ArvostelutYleinen

Testissä TomTom Spark Cardio + Music -urheilukello

IMG_5549TomTom on ennen tunnettu pääasiassa navigaattoreiden valmistajana, mutta TomTom on tehnyt myös uuden aluevaltauksen viime vuosina. Testiimme saapui on TomTom Spark Cardio + Music -urheilukello. Kello on suunnattu juoksijoille ja pyöräilijöille. Siinä on hyvä pikakiinnitys ja se istuu hyvin ranteeseen. Kello on todella helppokäyttöinen. Voit ladata kelloon oman soittolistasi, jota haluat kuunnella harjoituksesi aikana. Kellon kanssa et tarvitse erikseen sykevyötä, sillä kello osaa lukea sykkeesi ranteestasi.

Kellossa on vain yksi nappula, jonka avulla navigoidaan. Kellosi mittaa aktiivisuuttasi 24/7, voit katsella omia harjoituksiasi ja aktiivisuuttasi, joko kytkemällä kellon tietokoneeseen ja lataamalla tietokoneelle TomTom sovelluksen tai lataamalla sovelluksen puhelimelle ja yhdistämällä kellon bluetoothilla puhelimeesi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun ostat kellon, niin paketin mukana tulee kellon lisäksi käyttöopas, TomTom kellon latausjohto ja bluetooth kuulokkeet. Kuulokkeet näyttivät hyvin käytännöllisiltä, mutta itse en niitä ehtinyt kokeilemaan. Laitteen latausjohto on hieman erikoisemman mallinen. Kellotaulu pitää irrottaa rannekkeesta, jotta sitä voi ladata. Latauksen aikana voit katsella harjoituksiasi. Kello antaa jonkin verran palautetta harjoituksistasi.

Kellossa on hyvä akunkesto, jos mittaat sillä vain aktiivisuuttasi, mutta kun kytkee GPS:n päälle ja lähtee lenkille, niin valmistaja lupaa 11h akunkeston, jos kuitenkin lenkkeillessä kuuntelee myös musiikkia, niin akunkesto on enää vain 5h. Kello on vesitiivis 40 metriin saakka. Itse ainakin kävin kellon kanssa suihkussa, eikä se siitä kärsinyt. Näyttö ei ole mikään suuri, vain 22 x 25 mm, mutta se on aivan riittävän suuri kaikkien toimintojen käyttämiseen. Kellossa on 3 gigatavun muisti, joten musiikkiakin mahtuu noin 500 kappaleen verran laitteen sisään. Kello mittaa askeleesi, aktiiviset minuuttisi, matkan pituuden, kulutetut kalorit ja unen laadun.

IMG_5548Kello on hyvä, jos haluat juosta intervalli juoksua, sillä voit vaihtoehtoisesti asettaa ajan tai matkan, jonka haluat juosta. Kun aika tai matka tulee täyteen kello hälyttää ja kertoo juoksun tiedot. Kun tiedot on näytetty alkaa suoraan uusi intervalli jakso. jaksojen välillä olisi voinut olla hieman pidempi aika.

Harjoituksen jälkeen, kun yhdistät kellon tietokoneeseen, voit tarkastella harjoitustasi. Voit katsoa sieltä harjoitukseen käyttämäsi ajan ja matkan, sekä reitin kartalta. Voit myös analysoida sykkeitäsi. Mielestäni yksi tärkeä asia kellosta puuttui, nimittäin näppäinlukko. Yöllä saattoi painella nappuloita tai treenin aikana, jolloin harjoitus keskeytyi.  Minulla kello kulki kokoajan kädessä, enkä huomannut, että se olisi naarmuuntunut juurikaan.

Yhteenvetona voisin siis sanoa, että kello on suunnattu aktiivisille juoksijoille. Mittarin pitää istua hyvin ranteeseen, jotta se kannattaa ostaa. Testaa kelloa kaupassa käteesi, jotta tiedät asettuuko se hyvin käteesi.

TomTom Spark Cardio + Music

6.8

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut