ArvostelutXiaomiYleinen

Testissä Xiaomi Smart Band 7 Pro – aktiivisuusrannekkeen ja älykellon rajamailla

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Xiaomi tuli globaalisti tunnetuksi aluksi erityisesti edullisista aktiivisuusrannekkeistaan, jotka tarjosivat rahalle vastinetta. Xiaomi on jatkanut tuotemallistoa lähes vuosittain ja tänä vuonna uusin tulokas on Xiaomi Smart Band 7 Pro. Kyseessä on kaikista monipuolisin aktiivisuusranneke, joka lähenee ominaisuuksiltaan jo älykelloja.

Aktiivisuusranneke tarjoaa suuren 1,64 tuuman kokoisen AMOLED-näyttöpaneelin. Lisäksi laitteessa luvataan olevan noin 12 päivän akunkesto, vedenkestävä rakenne, sisäänrakennettu GPS, monipuoliset terveysominaisuudet ja yli 110 urheilutilaa. Kyseessä on myös kaikista kallein Xiaomin aktiivisuusranneke, sillä hintaa on Suomessa jopa 129 euron verran.

Tässä artikkelissa tutustumme Xiaomi Smart Band 7 Pro -aktiivisuusrannekkeeseen muutaman viikon mittaisen testijakson perusteella. Alapuolella on listattuna laitteen tärkeimmät tekniset tiedot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Smart Band 7 Pro tiedot:

  • Näyttö: 1,64 tuumaa, AMOLED (456 x 280), 500 nitiä, tukee kosketusta
  • Yhteydet: Bluetooth 5.2, BLE
  • Akku: 235 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: Magneettinen laturi (toimitetaan mukana)
  • Sensorit: kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, sykeanturi, SpO2, GPS
  • Mitat: 44,7 x 28,8 x 11 millimetriä
  • Paino: 20,5 grammaa (ilman ranneketta)
  • Valmistusmateriaalit: Muovirunko ja silikoniranneke
  • Vedenkestävyys: 5ATM-luokitus
  • Värit: Musta ja valkoinen
  • Hinta: 129 euroa

Näyttää älykellolta, mutta on miellyttävän kevyt

Rakenteen osalta Xiaomi on ottanut uutuusversiossa aikaisempaa erilaisemman lähestymistavan. Yleensä aktiivisuusrannekkeet ovat olleet kompakteja sekä selvästi älykelloa erilaisempia. Xiaomi Smart Band 7 Pro tarjoaa kuitenkin älykellomaisen muotoilun, jollainen on nähty muutamien muidenkin valmistajien aktiivisuusrannekkeissa.

Xiaomi Smart Band 7 Pron runko on suorakulmainen, ja ranneke on edelleen irrotettavissa. Xiaomi toimittaa laitteen mukana oletusarvoisesti silikonisen rannekkeen, joka tuntuu käytössä mukavalta. Toisinaan ranneke hieman hiosti, mutta se ei lopulta häirinnyt liiaksi. Rannekkeen pystyy vaihtamaan melko helposti ja Xiaomi myykin erikseen monen värisiä vaihtorannekkeita. Suomessa rannekkeet eivät ole kovin laajasti saatavilla. Kellosta on myynnissä kaksi väriä, jotka ovat valkoinen sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on kertonut kellon mitoiksi 44,7 x 28,8 x 11 millimetriä, joten se ei ole mitenkään massiivinen. Painoa on ilman ranneketta 20,5 grammaa, joten myöskään paino ei ole liian suuri. Mielestäni Smart Band 7 Pro ei ole liian suuri tai painava, jonka ansiosta sitä on erittäin miellyttävää pitää ranteessa, eikä se suuremmin häiritse esimerkiksi yöllä.

Laitteen etuosassa on ainoastaan kookas näyttöpaneeli, jossa on kohtuullisen kapeat kehykset. Etuosassa tai kyljillä ei ole mitään painikkeita, joten ohjaus on ainoastaan kosketusnäytön varassa. Etuosassa on Xiaomin mukaan lasipinta, mutta lasin valmistajaa ei tällä kertaa ole kerrottu. Lasi kaartuu 2.5D-tyylisesti, joten se ei ole täysin suora.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on kaikki sensorit, joilla voidaan mitata sykettä ja veren happipitoisuutta. Takaosassa on myös latausliittimet, joihin magneettinen laturi yhdistetään. Laitteen takaosassa on lisäksi Xiaomin logo ja muita vaadittuja merkintöjä.

Xiaomi on saanut aktiivisuusrannekkeesta luonnollisesti 5ATM-vedenkestävän, joten sen käyttämistä veden lähettyvillä ei tarvitse pelätä. Xiaomi Smart Band 7 Pro voi olla esimerkiksi kädessä uidessa tai suihkussa, sillä 5ATM tarkoittaa laitteen kestävän upotuksen 50 metrin syvyyteen.

Uutuuslaite on siis aikaisempaa kookkaampi, mutta tarjoaa silti miellyttävän käyttötuntuman ja laadun. Kello on valmistettu pääosin muovista, joten mitään kovin erikoista premium-vaikutelmaa ei kannata odottaa. Ainakin testijakson ajan Smart Band 7 Pro pysyi hyvänä, eikä kulumajälkiä ollut havaittavissa tai näyttöön ei tullut naarmuja.

Suuri näyttö ja GPS ovat teknisiä kohokohtia

Xiaomi on nyt ensimmäistä kertaa tuonut aktiivisuusrannekkeeseen suuren 1,64 tuuman näyttöpaneelin, joka on suorakulmainen. Aikaisemmin Smart Band -sarjassa on nähty pitkulaisia kapeita näyttöjä, mutta nyt suurempi näyttö tekee käytöstä kätevämpää. Näyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan, joten värit toistuvat miellyttävästi. Näyttöön on saatu 456 x 280 pikselin tarkkuus sekä 500 nitin maksimikirkkaus.

Teknisesti Smart Band 7 Pron näyttö on juuri sellainen, mitä tässä kategoriassa voikin odottaa. Näyttö on miellyttävän tarkka ja siitä saa hyvin selvää lähes jokaisessa tilanteessa. Näytön kirkkautta voi säätää viiden oletustason väliltä, mutta tuettuna on myös automaattinen dynaaminen kirkkaus. Kyseessä on ominaisuus, joka on aikaisemmin puuttunut, mutta nyt näytön kirkkaus vaihtelee ympäristön valoisuuden mukaisesti.

Kellotauluja aktiivisuusrannekkeeseen löytyy Xiaomin mukaan yli 150 kappaletta, joten valinnanvaraa on. Esiasennettuna on viisi kellotaulua, jotka tarjoavat erilaisia tietoja yhdellä silmäyksellä. Tällä kertaa kellotauluja ei pysty itse muokkaamaan, joka oli yksi edeltäjäversion hyvistä ominaisuuksista. Xiaomi on kuitenkin kehittänyt kaikille oletustaululle myös Always-on-display-taulun, jota Smart Band 7 Pro tukee. AOD:n ollessa päällä suljetulla näytöllä on esillä ainoastaan kellonaika sekä mahdollisesti myös akunvaraus.

Näytön totesin testijakson aikana olevan erittäin riittävä Smart Band 7 Pron kaltaiselle tuotteelle. Itse en ainakaan kaivannut juurikaan mitään lisää. Suuremman toteutuksen ansiosta myös kellon ohjattavuus kosketuseleillä oli helpompaa jopa minun suurilla sormilla.

Aktiivisuusrannekkeet ovat kevyen teknisen toteutuksensa ansiosta usein varusteltu hyvällä akunkestolla. Xiaomi Smart Band 7 Prosta löytyy 235 milliampeeritunnin akku, josta puhtia luvataan riittävän noin 12 päiväksi tyypillisessä käytössä. Raskaammassa käytössä akunkeston luvataan olevan 6 päivän verran.

Itsellä aktiivisuusrannekkeen akku oli keskimäärin 8-10 päivää riippuen täysin käytöstä. Itse käytin laitetta pääosin oletusasetuksilla, mutta tietysti kaikkien ominaisuuksien ollessa käytössä. Toki Always-on-display kuluttaa akkua jonkin verran enemmän, mutta sitä en suuremmin käyttänyt. Myös harjoituksien seuraaminen vie aikaisempaa enemmän akkua parempien teknisien ominaisuuksien takia, mutta ainakin itselleni akunkesto oli riittävä.

Smart Band 7 ladataan mukana toimitettavalla magneettisella laturilla, joka ajaa asiansa. Laturi on melko lyhyt, joka hankaloittaa latausta. Lisäksi laturin magneetti ei ollut kovin vahva. Laturin kanssa saa olla siis tarkkana, ja aina on hyvä tarkistaa onko laturi oikeasti paikallaan. Latauksen osalta on saatu miellyttävä harppaus parempaa. Xiaomi Smart Band 7 Pro latautuu tyhjästä täyteen noin tunnissa, joka ei ole liian pitkä aika.

Yksi laitteen tekninen kohokohta on sisäänrakennettu GPS-yhteys, jota ei ole aikaisemmin Xiaomin aktiivisuusrannekkeissa nähty. Smart Band 7 Pro tukee BeiDou-, GPS-, GLONASS-, Galileo- ja QZSS-paikannusjärjestelmiä. Tämä mahdollistaa laitteelle tarkemman urheilusuorituksien seurannan ja tarkempien tietojen tarjoamisen.

Testijakson aikana GPS tuntui toimivan aktiivisuusrannekkeessa normaalilla tavalla. Yleensä paikannuksen löytäminen kesti alle 10 sekuntia, jonka jälkeen harjoituksista saatiin tarkat sijaintitiedot kartalle. Toki tarkkuus ei ole yhtä hyvä kuin älypuhelimissa tai kalliimmissa älykelloissa, mutta se ajaa kuitenkin hyvin asiansa tässä käytössä. Merkittäviä ongelmia GPS:n kanssa ei tullut vastaan, joka on hyvä merkki.

Muita teknisiä ominaisuuksia Xiaomi ei ole laitteesta suuremmin kertonut. Xiaomi Smart Band 7 Pro tarjoaa Bluetooth 5.2 LE -yhteyden, joka on aikaisempaa vakaampi ja tehokkaampi. Kellon ja puhelimen välinen yhteys tuntui toimivan hyvin, eikä tietojen synkronoinnissa ollut suurta viivettä. Laitteessa on lisäksi kiihtyvyysanturi, gyroskooppi ja PPG-sykesensori. Valitettavasti NFC-yhteyttä ei ole tällä kertaa tarjolla, joten Smart Band 7 Prota ei voida käyttää mobiilimaksamiseen kaupan kassalla.

Tekniikassa pieni puute mielestäni on tässä hintapisteessä kaiuttimen pois jättäminen. Xiaomi Smart Band 7 Pro ei tarjoa siis kaiutinta, jonka avulla aktiivisuusranneketta voisi käyttää Bluetooth-puheluita varten. Esimerkiksi monissa Huawein saman hintapisteen kelloissa on kaiutin, joten myös Xiaomilta olisi sitä voinut odottaa.

Laitteessa on myös Xiaomin kehittämä kevyt aktiivisuusrannekkeisiin suunnattu käyttöjärjestelmä, mutta kovin tarkasti sen yksityiskohtia ei ole paljastettu. Käyttöjärjestelmään on saatu myös suomen kieli, joka on suuri parannus verrattuna aikaisempaan. Nyt kello on ymmärrettävissä helposti ja sitä voi suositella myös ikäihmisille.

Käyttöliittymältään kello on melko selkeä, vaikka monet valikot tuntuivat olevan päinvastaisessa suunnassa, mihin on yleisesti totuttu. Esimerkiksi ilmoitukset tulevat esille pyyhkäisemällä näytöstä alaspäin. Sovellukset tulevat esille pyyhkäisemällä ylöspäin, pika-asetukset aukeavat vasemmalta ja eri widgetit tulevat oikealta. Logiikka on melko samanlainen kuin älypuhelimissa.

Terveys- ja urheiluominaisuuksista ei ole karsittu

Xiaomi ei ole lähtenyt karsimaan Smart Band 7 Pron ominaisuuksista, vaan tarjolla on pitkälti kaikki samat terveys- ja urheilutoiminnot kuin esimerkiksi älykelloissa. Aktiivisuusranneke tarjoaa muun muassa jatkuvan sykkeen mittauksen, unen seurannan sekä mainostetut yli 110 urheilutilaa.

Sykkeen mittaus on perusominaisuus, ja se tuntui toimivan Smart Band 7 Prossa vähintäänkin hyvin. Itse totesin sykkeen mittauksen olevan samalla tasolla monien muiden edullisempien älykellojen kanssa, eikä vastaan tullut suuria yllätyksiä. Laite mittaa sykettä koko ajan, mutta käyttäjät voivat myös muokata mittausväliä 30, 10, 1 minuutin välillä. Käyttäjät voivat myös asettaa korkean ja matalan sykkeen rajat, joista laite ilmoittaa.

Itselle kaikista tärkein ominaisuus on unen seuranta, joka tuntui Smart Band 7 Pron kohdalla olevan riittävällä tasolla. Laite tunnistaa hyvin nukahtamisajankohdan sekä heräämisen. Xiaomi on myös onnistunut varsin hyvin tarjoamaan tietoja unen eri tasoista, sillä aktiivisuusranneke pystyy tunnistamaan syvän unen, kevyen unen sekä REM-unen. Itselle tiedot unesta ovat riittävän tarkat, enkä ainakaan osannut vaatia enempää. Unen aikana laite mittaa myös keskisykkeen ja keskimääräisen veren happipitoisuuden.

Veren happipitoisuuden mittaus (SpO2) ei jää vain unen aikaiseksi ominaisuudeksi, vaan Xiaomi Smart Band 7 Pro tukee sen mittausta jatkuvasti. Aikaisemmin ominaisuus oli manuaalinen, mutta uutuusversiossa sitä mitataan automaattisesti. Xiaomi on laittanut aktiivisuusrannekkeeseen myös stressitasojen mittaamisen, jolla käyttäjä pystyy seuraamaan päivän aikana omia stressitasojaan automaattisesti. Stressin helpottamiseksi mukaan on laitettu myös hengitysharjoitustoiminto, jonka avulla aktiivisuusranneke antaa ohjeita hengittämiseen. Laitteessa on myös naisten kuukautiskierron seuranta.

Aktiivisuusranneke antaa myös tietoa päivän aikana otetuista askelista sekä kulutetuista kaloreista. Itse en ainakaan havainnut askelten mittauksessa mitään suurta poikkeavaisuutta esimerkiksi Huawein kelloihin, joita käytän melko paljon. Toki päivän aikana erot mitattiin sadoissa askelissa, joka saattaa johtua hieman erilaisista laskentatavoista.

Xiaomin laitteissa on totuttu näkemään PAI-mittari, joka kertoo käyttäjän terveydestä. PAI on syketietoihin perustuva fyysisen aktiivisuuden ilmaisin, jossa yhdistyvät päivittäisen toiminnan rasittavuus ja moniulotteinen dynaaminen arviointi. PAI-arvon pitäisi olla Xiaomin mukaan päivittäin yli 100, joka parantaisi sydämen ja hengitysteiden kuntoa.

PAI-arvo on mielestäni varsin mukava tapa ilmoittaa käyttäjän aktiivisuus. PAI kasvaa aina kun harrastaa aktiviteetteja tai urheilua. Jos esimerkiksi päivässä ansaitsee 30 PAI-pistettä, niin silloin 100 PAI:n tavoite pysyy hyvin kasassa. PAI-arvoon lasketaan aina seitsemän päivän pisteet ja aina viikon vanhat pisteet vanhenevat.

Xiaomi on nostanut edeltäjämallin 30 urheilutilan määrän Smart Band 7 Prossa peräti yli 110 urheilutilaan. Kyseessä on reilu määrä erilaisia tiloja, joista monille tärkeimmät ovat varmasti kävelyn, juoksun, pyöräilyn ja uinnin seuranta. Xiaomi on lajitellut tilat eri kategorioihin, joita ovat:

  • Vesiurheilu: Allasuinti, purjehdus, melonta, vesipallo, vesiurheilu, vesihiihto, kajakointi, koskenlasku, suotu, moottorivene, räpyläuinti, sukellus, taiteellinen uinti, snorklaus, liitolainelautailu.
  • Ulkoaktiviteetit: Kävely, ulkona juoksu, retkeily, polkujuoksu, pyöräily, vaellus, kalliokiipeily, rullalautailu, rullaluistelu, parkour, mönkijä, varjoliito.
  • Harjoittelu: Freestyle, juoksumatto, hyppynaru, HIIT, jooga, ratapyöräily, ellipsilaite, suotolaite, portaikko, steppilaite, core-treeni, notkeusharjoittelu, pilates, voimistelu, venyttely, lihasvoima, portaiden kiipeily, aerobia, fyysinen harjoittelu, seinäpallo, käsipaino, levytanko, painonnosto, maastaveto, burpee, vatsapunnerrus, toiminnallinen harjoitus, ylävartalo, alavartalo, vatsalihakset, selkä.
  • Tanssi: Toritanssi, napatanssi, baletti, katutanssi, zumba, kansantanssi, jazz-tanssi, latinalainen tanssi.
  • Kamppailulajit: Nyrkkeily, paini, kamppailulajit, taiji, muay thai, judo, taekwondo, karate, potkunyrkkeily, kendo, miekkailu.
  • Pallopelit: Tennis, koripallo, jalkapallo, lentopallo, pesäpallo, softball, amerikkalainen jalkapallo, hockey, pöytätennis, sulkapallo, kriketti, käsipallo, keilailu, squash, biljardi, sulkapaino, rantajalkapallo, rantalentopallo, sepak takraw.
  • Talviurheilu: Luistelu, curling, muu talviurheilu, moottorikelkka, jääkiekko, rattikelkka, pulkkailu, lumilautailu, hiihto.
  • Virkistysurheilu: Jousiammunta, tikanheitto, ratsastus, köydenveto, hulavanne, leijanlennätys, kalastus, frisbee.
  • Muut: Hevosurheilu, yleisurheilu, moottoriurheilu.

Itselle kaikista urheilutiloista ei ole käyttöä ja suurin osa taitaa olla geneerisiä. Parhaiten optimoidut tilat ovat varmasti juoksu, kävely sekä muut perinteiset tilat. Itse testijakson aikana käytin pääasiassa vain juoksu- ja kävelytiloja, jotka antoivat miellyttävän tarkkoja tietoja.

Xiaomi Smart Band 7 Pro mittaa aikaa ja matkaa. Lisäksi se osaa kertoa harjoituksen ajalta aktiiviset kalorit, keskisykkeen ja askeleet. Lisäksi tarkempia tietoja saadaan sykkeestä, harjoituksen rasittavuudesta sekä tahdista. Aktiivisuusranneke pystyy tarjoamaan siis samoja tietoja kuin monet älykellot. Tällä kertaa Xiaomi on toteuttanut myös 10 esiladattua juoksukurssia, jotka ohjaavat juoksemisessa paremmin.

Aktiivisuus- ja urheiluominaisuuksien ohella Xiaomi on laittanut mukaan monia muita toimintoja. Smart Band 7 Pro osaa muun muassa ilmoittaa, jos on ollut liian kauan paikallaan ja samalla näytöltä voidaan tarkastella ilmoituksia sekä saapuvia puheluita. Aktiivisuusrannekkeen kautta on myös mahdollista ohjata musiikkia, etsiä puhelin sekä tarkistaa esimerkiksi sää.

Toimii yhdessä Mi Fitness -sovelluksen kanssa

Xiaomi on kehittänyt puettaville laitteilleen viime aikoina uuden sovelluksen, joka kantaa nimeä Mi Fitness. Se korvaa aikaisemmin käytössä olleen Mi Fit -sovelluksen, mutta tarjoaa silti samoja toiminnallisuuksia. Mi Fitness on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, joten myös Smart Band 7 Prota voi käyttää laajasti eri laitteiden kanssa.

Mi Fitness -sovellus kerää yhteen paikkaan kaikki aktiivisuusrannekkeen tiedot ja esittää ne ymmärrettävässä graafisessa muodossa. Xiaomi on tehnyt sovelluksesta myös yhteensopivan Stravan ja Apple Healthin kanssa, joten kellon keräämät tiedot saadaan helposti myös kolmannen osapuolen sovelluksiin esille.

Sovelluksen etusivulla on tiedot poltetuista kaloreista, askeleista sekä aktiivisuudesta. Lisäksi käyttäjälle näytetään yhteenveto viimeisimmästä urheilusuorituksesta. Käyttäjät näkevät yhteenvedon unen määrästä, sykkeestä, veren happipitoisuudesta, stressistä sekä monesta muusta laitteen mittaamasta asiasta. Tarkemmat tiedot kustakin asiasta löytyvät vielä klikkaamalla niitä, jolloin saadaan esimerkiksi unen historiatiedot tarkemmin esille.

Xiaomi on kehittänyt myös mielenkiintoisen kilpailuominaisuuden, jonka avulla pystyy haastamaan kavereita ja pysyvään sen avulla kunnossa. Laitekohtaiset asetukset saadaan auki sovelluksen kautta, jolloin pystytään muuttamaan Smart Band 7 Pron asetuksia. Sovelluksessa voidaan määrittää rannekkeeseen saapuvat ilmoitukset, värinäpalaute sekä muutamia terveysominaisuuksia voidaan aktivoida käyttöön. Käyttäjä voi esimerkiksi asettaa aikavälin sykkeen mittaamiselle sekä hallita kellotauluja tai widgettejä.

Sovelluksen kautta on myös mahdollista päivittää aktiivisuusranneke aina uusimpaan ohjelmistoversioon. Testijakson aikana laite sai pari päivitystä, ja yleisesti päivitykset kestävät noin 30 minuutin verran. Mi Fitness pitää sisällään myös ”kellotaulukaupan”, jonka kautta on mahdollista asentaa aktiivisuusrannekkeeseen uusia kellotauluja. Kaikki kellotaulut näyttivät olevan ilmaisia.

Xiaomi ansaitsee kiitosta Mi Fitness -sovelluksen ilmeestä ja ymmärrettävyydestä. Tärkeimmät tiedot ovat jo esillä päänäkymässä ja tarkempia tietoja löytyy menemällä syvemmälle sovellukseen. Xiaomi on tehnyt hyvää työtä myös lokalisoinnin kanssa, sillä sovelluksessa on melko selkeää suomen kieltä. Vielä aikaisempina vuosina esimerkiksi Mi Fit -sovellus ei ollut kokonaan suomeksi.

Yhteenveto

Xiaomi Smart Band 7 Pro on yksi vaihtoehto kohtuuhintaista aktiivisuusranneketta etsiville. Laite tarjoaa paljon ominaisuuksia sekä monia hyviä teknisiä ratkaisuja. Laitteesta on myös niin sanottu perusversio Smart Band 7, joka on selvästi edullisempi. Pro-versio toki tarjoaa muutamia parannuksia, mutta Xiaomi on tuonut aktiivisuusrannekkeen kilpailtuun kategoriaan.

Testijakson aikana Xiaomi Smart Band 7 Pro pääsi vakuuttamaan kevyellä rakenteella, jonka ansiosta sitä oli miellyttävää käyttää. Lisäksi laitteen suuri AMOLED-näyttöpaneeli sekä riittävän hyvä akunkesto ovat huomattavia valttikortteja. Xiaomi ansaitsee kiitosta myös kattavista urheilu- ja terveystoiminnoista, jotka tuntuivat toimivan odotetulla tavalla. Lisäksi aktiivisuusrannekkeessa on toimiva GPS-yhteys, jota ei ole aikaisemmin löytynyt. Laitteessa on myös selkeä käyttöliittymä, joka tukee nyt myös suomen kieltä. Xiaomi Smart Band 7 Pro on yhteensopiva Android- ja iOS-laitteiden kanssa.

Suuria heikkouksia ei ole, mutta pari selvää puutetta löytyy. Yksi näistä on mielestäni kaiuttimen puuttuminen, eikä laitetta pysty nyt käyttämään Bluetooth-puheluita varten. Lisäksi Xiaomi ei ole saanut mukaan NFC-yhteyttä, joka olisi mahdollistanut esimerkiksi mobiilimaksamisen kaupan kassalla.

100-150 euron hintaluokasta löytyy jo monia älykelloja, joissa on kattavammat ominaisuudet. Tämän takia Xiaomi Smart Band 7 Pro asettuu hinnoittelullaan haastavaan rakoon. Siinä missä esimerkiksi Smart Band 7 maksaa noin 60 euroa, niin yli tuplasti korkeampi hinta on hieman erikoinen. Mielestäni Xiaomin olisi pitänyt saada pro-versio myyntiin Suomessakin alle 100 euron hintapisteeseen.

Xiaomi Smart Band 7 Pro on tullut myyntiin Suomessa marraskuussa 2022. Suositushinnaksi on ilmoitettu 129 euroa ja tarjolla on väriversiot musta ja valkoinen. Aktiivisuusranneketta tarjoavat jälleenmyyjät ja edullisimmat hinnat ovat esillä Hintaseurannan listauksessa alapuolella.

Hyvää

  • Miellyttävän kevyt ja kestää vettä (5ATM)
  • Suuri ja tarkka AMOLED-näyttö
  • Seuraa kattavasti urheilusuorituksia sekä terveyttä
  • Erittäin paljon erilaisia urheilutiloja
  • Sisäänrakennettu GPS
  • Riittävä akunkesto
  • Pääosin selkeäkäyttöinen + tukee nyt myös suomea
  • Yhteensopiva Android- ja iOS-laitteiden kanssa

Huonoa

  • Ei tarjoa kaiutinta Bluetooth-puheluita varten
  • Ei toimi mobiilimaksamisessa NFC:n puutteen takia
  • Yllättävän korkea hinnoittelu vrt. kilpailijoihin

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Moro Eero! Onko erityistä hyötyä,jos on Xiaomi Mi 10 Pro älypuhelin? Kiitos.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut