixin kautta puhelimella voidaan katsoa sisältöä korkeintaan Full HD -tasolla, joten myös Netflix on ymmärtää laitteissa olevan Widevine L1 -sertifikaatti.

Samsung antaa Galaxy A33 5G:n näytön kohdalla monenlaisia asetuksia, joilla käyttäjä voi itse tehdä näytöstään omille silmilleen sopivan. Näytön värejä on mahdollista säätää kahden oletusasetuksen avulla (eloisa, luonnollinen), minkä lisäksi valkotasapainoa on mahdollista säätää vielä viileän ja lämpimän välillä. Vaikka puhelimessa on AMOLED-näyttö, niin valitettavasti Samsung ei ole tuonut mukaan tukea always-on-display-ominaisuudelle.

Tekniikan osalta Samsung on tehnyt Galaxy A33 5G -puhelimesta mielenkiintoisen, sillä nyt käytössä on yhtiön omaa käsialaa oleva Exynos 1280 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on keskihintaluokan älypuhelimiin suunnattu järjestelmäpiiri, jossa on 5G-modeemi. Samsungin omat järjestelmäpiirit ovat jo vuosia olleet kilpailijoita jäljessä, eikä nyt Exynos 1280 pääse yllättämään.

Exynos 1280 -järjestelmäpiiri on valmistettu kehittyneellä 5 nanometrin tekniikalla ja kyseessä on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Se koostuu kahdesta 2,4 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A78-ytimestä, sekä kuudesta 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta virtapihimmästä Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii Mali-G68. Samsung ei ole antanut järjestelmäpiirin osalta mitään lupauksia paremmasta suorituskyvystä, mutta teknisesti kyseessä on varsin normaali alemman keskihintaluokan puhelimiin suunnattu kokonaisuus.

Suomessa Samsung Galaxy A33 5G on saatavilla vain yhdessä muistiversiossa, joka tarjoaa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Samsung hyödyntää puhelimessa LPDDR4X-RAM-muistia sekä UFS 2.1 -tallennustilaa, jotka ovat varsin normaalit toteutukset tässä hintapisteessä. Sisäistä tallennustilaa on mahdollista saada lisää myös microSD-muistikorttituen ansiosta jopa yhden teratavun verran.

Uutta Exynos 1280 -järjestelmäpiiriä ei ole aikaisemmin muissa älypuhelimissa nähty, joten suorituskykytestien ajaminen laitteessa oli mielenkiintoista. Tuloksien perusteella Galaxy A33 5G on saanut selvän parannuksen suorituskykyyn verrattuna edeltäjämalliin, mutta mitään oikeasti erikoista suorituskykyä ei ole hintaluokan huomioon ottaen tarjolla. Exynos 1280 on suorituskyvyltään hyvin vastaava MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiirin kanssa. Alapuolella olevasta taulukosta pystyy vertaamaan Galaxy A33 5G:n saamia pisteytyksiä Galaxy A32 5G- ja OnePlus Nord CE 2 -puhelimien saamiin vastaaviin pisteisiin.

Testitulokset
Samsung Galaxy A33 5G (E1280) Samsung Galaxy A32 5G (MTK D720) OnePlus Nord CE 2 (MTK D900)
AnTuTu (V8): 402 764 pistettä 270 251 pistettä 432 377 pistettä
Geekbench 5 (single): 733 pistettä 489 pistettä 726 pistettä
Geekbench 5 (multi): 1872 pistettä 1609 pistettä 2132 pistettä
PCMark 2.0: 11 060 pistettä 5884 pistettä 7826 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 3561 pistettä 2630 pistettä 3714 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 3907 pistettä 2581 pistettä 4017 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2719 pistettä 2817 pistettä 2938 pistettä
3DMark Wild Life: 2259 pistettä 1249 pistettä 2028 pistettä
Mitä korkeammat pisteet sitä suorituskykyisempi laite. *Testi ei ollut käytettävissä puhelimella tai sitä ei ole testattu.

Mielestäni Galaxy A33 5G:n suorituskyky on hintaluokassaan hieman alimitoitettu, sillä vastaavia tuloksia voisi odottaa saavan alle 300 euron puhelimissa. On jälleen hyvä myös muistaa, ettei suorituskykytestit aina kerro koko totuutta todellisesta suorituskyvystä normaalissa käytössä. Suorituskyky riittää Galaxy A33 5G -puhelimessa mielestäni hyvin peruskäyttöön ja myös kevyiden pelien pelaamiseen.

Samsungilla on kuitenkin jonkin verran ongelmia optimoinnin kanssa, sillä Galaxy A33 5G -puhelimessa oli jälleen havaittavissa sovelluksien pidempiä avautumisaikoja sekä selvää takkuilua käyttöliittymän perustoiminnoissakin. Kokemus ei ollut aivan sitä, mitä itse odotan tässä hintapisteessä. Ongelmat johtuvat mielestäni enemmän optimoinneista kuin suorituskyvystä, sillä samaan aikaan testissä olleessa Galaxy A53 5G -puhelimessa ei havaittu vastaavia ongelmia. Galaxy A33 5G ja Galaxy A53 5G perustuvat samaan järjestelmäpiiriin, joten erot puhelimien käyttökokemuksen välillä olivat yllättäviä.

Exynos 1280 -järjestelmäpiirissä on integroitu 5G-modeemi, joka takaa toiminnan non-standalone- ja standalone-5G-verkoissa (NSA ja SA). Suomessa puhelimessa on ainoastaan tuki sub-6 GHz -taajuuksille, joten mmWave-verkkoja ei luonnollisestikaan ole tuettuna. Samsungin mukaan 5G-verkoissa päästään teoreettisesti jopa 2,55 Gbps latausnopeuksiin 5G-verkoissa ja LTE-verkoissa vastaavasti 1,2 Gbps latausnopeuksiin.

Testijakson aikana suurempia ongelmia mobiiliverkkoyhteyksien kanssa ei havaittu ja 5G-verkoissakin päästiin tuttuihin korkeisiin lataus- ja lähetysnopeuksiin. 5G-verkkoja testattiin DNA:n ja Elisan verkoissa, joissa molemmissa puhelin toimi hyvin. Kokonaisuus on siis yhteyksien osalta kunnossa Galaxy A33 5G -puhelimessa.

Muuta tekniikasta

Samsung luottaa puhelimessa näytönalaiseen optiseen sormenjälkilukijaan, joka sijaitsee näytön alareunassa. Kyseessä on selvä parannus verrattuna edeltäjämallin kyljessä sijainneeseen sormenjälkilukijaan. Näytön alareunassa sormenjälkilukija on omaan makuuni kuitenkin hieman alhaalla, mutta jos se olisi pari senttimetriä korkeammalla, niin siihen olisi vaivattomampaa yltää.

Samsungin keskihintaluokan puhelimien näytönalaiset sormenjälkilukijat eivät usein ole vakuuttaneet, mutta nyt Galaxy A33 5G:n lukija tuntui toimivan jo hyvin. Sormenjälkilukija oli varma ja nopea, vaikka ei mistään nopeimmasta päästä kuitenkaan. Vain harvoin puhelin ilmoitti, ettei sormenjälkiä voida tunnistaa. Galaxy A33 5G tukee ainoastaan kolmen sormenjäljen aktivoimista sormenjälkilukijalle, joten kaikkia sormia ei puhelimella voi opettaa.

Sormenjälkilukijan ohella Samsung on toteuttanut Galaxy A33 5G -malliin myös kasvojentunnistuksen, joka perustuu etukameraan. Etukameraan perustuvat kasvojentunnistukset eivät ole koskaan yhtä luotettavia kuin sormenjälkilukijat, mutta ainakin testijakson aikana Galaxy A33 5G:n kasvojentunnistus toimi luotettavasti. Sitä ei saatu ohitettua kuvalla ja kasvojentunnistus oli myös mukavan nopea.

Äänentoistosta Galaxy A33 5G -puhelimessa vastaa stereokaiuttimet, jotka tulivat tutuksi jo viime vuoden Galaxy A -sarjan parhaimmista puhelimista. Samsung hyödyntää stereoäänentoiston toteuttamiseen laitteen alareunassa olevaa pääkaiutinta sekä toisena kaiuttimena käytetään puheluihin tarkoitettua kuuloketta. Stereoäänentoisto on yleiseltä tasoltaan hyvä ja tuottaa mukavan tilaääniefektin. Kaiuttimien kautta on mukava kuunnella esimerkiksi puhepainotteista ääntä, mutta niinkään musiikin kuuntelu ei ole kovin miellyttävää pidempiä aikoja.

Vaikka Samsung on panostanut tänä vuonna puhelimen omiin kaiuttimiin, niin erikoisesti perinteiselle 3,5 millimetrin kuulokeliittimelle on saatu sanoa hyvästit. Kuulokeliittimen puuttuminen tämän kategorian puhelimessa on erikoista, sillä käyttöä sille olisi varmasti vielä monilla. Toki kyseessä ei ole mikään suuri ongelma, sillä langattomat kuulokkeet yleistyvät jatkuvasti kovempaa tahtia.

Galaxy A33 -puhelimessa on Bluetooth 5.1 -yhteys, joka takaa langattomille kuulokkeille vakaan yhteyden. Puhelimen kaverina käytettiin muutaman kerran langattomia kuulokkeita, eikä yhteyden kanssa ollut ongelmia. Samsungin hyödyntäessä puhelimessa omaa järjestelmäpiiriään, niin valitettavasti tukea Qualcommin kehittyneemmille äänitekniikoille ei ole saatu. Samsung Galaxy A33 5G tukee lisäksi Dolby Atmos -tekniikkaa.

Akunkesto ja pakkastesti

Samsung Galaxy A33 5G -puhelimen on luvattu tarjoilevan kahden päivän akunkeston, joka on suuren 5000 milliampeeritunnin akun ansiota. Testijakson aikana puhelimella päästiin helposti ainakin yhden päivän akunkestoon, sillä usein iltaisin akunvaraus oli noin 30 prosentin tasolla. Aktiivisessa käytössä puhelimella ei pääse kahden päivän akunkestoon, mutta jos käyttäminen on selvästi pienempää, niin silloin akku voi riittää selvästi pidemmäksi aikaa.

Päivän aikana puhelimella selattiin sosiaalista mediaa, viestiteltiin, puhuttiin muutamia puheluita sekä kuvattiin. Lisäksi puhelinta käytettiin videoiden katseluun sekä erityisesti musiikin kuunteluun Bluetooth-kuulokkeiden kautta useita tunteja päivässä. Pelaamista ei testijakson aikana aktiivisesti puhelimella suoritettu, eikä puhelin ollut jatkuvasti käytössä 5G-verkoissa, joten niiden vaikutusta akunkulutukseen oli vaikea todentaa. Akku on kuitenkin yksi puhelimen valttikorteista, sillä Galaxy A33 5G ei jättänyt kertaakaan pulaan tämän osalta.

Galaxy A33 5G -puhelimeen on saatu mukaan myös tuki 25 watin langalliselle lataukselle, joka on varsin normaali Samsungin puhelimille tällä hetkellä. Mistään kovinkaan tehokkaasta pikalatauksesta ei ole kyse verrattuna monien kilpailijoiden 30-60 watin pikalatuksiin tässä hintapisteessä. Samsung ei ole antanut tällä kertaa mitään varsinaista lupausta siitä, kuinka nopeasti akku latautuu 25 watin latauksella.

Samsung on tänä vuonna luopunut kokonaan laturista Galaxy A33 5G:n kohdalla, joten 25 watin laturi on ostettava erikseen. Laturin puuttuminen tämän hintapisteen puhelimen myyntipakkauksesta voi tulla monille yllätyksenä, ja mielestäni Samsung on vain lähtenyt pelleilemään. Lisäksi puhelimen mukana on nyt USB-C-to-USB-C-kaapeli aikaisemman USB-A-to-USB-C-kaapelin sijasta, joten uusi johto ei sovi vanhoihin latureihin. Pystyimme toteuttamana Galaxy A33 5G:lle lataustestin Samsungin erikseen ostettavalla 25 watin pikalaturilla.

Samsung Galaxy A33 5G:n akun latautuminen erikseen ostettavalla 25 watin pikalaturilla.

Lataustestin perusteella Galaxy A33 5G latautuu tyhjästä täyteen 75 minuutissa, joka tarkoittaa yhtä tuntia ja 15 minuuttia. Puolessa tunnissa akkua on saatu ladattua 48 prosenttia ja 90 prosentin varaustaso saavutetaan 59 minuutin kohdalla. Kuvaajasta nähdään akun latautuvan varsin tasaisesti aina 97 prosenttiin asti, minkä jälkeen latausnopeus hidastuu todella paljon. Esimerkiksi ensimmäiset 10 prosenttia akusta latautuu vain 7 minuutissa ja viimeiset 10 prosenttia 16 minuutissa.

Kokonaisuudessaan 25 watin pikalataus on puhelimessa hyvä, mutta Samsung pystyisi tarjoamaan jotain parempaakin. Galaxy A33 5G:n pikalataus ei pysty vastaamaan pahimpien kilpailijoiden ratkaisuihin, joten Samsungilla olisi paljon petrattavaa latauksen osalta. Galaxy A33 5G:n kohdalla USB-C-liittimen kautta tapahtuva langallinen lataus on ainoa lataustapa, sillä Samsung ei ole tuonut puhelimeen tukea langattomalle lataukselle.

Samsung Galaxy A33 5G laitettiin SuomiMobiilin tuttuun pakkastestiin, jossa on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa sammutettuna sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla Galaxy A33 5G laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen puhelimesta ei ollut kulunut ollenkaan akkua, vaan varaus oli pysynyt 100 prosentissa. Samsung hyödyntää AMOLED-näyttöpaneelia, joten pakkanen ei vaikuttanut sen toimintaan millään tavalla. Näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija toimi moitteettomasti. Samsung oli rajoittanut salaman käyttöä kuvattaessa ja myöskään akun lataaminen ei ollut mahdollista puhelimen ollessa jääkylmänä.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla Galaxy A33 5G:n näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut vain 4 prosenttia, eli akunvarausta oli jäljellä 96 prosenttia. Akun kuluminen testin aikana oli todella vähäistä ja laite suoriutui yhtenä parhaimpana puhelimena. Yleisesti pakkastestin keskimääräinen akun kuluminen on 5-15 prosentin tasolla. Toisella testauskerralla ei tullut vastaan muita ongelmia, joita ei olisi havaittu jo ensimmäisellä kerralla.

Samsung on jälleen onnistunut luomaan puhelimen, jonka pakkaskestävyys on erinomainen. Galaxy A33 5G on kuin luotu käytettäväksi Suomen kylminä pakkaspäivinä. Pakkanen ei vaikuttanut puhelimessa kovinkaan suuresti mihinkään, vaan Samsung oli ainoastaan rajoittanut salaman käyttöä ja latausta. Galaxy A33 5G palautui kuitenkin muutamassa minuutissa huoneenlämmössä normaaliksi.

Kamerat

Kameroiden osalta Galaxy A33 5G on varsin perinteistä keskihintaluokkaa, mutta siinäkin on Samsungin omia vahvuuksia. Kameroita löytyy takaosasta neljä kappaletta, joista todellisuudessa vain kaksi on jollain tasolla käyttökelpoisia. 48 megapikselin pääkameran rinnalla on myös ultralaajakulmakamera sekä makro- ja syvyyskamera. Etuosaan Samsung on laittanut 13 megapikselin tasoisen selfiekameran.

48 megapikselin pääkameran kohokohta on optinen kuvanvakautus (OIS), joka nähdään vain harvoin keskihintaluokan älypuhelimissa. Pääkameran sensorin on kerrottu olevan 1/2.0 tuuman suuruinen ja siinä on 0,8 µm pikselikoko. Kamerassa on 26 mm polttoväli, f/1.8-aukko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Toinen kameroista on 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.2-aukko, 1/4.0 tuuman kennokoko sekä 1,12 µm pikselikoko. Ultralaajakulmakameralla on mahdollista taltioida kuvia 123 asteen kuvakentällä.

Kolmas kameroista on 5 megapikselin tasoinen makrokamera f/2.4-aukolla varustellulla linssillä. Makrokameralla onnistuu kuvien taltioiminen noin 3-5 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta. Viimeinen takaosan kameroista on 2 megapikselin tasoinen sensori f/2.4-aukon linssillä. Kyseistä kameraa hyödynnetään pääkameran kaverina syvyysterävyyden taltioimiseen esimerkiksi muotokuvissa.

Samsung Galaxy A33 5G:n kamerat lyhyesti:

  • Takaosan neloiskamera:
    • Pääkamera: 48 megapikseliä (f/1.8, 26 mm, 1/2.0”, 0,8 µm, PDAF, OIS)
    • Ultralaajakulma: 8 megapikseliä (f/2.2, 1/4.0”, 1,12 µm, 123 asteen näkökenttä)
    • Makrokamera: 5 megapikseliä (f/2.4, 3-5 cm tarkennus)
    • Syvyyskamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
  • Etukamera: 13 megapikseliä (f/2.2, 26 mm, 1/3,1”, 1,12 µm)

Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella OneDrivesta.

Samsung hyödyntää 48 megapikselin pääkamerassa tuttua pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jolloin saadaan oletusarvoisesti taltioitua 12 megapikselin tasoisia kuvia. Kyseessä on sama kamera kuin viime vuoden Galaxy A32 5G -puhelimessa käytetty, joten merkittävää uudistusta ei ole saatu. Merkittävin on optinen kuvanvakain, jonka Samsung on tuonut nyt selvästi edullisempaan hintapisteeseen.

Ottaen huomioon hintaluokan, niin Samsungilta voisi odottaa kameroiden osalta selvää parannusta verrattuna edeltään, mutta mielestäni mitään suurta muutosta ei ole havaittavissa.

Hyvässä valaistuksessa kuvattaessa saadaan tuttuun tyyliin hyviä kuvia, mutta myös parempia on tässä hintapisteessä nähty. Kuvat ovat yksityiskohtaisia, mutta suuremmalta näytöltä tarkasteltaessa on havaittavissa yllättävän vahvaa pehmeyttä. Kuviin taltioituu värit Samsungin tutulla korostuksella, jossa vihreä ja sininen ovat hieman epäluonnolliset. Kuvien dynaaminen alue on mielestäni hyvä ja varjokohtiinkin saadaan monessa tilanteessa hyvin valoa. Toisinaan kuvat jäivät yllättävän tummiksi, mutta suurimmassa osassa tilanteissa kuvat olivat miellyttäviä.

Heikommassa valaistuksessa tai jopa sisätiloissa kuvattaessa kuvien laatu heikkenee yllättävän paljon. Pehmeys on selvästi vahvemmin läsnä, mutta kuviin taltioituu värit kuitenkin hyvin. Kamera pystyy tuomaan kuviin kohtuullisesti valoa oletusasetuksilla kuvattaessa. Galaxy A33 5G tukee pääkamerassa myös erillistä yökuvaustilaa, jolla saadaan taltioitua kuviin hieman enemmän valoa ja yksityiskohtia. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka ovat otettuna Galaxy A33 5G:n pääkameralla.

Ultralaajakulmakamerat ovat usein keskihintaluokassa heikkoja, eikä Galaxy A33 5G:n kanssa tehdä poikkeusta. 8 megapikselin kameralla on omat rajoitteensa, mutta mielestäni laatu riittää hyvin esimerkiksi kuvien jakamiseksi sosiaalisessa mediassa. Jos kuitenkin kokee ultralaajakulmakameran olevan tärkeä asia, niin silloin kannattaa tarkastella selvästi kalliimpia puhelimia.

Hyvässä valaistuksessa ultralaajakulmakamera on vahvimmillaan, sillä kuvista saa kohtalaisia. Kuvat eivät ole tarkkoja, vaan melkoisen pehmeitä. Värit taltioituvat todella laadukkaasti, mutta toisinaan kamera tuntui polttavan valkoiset kohdat puhki. Ultralaajakulmakameran laajan kuvausalueen ja vääristyksen korjauksen takia kuvien reunoille tulee hieman enemmän pehmeyttä, mutta vääristykset kamera korjaa hyvin.

Heikossa valaistuksessa ultralaajakulmakamera ei ole parhaimmillaan, sillä kuvien rakeisuus lisääntyy huomattavasti. Lisäksi kuvat ovat usein selvästi tummempia kuin pääkameralla kuvattaessa. Erillisen yökuvaustilan avulla kuviin saadaan kuitenkin enemmän valoa. Alapuolella on muutamia ultralaajakulmakameralla taltioituja kuvia.

Makrokamera on kolmas Galaxy A33 5G -puhelimen takaosan kameroista, joka on tarkkuudeltaan 5 megapikseliä. Makrokamerat ovat usein hyvin turhia, eikä Samsung ole tuonut kameraan nytkään mitään parannusta. 5 megapikselin makrokuvat ovat hieman parempia kuin monissa puhelimissa tavatut 2 megapikselin makrokuvat.

Puhelimella taltioidut makrokuvat ovat kohtuullisia, mutta kameralla on myös omat rajoitteensa. Makrokuvissa on mukavasti yksityiskohtia ja värit ovat hyvinkin luonnollisia. Valitettavasti makrokamerassa ei kuitenkaan ole automaattitarkennusta, ja kuvista tulee tarkkoja vain, jos etäisyys kuvattavaan kohteeseen on 3-5 senttimetriä. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka on otettu makrokameran avustuksella.

Galaxy A33 5G:n viimeinen kamera on 2 megapikselin tasoinen ja se on tarkoitettu käytettäväksi syvyysterävyyden taltioimista varten. Kamerasta päästään nauttimaan puhelimen muotokuvatilassa, jossa voidaan vielä erikseen säätää syvyysterävyyden voimakkuutta. Galaxy A33 5G -puhelimella saadaan taltioitua hyviä bokeh-kuvia, jos valaistus on hyvä ja kuvattavia kohteita on vain yksi. Tällöin kohteen ääriviivat tunnistetaan hyvin ja taustasumennuksesta tulee hyvä. Jos kohteita on kuitenkin enemmän ja valaistus on hämärä, niin hyvän syvyysterävyyden taltioiminen on selvästi haastavampaa. Alapuolella on syvyysterävyyskuva, joka on otettu Galaxy A33 5G:n muotokuvatilassa.

Videokuvaus onnistuu Galaxy A33 5G -puhelimen pääkameralla parhaimmillaan 4K 30 fps -tasoisena, mutta videokuvaus on mahdollista myös HD- ja Full HD -tasoisena. Ultralaajakulmakamera tukee korkeintaan 1080p 30 fps -videokuvausta, jolloin pystytään vaihtamaan myös kesken kuvauksen pää- ja ultralaajakulmakameroiden välillä. 4K-videot pääkameralla ovat kohtuullisen laadukkaita ja riittävät monessa tilanteessa peruskäyttäjälle. Pääkameran optinen kuvanvakain auttaa videon vakauttamisessa. Videokuvauksen osalta Galaxy A33 5G on varsin perustasolla hintaluokassaan.

Etukamera on Galaxy A33 5G -puhelimessa tarkkuudeltaan mukavat 13 megapikseliä ja sen avulla saadaan taltioitua hyviä selfiekuvia. Kuvat ovat hyvässä valaistuksessa tarkkoja, mutta toisinaan kuviin tulee näkyviin selvästi liikaa pehmeyttä. Etukamera riittää monille puhelimen ostajille, ja ainakin itselle satunnaiseen kuvaamiseen se oli enemmän kuin tarpeeksi hyvä. Etukameralla onnistuu korkeintaan 1080p 30 fps -videokuvaus, eikä siinä ole automaattitarkennusta.

Kamerasovellus on Galaxy A33 5G -puhelimen kohdalla samanlainen kuin muissakin Samsungin tuoreimmissa puhelimissa. Sovelluksen päänäkymässä on karusellimainen ominaisuusvalitsin, jossa on mahdollista vaihdella muun muassa valo- ja videokuvauksen välillä. Samsung antaa mahdollisuuden myös muokata tarvittaessa ominaisuusvalitsimen järjestystä ja näkyviä kuvaustiloja.

Sovelluksen yläreunassa on mahdollisuus muokata perusasetuksia, kuten salamaa, ajastusta tai kuvasuhdetta. Sovelluksen päänäkymässä on myös mahdollista vaihdella laitteen eri kameroiden välillä, joita ovat ultralaajakulma (0,5x) ja pääkamera (1x). Mukana on myös zoomauspainike (2x), vaikka Galaxy A33 5G ei tarjoa erillistä telekameraa. Samsung on myös tuonut puhelimeen zoomivalikon, jossa on mahdollista valita zoomitasoa monesta oletusarvoisesta painikkeesta (0,5x, 1x, 2x, 4x, 10x).

Samsung on varustellut Galaxy A33 5G -puhelimen monipuolisella manuaalikuvaustilalla, jossa on mahdollisuus säätää ISO-arvoa (50 – 3200), valotusaikaa (1/6000 – 10 s), tarkennusta, värisävyjä, valkotasapainoa sekä valoisuuden korjausta (-2.0 … +2.0). Samsung antaa manuaalitilassa siis varsin mukavasti asetuksia suoraan käyttäjälle, jotta kuvista saisi hieman parempia kuin automaattiasetuksilla. Valitettavasti manuaalitila on käytettävissä vain puhelimen pääkameralla. Galaxy A33 5G:n kohdalla kameraan on tuotu myös uusi hauska-tila, jossa pystyy käyttämään Snapchat-sovelluksen filttereitä suoraan kamerasovelluksesta.

Kamerasovellus on tuttua Samsungia ja se on yhtä monipuolinen kuin aina ennenkin. Sovellus on käyttäjäystävällinen sekä pääasiassa hyvin selkeäkäyttöinen. Kamerasovelluksessa oli havaittavissa pientä hidastelua Galaxy A33 5G -puhelimessa esimerkiksi kuvaustilojen välillä vaihtaessa. Mistään liian hitaasta kokemuksesta ei ollut kyse, mutta toisinaan hitaus oli paremmin havaittavissa.

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa käytetään Googlen tuoreinta Android 12 -versiota, jonka päällä hyrrää Samsungin oma One UI 4.1 -käyttöliittymä. Testijakson aikana Galaxy A33 5G ei saanut päivityksiä, vaan tuorein saatavilla ollut ohjelmisto piti sisällään Googlen 1. huhtikuuta 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset, joten tietoturvapäivitykset ovat hyvin ajan tasalla.

Yksi suurimmista valttikorteista puhelimessa löytyy päivityslupauksesta, sillä Samsung lupaa puhelimelle yhtä paljon päivityksiä kuin yhtiön huippupuhelimille. Samsung on luvannut laitteelle neljä suurempaa Android-versiopäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Teoreettisesti puhelimen pitäisi saada siis Android 13-, Android 14-, Android 15- ja Android 16 -versiot, mikä on puolet enemmän kuin yleisesti tässä hintaluokassa. Samsung on viime aikoina kunnostautunut puhelimiensa päivityksien suhteen, mutta todennäköisesti vasta viiden vuoden päästä nähdään kuinka hyvin päivityslupaus on pitänyt.

Android 12:n uusia ominaisuuksia Galaxy A33 5G -puhelimessa ovat paremmat tietoturva-asetukset, kuten likimääräinen sijainti sekä kameran ja mikrofonin ilmaisinkuvakkeet niiden ollessa käytössä. Lisäksi mukana on muutamia muitakin ominaisuuksia, mutta ei lähellekään kaikkia Android 12:n uudistuksia, sillä Samsung ei käytä Googlen esittelemää Material You -muotokieltä. One UI 4.1 -käyttöliittymä peittää alleen monet Googlen innovaatiot, mikä on mielestäni pieni pettymys.

One UI 4.1 -käyttöliittymä on itsessään pitkälti samanlainen kuin aikaisempi One UI 3, eikä merkittäviä uudistuksia ole havaittavissa. Samsung on tuonut mukaan erilaiset kustomoitavat teemat, sillä käyttäjät voivat nyt valita taustakuvaan sopivan käyttöliittymän korostusvärit. Kyseessä on vastaava ominaisuus, joka nähtiin Googlen toimesta Android 12 -versiossa, mutta One UI 4.1:ssa kyseessä on Samsungin ratkaisu, eikä toimi yhtä kattavasti. Käyttäjät voivat myös muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia aikaisempaa monipuolisemmin. One UI 4.1 tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja muutamia uudistuksia emojeihin.

Samsungin tänä vuonna julkaisemissa puhelimissa ohjelmisto ei ole yleisesti ollut aivan Samsungille tutulla tasolla. Monissa huippupuhelimissakin on havaittu valtavasti bugeja sekä hidasteluja, eikä nyt edullisempi Galaxy A33 5G ole poikkeus tässä. Puhelimen ohjelmistossa on paljon hidasteluja ihan perustoimintojenkin kanssa, jonka takia kokemus ei ole paras mahdollinen. Esimerkiksi sovelluksien aukeaminen saattoi kestää välillä kauan ja käyttöliittymässä liikkuminen ja animaatiot olivat häiritsevän tahmeita. Ongelmia ei ollut aina, mutta noin 50 prosenttia ajasta häiritseviä hidasteluja oli huomattavissa.

Todennäköisesti Samsung korjaa ongelmia tulevissa päivityksissä, mutta nyt tuoreeltaan kokemus on varsin heikko ohjelmiston osalta.

Yhteenveto

Samsung Galaxy A33 5G on pitkälti tuttua keskihintaluokan Samsungia, jossa on paljon hyviä toteutuksia. Kyseessä on myös todella suuri parannus verrattuna edeltäjäversioon, eli Galaxy A32 5G -puhelimeen. Samsung on tuonut puhelimen selvästi lähemmäksi Galaxy A5x -puhelimia, joka näkyy ominaisuuksissa, mutta myös hinnassa.

Testijakson aikana itse tykkäsin paljon laitteen rakenteesta. Mattapintainen viimeistely tekee laitteesta tyylikkään ja se kestää käyttöä. Kokonaisuuden kruunaa IP67-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys, joka on yleisesti ollut selvästi kalliimpien puhelimien ominaisuus. Galaxy A33 5G:n 90 hertsin Super AMOLED -näyttö on myös laadukas ja yksi suurimmista valttikorteista on hyvä akunkesto 5000 milliampeeritunnin akun ansiosta. Puhelimen vahvuuksia ovat myös muistikorttipaikka, stereokaiuttimet sekä hyvä pakkaskestävyys. Omassa kategoriassaan Galaxy A33 5G erottuu kattavalla päivityslupauksella, joka on tuplasti parempi kuin kilpailijoilla.

Puhelimesta ei Samsung ole kuitenkaan lähtenyt tekemään täydellistä, vaan Galaxy A33 5G:n kohdalla on jouduttu tekemään kompromisseja. Yksi suurimmista on hintaluokassaan kilpailijoista jälkeen jäävä Exynos 1280 -järjestelmäpiiri. Lisäksi kameroissa voisi olla parantamisen varaa ja turhat kamerat voisi jättää kokonaan pois. Kuulokeliittimen puuttuminen tässä hintapisteessä on erikoista ja Samsung ei toimita enää mukana edes laturia. Samsung ei ole onnistunut taaskaan ohjelmiston kanssa, sillä vastaan tuli valtavasti käyttöliittymän hidasteluja.

369 euron hintaakin voidaan pitää jo yllättävän korkeana. Vielä viime vuonna Galaxy A32 5G maksoi 279 euroa, mutta nyt nähtävästi vedenkestävyydestä ja karsituista ominaisuuksista joudutaan pulittamaan selvästi enemmän. Omassa hintaluokassaan Galaxy A33 5G:n pahimmat kilpailijat ovat viime vuoden Galaxy A52 5G/A52s 5G -puhelimet sekä esimerkiksi Redmi Note 11 Pro 5G, Realme 9 Pro sekä OnePlus Nord CE 2.

Samsung on tuonut Galaxy A33 5G -puhelimesta Suomessa myyntiin yhden muistivariantin, jossa on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Hintaa puhelimella on tuoreeltaan 369 euroa ja se on jo saatavilla lukuisien jälleenmyyjien kautta. Suomessa tarjolla olevat väriversiot ovat oranssi Awesome Peach, valkoinen Awesome White, sininen Awesome Blue sekä musta Awesome Black.

Puhelimen testattavaksi toimitti verkko-operaattori DNA, jonka valikoimasta Galaxy A33 5G:n voi käydä ostamassa tämän linkin takaa.

Samsung Galaxy A33 5G

7

Samsung Galaxy A33 5G on suuri päivitys edeltäjäänsä verrattaessa. Puhelimen vahvuuksia ovat IP67-luokituksen mukainen vedenkestävyys ja 5 vuoden päivityslupaus.

Hyvää
  • Laadukas rakenne ja mattapintainen viimeistely
  • IP67-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys
  • Hyvä AMOLED-näyttöpaneeli 90 hertsin virkistystaajuudella
  • Erinomainen akunkesto 5000 milliampeeritunnin akun ansiosta
  • Muistikorttipaikka ja stereokaiuttimet
  • Hyvä pakkaskestävyys
  • Kattava päivityslupaus (4 + 5 vuotta)
Huonoa
  • Hintaluokassaan Exynos 1280 ei suuremmin vakuuta
  • Kuulokeliitin puuttuu
  • Käyttöliittymän hidastelut
  • Makrokamera ja syvyyskamera turhia
  • Ei laturia myyntipakkauksessa
  • Korkea hinta
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Ei jatkoon tämäkään malli. Siis pidän Samsungista mutta A33 liikaa kompromisseja. Floss Carter YouTube kanavallaan sanoi arvostellessa Samsung Galaxy A 13 5G (edullinen malli joka on vasta tulossa Suomessa myyntiin luultavasti touko-kesäkuun aikana) että se on nopeampi kuin hänen testaama Exynos piirillä varustettu A53 5G. Ja miksi vielä liian suuret mustat näytönreunat vertaa esim Honor? Ja miksi ihmeessä: ”Vaikka puhelimessa on AMOLED-näyttö, niin valitettavasti Samsung ei ole tuonut mukaan tukea always-on-display-ominaisuudelle.

  2. Tämä on ensimmäinen Älypuhelimeni, en saa ottamiani valokuvia siirretyä kamerasta tietokoneelle, miten se tapahtuu?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut