AppleYleinen

Tulevista iPhone 16 Pro -puhelimista vuoti lisätietoja – Saamassa markkinoiden ohuimmat näytön kehykset

Apple esittelee syksyllä seuraavan sukupolven iPhone 16 -puhelimet. Mitään mullistavaa ei ole tulossa, sillä pääasiassa puhelimien kamerat ja suorittimet tulevat päivittymään kehittyneempiin versioihin. 

Nyt kärkimalli iPhone 16 Pro Maxista on saatu lisätietoja, jotka koskevat puhelimen mittoja. Toistaiseksi on huhuttu, että puhelimen näytön reunukset kapenisivat toista vuotta putkeen ja huhu on nyt saanut vahvistusta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin saanee toistaiseksi ohuimmat näytön kehykset, mitä markkinoilla on nähty. Kiinalaisraporttien mukaan iPhone 16 Pro Maxin reunat olisivat vain 1,15 millimetriä paksut ja pienemmän iPhone 16 Pron puolestaan 1,2 millimetriä. Vertailun vuoksi viime vuoden iPhone 15 Pro Maxissa reunojen paksuus oli 1,71 millimetriä. 

Eroa siis on noin 0,55 millimetriä. Ero ei fyysisessä koossa ole massiivinen, mutta eron huomannee.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös iPhone 16 Pron mitat ovat vuodon kohteena. Tällä hetkellä iPhone 16 Pron fyysisiksi mitoiksi ilmoitetaan 149,6 x 71,45 x 8,25 millimetriä. Painoa puhelimella olisi 194 grammaa. Puhelin olisi hieman kasvamassa iPhone 15 Pron mittojen ollessa 146,6 x 71,45 x 8,25 millimetriä. Mittojen kasvu liittyy siihen, että näytön koko olisi iPhone 16 Prossa kasvamassa 0.1 tuuman verran ollen 6.3 tuumaa. 

Olemme aiemmin tänä vuonna uutisoineet Applen uudesta Border Reduction Structure (BRS) -tekniikasta, joka mahdollistaa nykyistä ohuemmat näytön reunat aiempaa kompaktimpaan tilaan paketoitavien kupariliittimien ansiosta.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suuremman iPhone 16 Pro Maxin mitat olisivat 163,02 x 77,58 x 8,26 millimetriä. Vertailun vuoksi iPhone 15 Pro Maxin mitat ovat 159,9 x 76,7 x 8,25 millimetriä. Mittojen kasvu johtuu siitä, että puhelimen näytön koko olisi kasvamassa nykisestä 6.7 tuumasta 6.9 tuumaan. 

Mittojen lisäksi fyysisten ominaisuuksien joukossa puhelimiin on huhuttu jälleen uutta painiketta. Painike sijaitsisi oikeassa kyljessä ja sen tehtävänä olisi toimia kamerapainikkeena. Painikkeen lisäksi iPhone 16 Pro -malleissa voitaisiin nähdä enimmillään kaksi teratavua tallennustilaa. Ultralaajakuvakameran on huhuttu päivittyvän 48 megapikselin tarkkuuteen. 

Lähde: Weibo (kiinaksi) (1), (2), X 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple