GoogleTeliaYleinen

Google tarjosi Pixel-puhelimien suomalaiskäyttäjille yllätyksen – 5G toimii nyt yhden operaattorin verkossa

Google Pixel 7 Pro

Googlen Pixel-puhelimet eivät ole saatavilla virallisia reittejä pitkin Suomessa, vaikka uusimmat mallit saapuivatkin myyntiin esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomessa Pixel-puhelimet eivät ole tukeneet myöskään 5G-yhteyksiä tai VoLTE-ominaisuutta, joka on aiheuttanut närää puhelimia muualta hankkineiden keskuudessa.

Muutos on kuitenkin tulossa. Google on nimittäin sisällyttänyt tuoreimman Android 13 QPR 2 (T2B1.221118.006) -version ensimmäiseen beetaversioon suomalaiskäyttäjiä ilahduttavan yllätyksen. Päivityksen myötä Google on lisännyt tuen muutamille uusille operaattoreille. Mukana on myös Suomen osalta verkko-operaattori Telia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä tarkoittaa, että beetapäivityksen asentaneet käyttäjät pääsevät Telian verkoissa käyttämään 5G-yhteyksiä. Lisäksi mukaan on saatu todennäköisesti VoLTE-tuki, tai sitten se tulee vielä myöhemmin. Toistaiseksi Google ei ole tuonut tukea Suomessa Elisalle tai DNA:lle, joten Pixel-puhelimien käyttäjät tarvitsevat Telian liittymän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on kuitenkin edelleen beetaversio, mutta odotettavasti tuki Telian verkoille tulee pysymään myös lopulliseen versioon asti. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin Google voisi saada mukaan tuen myös Elisan ja DNA:n verkoille Suomessa.

Googlen odotetaan tuovan Android 13 QPR2 -päivityksen julkisesti saataville vakaana versiona maaliskuussa 2023.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google