AndroidHonorHuaweiYleinen

Useille Huawei- ja Honor -puhelimille ladattavissa Android 10 -päivitys Suomessa

Android 10 -päivitys Huawei P30 Pro -puhelimessa.

Huawei ja Honor ovat aloittaneet päivittämään vakaata Android 10 -versiota yhtiön tuoreimmille älypuhelimille Suomessa. Tällä hetkellä päivitys on saatavilla erityisesti huippuluokan laitteille, mutta myös edullisemmat laitteet tulevat päivityksen saamaan erittäin pian.

Android 10 -päivityksen uudistuksiin voi käydä tutustumassa laajemmassa artikkelissamme. Tuoreen Android-version päällä toimii Huawein EMUI 10 -käyttöliittymä ja Honor-puhelimissa vastaavasti Magic UI 3.0. Molemmat käyttöliittymät ovat hyvin vastaavia ja ainoa eroavaisuus on pääasiassa vain nimessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein mukaan EMUI 10 tarjoaa kaikkiin tarkoituksiin soveltuvan käyttökokemuksen, joka yhdistyy saumattomasti eri älylaitteisiin. Uuden käyttöliittymäversion uudistukset painottuvat kolmeen osa-alueeseen: käyttöliittymäsuunnittelu, käyttäjäkokemus ja suorituskyky.

 • EMUI 10:n tumma käyttötila tekee laitteen käytöstä visuaalisesti miellyttävämpää. Tumma tila optimoi värikontrastin tekstin ja tummien taustojen välillä sekä tekstin ja järjestelmäikonien värin.
 • EMUI 10 tekee laitteidenvälisestä yhteiskäytöstä sujuvampaa muun muassa HD-videopuheluiden muodossa. Käyttäjät voivat vastata äänipuheluun älykaiuttimen kautta tai videopuheluun suoraan television ruudulta. Uusien ominaisuuksien myötä käyttäjät voivat myös lähettää drone-videokuvaa reaaliajassa valitulle vastaanottajalle tai jakaa tiedostoja älypuhelimesta tietokoneeseen raahaa ja pudota -toiminnolla.
 • Uusi EMUI 10-käyttöliittymä tarjoaa myös ohjelmistokehittäjille mahdollisuuden luoda sovelluksia, jotka toimivat yhteen useilla laitteilla ilman lukuisten eri sovellusversioiden kehittämistä.

Tällä hetkellä Android 10 -pohjainen EMUI 10 -käyttöliittymä on saatavilla OTA-päivityksenä useille Huawei-puhelimille Suomessa. Muun muassa Huawei P30 Pro-, Huawei P30-, Huawei Mate 20 Pro- ja Huawei Mate 20 Lite -puhelimien käyttäjät ovat raportoineet päivityksen olleen jo ladattavissa. Lisäksi Huawei on luvannut päivitystä uudelle Nova 5T -puhelimelleen, mutta Suomen osalta päivityksen jakelun aloittamisesta ei ole vielä raportteja. Lisäksi Huawei on aloittanut beetatestauksen edullisempien Huawei P Smart 2019- ja Huawei P30 Lite -puhelimien osalta, joten virallisen päivityksen jakelun voidaan olettaa alkavan pian.

Huawein ensimmäiset EMUI 10 -päivityksen saavat puhelimet:

 • Huawei P30 Pro
 • Huawei P30
 • Huawei Mate 20 Pro
 • Huawei Mate 20 Lite
 • Huawei Nova 5T
 • Huawei P Smart 2019 (beetatestaus käynnissä)
 • Huawei P30 Lite (beetatestaus käynnissä)

Myös muutamat Honor-puhelimet ovat saaneet Suomessa vastaavan Android 10 -pohjaisen Magic UI 3.0 -päivityksen. Jakelu on aloitettu muun muassa Honor 20- ja Honor 20 Pro -puhelimille sekä alkuvuonna myyntiin saapuneelle Honor View20 -puhelimelle.

Honorin ensimmäiset Magic UI 3.0 -päivityksen saavat puhelimet:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Honor 20 Pro
 • Honor 20
 • Honor View20

Huawei- ja Honor -puhelimille EMUI 10 -päivityksen voi löytää menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Ohjelmistopäivitys > Etsi päivityksiä. Jos tämän kautta päivitystä ei vielä löydy, niin saman asian voi tarkistaa myös menemällä HiCare-sovellukseen ja painamalla ”Päivitä” -kuvaketta, jolloin päivityksiä etsitään hieman eri järjestyksessä.

Jos EMUI 10 -päivitys ei kuitenkaan ilmesty puhelimelle heti, niin on hyvä huomata, että Huawei ja Honor jakavat päivityksiä porrastetusti. Tämä tarkoittaa, ettei päivitys ole heti kaikkien käyttäjien saatavilla, vaan se saattaa olla tarjolla päivän tai pari myöhemmin.

Lähde: Huawei Community

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

8 Kommenttia

 1. Ei oo vieläkään mate 20 pro saanu päivitystä, kaksi android 9 päivitystä kyllä on tullut tämän vuoden puolella 🤦‍♂️

 2. Ostin eilen p30pro ja uusi päivitys näkyi vähän aikaa ja en kerennyt sitä lataamaan niin enää sitä ei löydy mistään.

  1. Todennäköisesti päivityksestä tulee ilmoitus pian uudestaan. Toki puhelimen uudelleen käynnistämistä kannattaa kokeilla ja tarkistaa päivitykset uudestaan. Lisäksi HiCaren kautta voi testata etsiä päivitystä.

 3. Helmikuussa 2020 pitäs jatkua päivitykset. Päivitys oli buginen niin keskeyttivät sen.
  https://www.huaweicentral.com/honor-temporarily-halt-magic-ui-3-0-android-10-rollout-for-honor-20-20-pro-and-view20/

 4. Huawei mate 20 lite ei vielä päivitystä tullut!

 5. Ei oo näkyny android 10 huawei p30 pro !!

 6. Minun Huawei Smart Pro 2019 ei ole vieläkään saanut päivitystä

 7. Honor20, ja päivityksen myötä katosi mm. ettei aloitusnäytölle saa lisättyä nettisivuja, vain sovellukset. Osaisiko joku neuvoa?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android