ArvostelutSonyYleinen

Testissä Sony WF-1000XM5 – Loistavat kuulokkeet uskomattomalla melunvaimennuksella ja äänentoistolla

Sony WF-1000XM5

Sony päivitti kesällä huippuluokan täyslangattomien nappikuulokkeidensa valikoimaa uusilla WF-1000XM5-kuulokkeilla. Kyseessä ovat seuraajat SuomiMobiilinkin suosituksen saaneille WF-1000XM4-kuulokkeille, joten uutuusversion osalta odotukset ovat olleet korkealla. Kuulokkeita on testattu jonkin aikaa, ja nyt on aika katsoa pystyykö Sony jälleen täyttämään odotukset.

Uutuuskuulokkeissa on panostettu aikaisempaa pienempään ja kevyempään toteutukseen, mutta erityisesti äänenlaatuun. Mukana on uusi 8,4 millimetrin kokoinen Dynamic Driver X -kaiutinelementti, joka vie äänikokemusta parempaan suuntaan. Lisäksi kuulokkeissa on aikaisempaa parempi melunvaimennus. Akunkesto on tällä kertaa jopa 36 tuntia latauskotelon kanssa.

Suomessa Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet ovat tulleet myyntiin elokuussa ja hintaa niillä on 330 euroa. Väriversioita on kuulokkeista kaksi, jotka ovat hopea sekä testiinkin saatu musta.

Kuulokkeiden kanssa Sony haastaa Samsungin, Huawein, Applen ja muiden perinteisempien kuulokevalmistajien huipputason nappikuulokkeet. Alapuolella on listattuna Sony WF-1000XM5 -kuulokkeiden tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony WF-1000XM5 -kuulokkeiden tekniset tiedot

 • Elementti: 8,4 mm Dynamic Driver X -elementit
 • Melunvaimennus: Aktiivinen taustamelun vaimennus (ANC)
 • Yhteys: Bluetooth 5.3 (Profiilit: A2DP, AVRCP, HFP, HSP | Koodekit: SBC, AAC, LC3, LHDC)
 • Kuulokkeiden akku: 8 tuntia (ANC) ja 12 tuntia ilman
 • Kotelon akku: 16 tuntia lisää virtaa (ANC)
 • Ohjattavuus: Napautusohjaus kuulokkeissa
 • Lataus: USB-C-lataus ja langaton lataus (latausaika 1,5 tuntia)
 • Muuta: Tunnistaa korvassa olemisen, Sony Headphones -sovellus, Google Fast Pair
 • Yhteispaino: 39 g
 • Kuulokeiden paino: 5,9 g
 • Vedenkestävyys: IPX4
 • Väriversiot: Musta ja hopea
 • Hinta: 330 euroa

Kompaktimpi ja miellyttävämpi

Sony on lähtenyt viemään kuulokkeiden muotoilua eteenpäin verrattuna edeltäjämalliin. WF-1000XM5-kuulokkeet ovat aikaisempaa kompaktimmat sekä pyöristetymmät, mutta samalla yhtiö on onnistunut säilyttämään uniikin lähestymistapansa.

Latauskotelo on hieman pienempi, vaikka ei kuitenkaan suuresti. Aikaisempi kulmikkaampi toteutus on nyt vaihtunut huomattaviin pyöristyksiin, joka tekee kokonaisuudesta selvästi mielekkäämmän. Pyöristetymmän toteutuksen ansiosta Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet on helppo laittaa tiukempienkin housujen taskuun. Lisäksi pienempi koko ei ole yhtä häiritsevä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon kanteen on laitettu Sonyn logo ja pohjassa on pienellä präntillä tietoja kuulokkeista sekä vaadittuja merkintöjä. Latauskotelon etuosassa on LED-ilmaisinvalo ja takaosassa USB-C-liitin lataamista varten. Takaosaan Sony on tuonut uutuutena nyt myös erillisen yhteyspainikkeen, joka on loistava lisäys. Langattoman latauksen tekniikat Sony on piilottanut latauskotelon pohjaan.

Testiin saatu väriversio oli musta, jonka latauskotelossa on kokonaan mattapintainen viimeistely. Mattapinta on kotelossa erinomainen valinta, sillä se ei ole yhtä liukas kuin kiiltävät muovipinnat. Lisäksi mattapintainen viimeistely pitää latauskotelon parempana pidempään, sillä se ei kerää sormenjälkiä tai naarmuja samalla tavalla kuin kiiltävät muovipinnat. Mattapinta pysyi hyvänä testijakson aikana, vaikka pieniä kolhuja siihen tulikin kotelon tippuessa maahan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon sisältä löytyy kuulokkeet, jotka ovat pystyasennossa omissa syvennyksissään. Kuulokkeet saadaan kotelosta helposti pois nostamalla niitä suoraan ylöspäin tai työntämällä sivulle. Kuulokkeissa on vaihdettu nyt pääosin kiiltävään viimeistelyyn, jonka takia niistä ei saa yhtä hyvää otetta kuin aikaisemmin. Kuulokkeet ovat myös vahvalla magneetilla kiinni kotelossa, joten ne eivät tipu hieman ravistelemalla. Kuulokkeet saattavat kuitenkin lähteä omille teilleen, jos latauskotelo tippuu maahan.

Kuulokkeiden muotoilun osalta nähdään myös muutoksia, sillä Sony on tuonut mukaan pyöristystä ja tehnyt kuulokkeista pienemmät. Edeltäjissä oli vielä melko uniikki muotoilu, mutta nyt WF-1000XM5-kuulokkeet ovat hieman jopa geneerisemmät.

Kuulokkeissa ei ole varsia, vaan niissä on vain yksi suurempi osa. Kuulokkeet on valmistettu kokonaan kiiltävästä muovista, mutta yläreuna on viimeistelty mattapintaiseksi. Kuulokkeiden ulkopuolella on kultaiset yksityiskohdat, jotka tuovat mukanaan tyylikkyyttä. Napautusohjauksen sensorit Sony on asettanut kuulokkeiden päälle, jolloin musiikkia voi ohjata luonnolliseen tapaan.

Kuulokkeissa on kaksi mikrofonia, jotka löytyvät ulkopuolelta. Sonyn on laittanut kuulokkeiden korvan puolelle latauspinnit sekä sensorin, joka tunnistaa korvissa olemisen. Sony on mielestäni onnistunut erinomaisesti kuulokkeiden muotoilun kanssa, sillä rakenne tukee kuulokkeiden pysymistä korvissa, joka on ollut Sonyn kuulokkeiden vahvuus aikaisemminkin. Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet perustuvat tulpalliseen toteutukseen, joten myöskin korvan sisälle menevä osuus tukee korvissa pysymistä vaimentaen samalla itsessään jo melua.

Sony jatkaa WF-1000XM5-kuulokkeiden kanssa polyuretaanimateriaalista valmistettujen korvatyynyjen kanssa. Korvatyynyt tai tulpat mukautuvat korvakäytävän mukaisesti ja se eristävät paremmin melua. Mielestäni korvatyynyt parantavat myös istuvuutta korvissa, sillä ne tuntuivat todella miellyttäviltä. Toisille tulpallinen rakenne ei kuitenkaan sovi ja itsekin huomasin testijakson aikana kuulokkeiden toisinaan rasittavan korvakäytävää.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Sony toimittaa WF-1000XM5-kuulokkeiden mukana tällä kertaa jopa neljät eri kokoiset korvatyynyt. Mukana on tuttuun tyyliin S, M ja L -kokoversiot, mutta uutena on nyt pienimmät SS-kokoiset korvatyynyt. Tämä on miellyttävä lisäys, sillä ainakin itse olen kokenut Sonyn polyuretaanimateriaalista valmistettujen korvatyynyjen olevan hieman normaalia suuremmat. Tämän takia itse ainakin tykkäsin käyttää yhtä kokoa pienempiä korvatyynyjä.

Pienempi koko on myös mahdollistanut Sonyn pystyvän vähentämään kuulokkeiden painoa. Siinä missä edeltäjäversio painoi vielä 7,3 grammaa, niin nyt WF-1000XM5-kuulokkeet painavat 5,9 grammaa. Mielestäni tämä on todella miellyttävä parannus, sillä vähäisempi paino myös parantaa laitteen käyttömukavuutta.

Sony on tehnyt kuulokkeista IPX4-luokituksen mukaisesti vedenkestävät, joten ne kestävät roiskeita ja hikeä. WF-1000XM5-kuulokkeiden käyttäjien ei tarvitse siis pelätä pientä sadetta, mutta luonnollisestikaan kokonaan veteen upottamista ne eivät kestä.

Ääni ja melunvaimennus

Sony WF-1000XM5 -kuulokkeissa on uudistetut kaiutinelementit, jotka ovat aikaisempaa suuremmat. Mukaan on saatu 8,4 mm kokoiset Dynamic Driver X -elementit, joiden on luvattu tarjoavan parannusta erityisesti matalien taajuuksien toistamiseen.

Kuulokkeisiin on laitettu Sonyn päivitetty V2-piiri, joka yhdistää ANC-prosessorin ja Bluetooth-piirin. Kovin paljoa tietoja uutuuspiiristä ei kuitenkaan ole tarjolla. Sonyn mukaan siinä on 24-bittinen äänenkäsittely ja analoginen äänenvahvistus, sekä QN2e HD Noise Canceling -prosessori, joka ohjaa melunvaimennusta.

Kuulokkeissa on uusi Bluetooth 5.3 -standardi sekä uusi tuki LC3-koodekille. Sen avulla voidaan saavuttaa pienempi latenssi sekä virrankulutus verrattuna vanhempiin SBS- ja AAC-koodekkeihin. Kuulokkeet tukevat myös LDAC-koodekkia tuettujen laitteiden sekä sisältöjen kanssa.

WF-1000XM5-kuulokkeet tukevat myös DSEE Extremeä, joka skaalaa musiikin lähes Hi-Res-tasolle, sekä käyttää tekoälyä toistamaan kadonneita taajuuksia. WF-1000XM5-kuulokkeet tarjoavat myös Sonyn LDAC-koodekin. LDAC:n avulla kuulokkeilla voidaan lähettää Bluetoothin kautta Hi-Res-ääntä 990 Kbps:n tasolla, kun normaalilla SBC-koodekilla se on mahdollista vain 328 Kbps:n tasolla.

Sony on laittanut kuulokkeisiin tuen 360 Reality Audio -tilaäänelle, jossa on tuki pään seurannalle. Lisäksi Bluetooth 5.3 yhteys mahdollistaa WF-1000XM5-kuulokkeille samanaikaisen yhteyden kahteen laitteeseen. Tämä puuttui oletuksena vielä edeltäjämallista. Testijakson aikana yhteys moneen laitteeseen tuntui toimivan odotetulla tavalla, eikä sen kanssa ollut ongelmia. Yleisestikin Bluetooth-yhteys eri laitteisiin oli erinomainen, eikä esimerkiksi häiritsevän suurta viivettä havaittu.

Äänenlaadullisesti Sony WF-1000XM5  -kuulokkeet ovat markkinoiden kärkeä, eikä siitä ole epäilystäkään. Oletusasetuksilla Sony on saanut äänestä erittäin miellyttävän ja tasapainoisen ilman mitään huomattavia pinnalle nousevia heikkouksia. Äänessä on havaittavissa hyvä määrä bassoa suhteutettuna keski- ja korkeamman tason ääniin. Siinä missä edeltäjäversion äänenlaatua kuvailtiin loistavaksi, niin Sony pääsee vähintäänkin samalle tasolle uutuusversioidenkin kanssa.

Vaikka itse en ole mikään ääniammattilainen, niin ainakin tällaiselle jatkuvasti kuulokkeita käyttävällä äänenlaatu on parempi kuin monissa viime aikoina testaamissani kuulokkeissa. Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet tuovat esille myös elementtejä kappaleista, joita ei välttämättä kaikilla kuulokkeilla edes havaitse. Tällaisia ovat muun muassa korkeat äänet sekä tietyt matalat äänet. Kokonaisuus on mielestäni selkeä ja laulu ei huku muiden äänien taustalle.

Jos Sonyn oletusoptimoinnit eivät ole tarpeeksi hyvät, niin sovelluksen kautta voi muokata kuulokkeiden taajuuskorjainta. Kuulokkeita varten on tehty oletustaajuuskorjaimia, jotka vahvistavat muun muassa bassoa, diskanttia tai laulua.

Melunvaimennus on avainroolissa Sony WF-1000XM5 -kuulokkeissa ja Sony on myös mainostanut sen parantuneen. Vaikka monissa täyslangattomissa kuulokkeissa on panostettu jo pitkään melunvaimennukseen, niin Sony tuntuu olevan aivan omalla tasollaan sen kanssa. Jo edeltäjämalli pääsi vakuuttamaan, mutta nyt on saatu huomattavia parannuksia.

Sony on saavuttanut hyvän melunvaimennuksen uusien tekniikoiden avulla, mutta myös yhtiön uniikkien korvatyynyjen ansiosta. Korvatyynyt takaavat paremman passiivisen melunvaimennuksen, sillä ne eivät päästä läpi yhtä paljoa melua kuin normaalit silikoniset korvatyynyt.

WF-1000XM5-kuulokkeet pystyvät suodattamaan lähes kaiken taustamelun. Useimmat kilpailijoiden kuulokkeet päästävät selvästi läpi tiettyjä ääniä ainakin hyvin meluisissa ympäristöissä, mutta Sony on onnistunut vähentämään melua vieläkin paremmin. Esimerkiksi kaupassa kuulokkeet eivät päästä juurikaan mitään läpi, mutta tietyissä tilanteissa jotkin kimeät äänet tulevat melko vahvasti esille. Kokonaisuus on kuitenkin erinomainen ja parasta, mitä on täyslangattomissa nappikuulokkeissa tullut vastaan.

Melunvaimennuksen tasoa ei tälläkään kertaa pysty manuaalisesti säätämään, vaan ominaisuus on joko päällä tai pois. Sony on toteuttanut kuulokkeille kuitenkin mahdollisuuden antaa muokata melunvaimennuksen asetuksia automaattisesti. Kuulokkeet pystyvät sijainnin ja liikkeen perusteella tunnistaa käyttäjän toiminnan ja vaihtaa tilanteen mukaan käyttöön melunvaimennuksen, ympäristönäänet tai poistaa melunvaimennuksen päältä. Erilaiset asetukset voi asettaa esimerkiksi, jos kuulokkeet tunnistavat käyttäjän olevan paikallaan, kävelemässä, juoksemassa tai julkisessa liikenteessä.

Uusien Sony WF-1000XM5-kuulokkeiden yksi ominaisuuksista on ympäristöäänien tila. Kyseinen tila on mielestäni toteutettu erinomaisesti, sillä sen avulla pystyy nyt kuulemaan taustamelun ja erityisesti puheen ilman kuulokkeiden ottamista pois korvista. Ominaisuudesta on selvä hyöty muun muassa lenkillä, sillä autot ja muun liikenteen kuulee hieman paremmin läpi silloin kun pitäisi olla tietoinen myös ympärillä tapahtuvasta toiminnasta. Sony antaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää ympäristön äänien voimakkuutta asteikolla 1-20.

Kuulokkeet säilyttävät myös tutun Speak-to-Chat-toiminnon. Kyseisen ominaisuuden ollessa käytössä kuulokkeet tunnistavat automaattisesti käyttäjänsä puheen ja pysäyttää musiikintoiston. Tämä helpottaa muille puhumista ilman, että kuulokkeet pitäisi ottaa pois korvista.

Mikrofonien osalta WF-1000XM5-kuulokkeet ovat myös erinomaiset. Mikrofonit pystyvät tarjoamaan hyvän selkeyden sekä laadun puheluita ajatellen. Puheluissa kuulokkeet pystyivät poimimaan puheen hyvin ja suodattamaan meluisassa ympäristössä muut äänet vähemmälle, joten vastaanottajakin sai erinomaisesti puheesta selvää.

Loistava akku

Akunkesto osalta Sony lupaa 8 tunnin käyttöajan kuulokkeille aktiivisen melunvaimennuksen kanssa sekä 24 tunniksi akkua latauskotelon kanssa. Jos ei kuitenkaan käytä melunvaimennusta, niin akunkesto on 12 tuntia kuulokkeilla sekä 36 tuntia latauskotelon kanssa. Sony ei ole siis lähtenyt pelleilemään akunkeston kanssa, vaan pystyy lupaamaan täysin saman käyttöajan kuin edeltäjän kanssa huolimatta kompaktimmasta koosta.

Testijakson aikana päästiin helposti yli 7 tunnin käyttöaikaan, joten noin 8 tunnin akunkesto on melko realistinen lupaus. Toki käyttöaikaan vaikuttaa monet asiat, kuten käytetyt tekniikat sekä äänenvoimakkuus. Itse käytin lähes jatkuvasti melunvaimennusta, jonka takia sen tarkempaa kokemusta ei ole akunkestosta ilman melunvaimennusta.

Latauskotelossa on itsessään 500 milliampeeritunnin kokoinen akku, jonka avulla kuulokkeiden pitäisi latautua kahdesti tyhjästä täyteen. Itse en juurikaan koskaan käyttänyt kuulokkeita yli 8 tuntia päivässä, vaan usein käyttö jäi 2-4 tuntiin päivässä. Tämän myötä akunkesto oli noin viikon verran yhdellä latauksella. Kerran viikossa kuulokkeiden lataaminen ei ole mikään ongelma.

Akunkesto ei koidu siis WF-1000XM5-kuulokkeiden ongelmaksi, vaan akku riittää mainiosti ja on jopa parempi kuin useimmilla kilpailijoilla. Akku ei lopu kesken useimpien juna- tai lentomatkojen aikana, joilla ainakin itse käyttäisin kuulokkeita pidempään ihan vain melunvaimennuksen takia.

Latauksien osalta Sony on saanut parannusta pikalataukseen, mutta muilta osin toteutukset ovat hyvin tutulla perustasolla. Tällä kertaa tarjolla on USB-C-liittimen kautta pikalataus, jolla saadaan 3 minuutissa virtaa tunniksi. Edeltäjämallissa vastaava saavutettiin 5 minuutissa. Kokonaan kuulokkeet latautuvat noin 1,5 tunnissa, joten sen osalta ei ole saatu parannusta.

Tämän tason kuulokkeilta vaaditun tapaisesti WF-1000XM5 tarjoaa myös tuen langattomalle lataukselle. Kuulokkeet voi asettaa helposti langattoman laturin päälle tai reissussa kuulokkeita pystyy lataamaan puhelimella käänteisen langattoman latauksen avulla. Langaton lataus on selvästi hitaampi tapa ladata kuulokkeet.

Sony WF-1000XM5 -kuulokkeissa on ulkopuolella kosketuslevy, jonka avulla voidaan hallita musiikkia sekä ominaisuuksia. Vastaava napautusohjaus on tuttu lukuisista kuulokkeista, joten niiden osalta ei ole saatu mitään mullistavaa uutta.

Tuettuna on neljä erilaista toimintoa kummassakin kuulokkeessa, jotka voidaan asettaa yhdelle napautukselle, kaksoisnapautukselle, kolmoisnapautukselle sekä pitkälle painallukselle. Käyttäjät voivat hallita esimerkiksi melunvaimennusta, äänenvoimakkuutta sekä musiikin toistoa. Napautusohjaus toimi testijakson aikana hyvin, eikä Sonyn aikaisemmille kuulokkeille tuttuja haamukosketuksia havaittu.

Sony on kuitenkin tällä kertaa toteuttanut joitakin uusia kikkoja kuulokkeiden hallitsemiseksi. Näitä ovat muun muassa pääeleet. Esimerkiksi pään nyökkäys hyväksyy saapuvan puhelun ja pään ravistaminen hylkää puhelun. Kyseessä ovat kivat lisätoiminnot, mutta en ainakaan itse kokenut niitä kovin tarpeellisiksi testijakson aikana.

Kaverina tuttu sovellus

Sonyn kuulokkeet on jo monia vuosia yhdistetty Headphones-sovellukseen, joka on saatavilla niin Android- kuin iOS-laitteillekin. Olen jo monesti todennut sovelluksen kaipaavan hieman uudistusta, sillä nykyisellään se on melko vanhahtava sekä epäselvä. Sony WF-1000XM5 -kuulokkeiden testijakson aikana sovellus tuntuikin olevan heikon kohta käyttökokemuksessa.

Kuulokkeiden yhdistämisen jälkeen sovelluksessa pystyy tarkastelemaan kuulokkeiden ja latauskotelon akunvarauksia. Lisäksi sovelluksesta voidaan säätää toistettavaa musiikkia sekä hallita taustamelunvaimennusta. Mukana on asetukset kaikille tutuille ominaisuuksille, kuten ympäristöäänille, Speak-to-Chat-ominaisuudelle sekä äänenlaadun parantamiselle.

Sony tarjoaa sovelluksessa myöskin taajuuskorjaimen, mistä olen itse todella iloinen. Taajuuskorjainta pystyy itse säätämään, mutta Sony on luonut myös muutamia tiloja, joiden välillä pystyy vaihtelemaan (kirkas, innostunut, lempeä, rento, laulu, diskantin tehostus, basson tehostus sekä puhe). Käyttäjä voi itse myös luoda erilaisia taajuuskorjaimia ja tallentaa ne sovellukseen omiksi tiloiksi myöhempää käyttöä varten.

Headphones Connect pitää sisällään kuulokkeiden korvatyynyjen sovitustestin, joka avustaa parhaimpien tyynyjen käyttämisessä. Sovelluksen kautta voidaan säätää myös kuulokkeiden ääniavustajaa, sillä valittavissa on joko Google Assistant tai Amazon Alexa. Käyttäjät voivat myös muokata kuulokkeiden napautustoimintoja. Napauttamalla esimerkiksi vasenta kuuloketta voidaan aktivoida melunvaimennus tai oikealla kuulokkeella voidaan hallita musiikkia erilaisilla napautusyhdistelmillä. Kuulokkeet voidaan myös päivittää tuoreimpaan ohjelmistoon sovelluksen kautta.

Sovelluksen kautta pääsee käsiksi siis useisiin tuttuihin toimintoihin, jotka laajentavat kokemusta. Sony pystyisi mielestäni myös parempaan sovelluksen kanssa, sillä se ei käyttöliittymältään vastaa nykyajan trendejä. Monet asetukset ovat hankalasti löydettävissä ja visuaalisuutta kaipaisin selvästi lisää. Sovellus kuitenkin ajaa asiansa ja ominaisuudet toimivat niin kuin kuuluukin.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Sony WF-1000XM5 -kuulokkeita.

Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet ovat yhdet tämän hetken parhaimmista täyslangattomista nappikuulokkeista, kun tarkastellaan äänenlaatua sekä melunvaimennusta. Hintaakin kuulokeilla on melko paljon, mutta tästä huolimatta kyseessä ovat SuomiMobiilin suosituksen ansaitseva kokonaisuus.

Testijakson aikana itse tykkäsin kuulokkeiden aikaisempaa selvästi kompaktimmasta toteutuksesta, joka takaa miellyttävämmän käyttökokemuksen. Kuulokkeet ovat vahvoilla myös ydinasiassa, eli äänenlaadussa sekä melunvaimennuksessa. Nämä osa-alueet ovat Sony WF-1000XM5 -kuulokkeiden valttikortteja, joista monien muiden kuulokkeiden kanssa voidaan vain unelmoida. Akunkeston todettiin olevan myös erinomainen ja Sony on saanut mukaan monenlaisia hyödyllisiä toimintoja.

Todellisia heikkouksia on vain vähän. Kuulokkeiden uusittu kiiltäväpintainen toteutus ei ollut täysin omaan makuuni, sillä se tekee kuulokkeista todella liukkaan. Toinen selvä miinus kokonaisuudessa on ohjelmisto, sillä Sonyn tarjoama Headphones-sovellus on jäänyt toteutukseltaan selvästi nykytrendien jälkeen.

Sony WF-1000XM5 -kuulokkeille löytyy myös kilpailijoita esimerkiksi Samsungilta, Applelta sekä Huaweilta. Sonyn valttikorttina on kuitenkin vahva osaaminen äänen ja melunvaimennuksen kanssa, joka erottaa sen muista merkeistä.

Suomessa Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet ovat tulleet myyntiin elokuussa 2023 ja hintaa niillä on 330 euroa. Väriversioita on kuulokkeista kaksi, jotka ovat hopea sekä musta.

Hyvää

 • Aikaisempaa kompaktimmat
 • Erinomainen äänenlaatu
 • Loistava melunvaimennus
 • Hyvä akunkesto ja langaton lataus
 • Monipuolisesti erilaisia toimintoja

Huonoa

 • Kuulokkeiden kiiltävä pinta on liukas
 • Vanhahtava ohjelmistokokemus
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut