OnePlusYleinen

Uudet tiedot vihjaavat: OnePlussalta tulossa edullisempi Nord-puhelin 18 watin pikalaturilla

OnePlus Nordissa on 30 watin Warp Charge 30T -pikalataus.

Kiinalainen OnePlus julkaisi viime kuussa yhtiön ensimmäisen edullisemman hintaluokan 5G-älypuhelimen, eli OnePlus Nordin. OnePlussalta odotetaan kuitenkin vielä edullisempaakin Nord-puhelinta, sillä huhuissa on ollut muun muassa Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuva puhelin. Nyt huhumylly on saanut uutta tuulta, sillä TÜV Rheinland on sertifioinut OnePlussan 18 watin pikalaturin.

Yleisesti viime vuosina OnePlussalta on nähty vain 30 watin tehoisia pikalatureita puhelimien mukana, joten nyt uusi 18 watin laturi viittaa vahvasti edullisemman hintaluokan älypuhelimeen. Jo aikaisemmin samainen sertifiointi paljasti OnePlussan kehittäneen myöskin 65 watin pikalaturin, joka tullaan näkemään todennäköisesti loppuvuonna OnePlus 8T -malliston älypuhelimien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan 18 watin pikalaturi.

OnePlus ei ole itse vahvistanut julkaisevansa lähiaikoina vieläkin edullisempaa 5G-älypuhelinta, mutta Qualcommin julkaisema Snapdragon 690 mahdollistaa 5G-yhteyksien tuomisen jopa alle 300 euron hintaluokkaan. Mitä edullisempaan hintapisteeseen mennään, niin luonnollisesti myöskin muista ominaisuuksista joudutaan karsimaan. Tulevassa OnePlussan puhelimessa ei tulla näkemään nykyisen Nord-puhelimen kaltaista 30 watin pikalatausta, vaan OnePlus luottaa selvästi tehottomampaan ratkaisuun.

Todennäköisesti OnePlus on aikeissaan julkaista uuden 5G-puhelimen vielä kuluvan vuoden aikana valikoiduilla markkinoilla. Huhuissa on ollut, että OnePlus harkitsisi Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvan Nord-puhelimen julkaisua ainakin Yhdysvaltojen markkinoilla.

Lähde: Mysmartprice.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Snapdragon 690:llä varustettu puhelin tuskin olisi järkevä Yhdysvaltain markkinoille, sillä tuosta suorittimesta uupuu tuki 5G mm-taajuuksille, jotka etenkin Yhdysvalloissa ovat yleisessä käytössä – ja muutenkin tuo suoritin tukee heikommin 5G-nopeuksia. Snapdgragon 765G:ssä tuki noillekin 5G mm-taajuuksille on.

  Lisäksi äskettäinen Samsungin julkaisema tieto 3 Android-version päivityksestä olikin mielenkiintoinen, edullisempien 5G-puhelinten osalta. Eli Samsung Galaxy A51 5G paransikin sitten tuollakin kilpailuasemiaan, etenkin OnePlus Nordiin verrattuna, eli kun siinä
  – myyntimallin Android 10:een Samsung lupasi nyt 3 Android-versiopäivitystä
  – hintataso on nyt sama 399 euroa,
  – lisämuistikorttipaikka ja kuulokeliitäntä,
  – etelä-korealaisvalmistajalta (eikä kiinalaisvalmistajalta)
  ja kun netissä tuo Samsung Galaxy A51 5G on testiarvosteluissa todettu paremmaksi, kuin sen edeltäjämalli Samsung Galaxy A51 (4G).

  Tuo Samsung Galaxy A51 5G :hän tuli myyntiin Android 10:llä, joten siihen luvattiin nyt siis jatkossa päivitykset 3 Androidiin, eli Android 11, Android 12 ja Android 13.
  OnePlus tuskinpa noin montaa Android-versiopäivitystä OnePlus Nordiin toimittaa.

  Verrattuna myös HMD Globalin lupauksiin 2 Android-versiopäivityksestä saattaa siis tuo Samsung Galaxy A51 5G saada päivityksiä pidempään, jos HMD Global julkaisee uusiakin malleja vasta vain Android 10:llä (eli ne saisivat päivityksiä siten vain Android 12 asti).
  Viime vuoden syksyllähän HMD Global julkaisi Nokia 5.2 ja Nokia 7.2 -luurit Android 9:llä, vaikka Android 10 oli julkaistu jo sitä aiemmin.

  Lisäksi sitten jopa 650 euron hintaan helmikuulla 2020 julkaisu-huhuamansa Nokia 8.3 5G oli spekseissään varustettu liki samalla kameravarustuksella ja samantasoisella suorittimella, kuin Samsung Galaxy A51 5G, joka nyt 399 euron hintatasolla on liki vastaavantasoinen puhelin, mutta pidemmällä Android-versiotuella ja Super-AMOLED -näytöllä, kuin huhuttu Nokia 8.3 5G.

 2. Ketään ei kiinnosta valehtelija petturi OnePlus.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus