Sailfish OSTuring PhoneYleinen

Turing Phoneja ei valmistetakaan Suomessa, ainakaan vielä

TPTuring Robotic Industries ilmoitti helmikuussa aloittavansa ensimmäisen puhelimensa valmistamisen Suomessa. Yhtiö tiedotti myös, että tuotanto aloitetaan huhtikuussa, mutta jostain syystä tuotannon aloittaminen on viivästynyt. Tällä viikolla Turing ilmoitti, että ensimmäiset puhelimet toimitetaan ennakkotilaajille 12. heinäkuuta lähtien.

Vaikka Turing Robotic Industries ilmoittikin tuotannon siirtämisestä Saloon, niin ainakaan ensimmäiset puhelimet eivät ole valmistettu Suomessa. Yhtiöstä kerrotaan SuomiMobiilille, että tuotantoa ei ole saatu Suomessa vielä käyntiin. Ensimmäiset puhelimet ovat valmistettu alkuperäisien suunnitelmien mukaan Kiinassa ja ne toimitetaan tilaajille Hong Kongista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turing Robotic Industries lupailee kuitenkin SuomiMobiilille, että tulevat Snapdragon 820 -järjestelmäpiirillä toimivat Turing Phonet valmistetaan Suomessa ja lähetetään ilmaiseksi ennakkotilaajille ennen tämän vuoden loppua. Yhtiö ei kuitenkaan ollut halukas kommentoimaan puhelimen tuotantoa koskevia ongelmia, vaan jätti yksinkertaisen kommentin, jonka mukaan se on yhtiön sisäinen asia.

Turing Robotic Industries kommentoi SuomiMobiilille myös monia ennakkotilaajia vaivannutta asiaa, joka koskee puhelimen sertifiointeja. Ensimmäiset ”arviointilaitteet”, jotka toimitetaan ennakkotilaajille eivät ole saaneet minkäänlaisia telealan sertifikaatteja. Laitteelta esimerkiksi puuttuvat FCC (Federal Communications Commission) sekä CE -sertifioinnit (Conformité Européenne). Tämä tarkoittaa siis, että ensimmäiset Turing Phone -versiot eivät välttämättä täytä sitä koskevia EU:n direktiivien vaatimuksia, eikä se ole käynyt läpi mahdollisia vaadittuja tarkistuksia. FCC -sertifikaatin puuttuminen puhelimesta tarkoittaa sitä, että tuote ei täytä Yhdysvaltain telehallintoviraston vaatimuksia.

Turingin mukaan nämä vaatimukset tullaan kuitenkin täyttämään myöhemmässä vaiheessa, kun uusi Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriä hyödyntävä malli saadaan markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Yhtiö vakuuttaa, että uudempi versio tulee saamaan CE- sekä FCC -sertifikaatit.

Turing Phone on saanut myös matkan varrella muutoksia muun muassa tallennustila vaihtoehtoihin. Yhtiö ilmoittaa vielä sivuillansa, että puhelimesta on saatavilla 16 gigatavun, 64 gigatavun sekä 128 gigatavun tallennustiloilla varustellut versiot, mutta yhtiön tiedottajan mukaan vain 128 gigatavun versio tulee saataville. Näin ollen 16 gigatavun sekä 64 gigatavun tallennustiloilla varusteltujen puhelimien kehitys on lopetettu.

Turing Phone tulee ennakkotilattavaksi myöhemmin tänä kesänä yhtiön omien verkkosivujen kautta. Alkuperäisien tietojen mukaan Turing Phone tulee saataville neljänä eri versiona, joiden nimet ovat Cardinal, Pharaoh, Beowulf sekä Dark Wyvern. Kolmen ensimmäisen mallin hinta on 870 dollaria ja lippulaivamalli Dark Wyvernin hinta on 999 dollaria.

Turing Phone ei ole ainakaan vielä tulossa minkään suomalaisen operaattorin valikoimaan, sillä yhtiö varmisti SuomiMobiilille, ettei he työskentele vielä Suomessa operaattoreiden kanssa tuodakseen puhelinta myyntiin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Melkoisen yllättävä tieto. TRI antoi aiemmin ymmärtää, että kännykät valmistetaan nimenomaan Suomessa. Paljonkohan he todellisuudessa palkkasivat henkilöstöä Suomeen?

    1. Tietohan oli kyllä varsin mielenkiintoinen, sillä valmistus piti siirtää Suomeen. Varsinkin FCC ja CE -merkintöjen puuttuminen mietityttää, sillä saattavat vaikuttaa puhelimen toimituksiin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sailfish OS