Yleinen

Langattoman latauksen sertifiointi selkeytyy – uusi Qi2-standardi tuo Applelta tutun tekniikan myös Android-laitteille

Qi2-logo.

Wireless Power Consortium (WPC) on ilmoittanut meneillään olevien CES-messujen yhteydessä uudesta Qi2-latausstandardista. Uudella standardilla WPC pyrkii yhtenäistämään langattoman latauksen standardia. Standardi perustuu Applen MagSafe-tekniikkaan, jonka myötä tulevaisuudessa myös Android-laitteissa voidaan nähdä vastaavanlaisia magneettisia latausratkaisuja.

Magneetin avulla laturi saadaan kohdistettua aiempaa paremmin, jonka seurauksena latausnopeus ja tehokkuus kasvaa. WPC:n edustaja on kertonut XDA-sivustolle, että alussa Qi2-standardoitujen latureiden teho on enintään 15 wattia, mutta nopeus tulee tästä kasvamaan. Toistaiseksi WPC ei ole jakanut enempää uuden Qi2-standardin teknisiä tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Langaton Qi-latausstandardi on ollut käytössä jo yli kymmenen vuotta, mutta WPC:n mukaan kuluttajat sekä jälleenmyyjät pitävät standardia sekavana. Sekavuutta aiheuttaa erityisesti Qi-sertifioitujen ja sertifioimattomien Qi-laitteiden väliset erot. Tällä kertaa WPC lupaa kuluttajille sekä jälleenmyyjille, että standardi selkeytyy ja jatkossa Qi2 tulee olemaan langattoman latauksen maailmanlaajuinen standardi.

WPC:n tiedotteessa luvataan, että Qi2-standardin tuotteet ovat aiempaa kestävämpiä juuri magneettisen kiinnityksen ansiosta. CES-messuilla tullaan todennäköisesti näkemään uuteen standardiin sopivia latureita, mutta kuluttajien saataville niitä odotetaan vasta vuoden 2023 loppupuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkossa ainoastaan Qi-sertifioidut tuotteet saavat käyttää Qi-logoa tuotteissa ja pakkauksissaan. Sertifiointi vaatii, että tuote on läpäissyt kaikki sertifioinnin edellyttämät testit. WPC tarjoaa myös tietokannan, josta voi etsiä Qi-sertifioituja tuotteita.

Lähde: WPC:n lehdistötiedote, XDA

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen