AndroidHMDNokia

Uudet vuodot vahvistavat Nokia 8:n nimen ja tekniset tiedot

Evan Blassin julkaisema kuva Nokia 8 -puhelimesta on todennäköisesti aito

HMD Global julkaisee todennäköisesti uuden Nokia 8 -puhelimen parin viikon päästä 16. elokuuta, mutta ennen tätä olemme saaneet nähdä jo paljon vuotoja laitteesta. Viimeisimmät tiedot Nokia 8:n puhelimesta paljastuivat GFXBenchin ja AnTuTu:n tietokannoista.

Lue kaikki Nokia-uutiset täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

GFXBenchin listaus kertoo, että Nokia 8:sta on olemassa ainakin kolme versiota, jotka ovat TA-1004, TA-1012 ja TA-1052. AnTuTu:n tietokannasta löytyy tietoja vain TA-1052 -mallista, GFXBench sekä AnTuTu antavat hyvin samanlaisia tietoja puhelimesta. Nokia 8:ssa on Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä, Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 5,3 tuuman näyttö 1440 x 2560 pikselin tarkkuudella sekä 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua ja puhelimen etu- ja takakamerat ovat suuruudeltaan 13 megapikseliä. Takakamera koostuu kahdesta 13 megapikselin kennosta, joista toisen odotetaan olevan mustavalkoinen.

GFXBench tosin kertoo, että kyseessä olisi aikaisemmin huhuttu Nokia 9, mutta esimerkiksi Bluetooth-sertifikaatti kumoaa tämän väitteen. Sertifikaatin mukaan ainakin mallit TA-1004 ja TA-1012 ovat lopullisilta nimiltänsä Nokia 8.

Tulevasta Nokia 8 -puhelimesta odotetaan myös kohtuuhintaista lippulaivapuhelinta. Erinäisten huhujen mukaan laitteen hinta tulisi asettumaan Euroopassa 500-600 euroon.

Lähteet: Winfuture.de (GFXBench), Weibo, Nokiamob.net, Bluetooth.org

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android