QualcommYleinen

Qualcomm julkisti uuden Snapdragon 6s Gen 3 -järjestelmäpiirin alemman keskihintaluokan 5G-puhelimille

Snapdragon 6s Gen 3

Qualcomm on julkistanut uuden Snapdragon 6s Gen 3 -järjestelmäpiirin alemman hintapisteen 5G-älypuhelimille. Kyseessä on seuraaja Snapdragon 6 Gen 1- ja Snapdragon 695 -piireille, ja se tuo mukanaan muutamia pieniä parannuksia esimerkiksi tekoälyn osalta.

Snapdragon 6s Gen 3 on valmistettu 6 nanometrin prosessilla ja se perustuu 64-bittiseen arkkitehtuuriin. Siinä on kahdeksan ydintä, jotka perustuvat Qualcommin mukaan parannettuihin Kryo-ytimiin ja tehokkain niistä toimii 2,3 GHz:n kellotaajuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muistien osalta tuki löytyy LPDDR4X-RAM-muistille sekä UFS 2.2 -tallennustilalle. Uutuuspiirissä on tuki 120 hertsin Full HD+ -tasoisille näyttöpaneeleille. Mukana on myös AI-tekoälymoottori, joka tuo tekoälyn osaksi kameraominaisuuksia sekä äänentunnistusta. AI-moottori tukee myös Qualcomm Sensing Hub -ratkaisua.

Tuettuna on Snapdragon X51 5G -modeemi, joka takaa jopa 2,5 Gbps:n latausnopeudet. Tuettuna on myös FastConnect 6200 -tekniikka ja tuki löytyy Wi-Fi 5 -verkoille. Snapdragon 6s Gen 3 tukee myös Bluetooth 5.2 -yhteysversiota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on laittanut mukaan Spectra Triple ISP -kuvasignaaliprosessorin, joka tukee useaa kameraa kuva- ja videokuvauksessa sekä tarjoaa AI-parannetut hämäräkuvausmahdollisuudet. Tuettuna on myös 108 megapikselin kamerat sekä 720p 120 fps -videokuvaus. Korkein videokuvaus on 1080p-tasoinen, eli 4K-tukea ei ole.

Odotettavasti ensimmäisiä Snapdragon 6s Gen 3 -järjestelmäpiiriin perustuvia puhelimia nähdään markkinoilla lähiviikkoina. Huhut ovat povanneet piiriä esimerkiksi Motorola Moto G85 5G -puhelimeen, joka on nähty vuodoissa jo useasti.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm