AndroidTuring PhoneYleinen

Uusi Turing-puhelin esitellään 23. maaliskuuta – ”Salo on mukana näyttävällä videolla”

Turing Phone Appassionato

Turing Robotic Industriesin tarina on viime aikoina ollut värikäs, sillä yhtiön parin vuoden takainen lippulaivapuhelin ”Turing Phone” epäonnistui ja lopulta laitteen tilanneet asiakkaat saivat monilta osin keskeneräisen testiversion puhelimesta. Myös SuomiMobiili sai käsiinsä keskeneräisen Turing Phonen ja testimme laitteesta voi lukea täältä. Turing kertoi kuitenkin toimittavansa kaikille myös lopullisen version, mutta sittemmin Turing Phonen kehitys on lopetettu ja aloitettu kehittämään uutta Turing Phone Appassionato -puhelinta.

Tammikuussa Turing Robotic Industriesin irtaimisto Salon tuotantotiloissa asetettiin takavarikkoon, jonka avulla oli tarkoitus turvata yli 300 000 euron saatavia. Takavarikkoa vaati naantalilainen PHE-Consulting, joka on yksi Turing Robotic Industriesin omistajista. Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsitteli viime viikon torstaina asiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PHE-Consulting toimitusjohtaja Petri Hellbergin mukaan Turing on jättänyt maksamatta yli kahdentoista kuukauden konsultointipalkkiot. Summan kerrotaan olevan yhteensä noin 327 600 euroa arvonlisäveroineen. Turingin kerrotaan kuitenkin maksavan kuukaudessa keskimäärin 70 000 eurolla laskuja. Summaan kerrotaan sisältyvän Nokian entisen koetehtaan vuokra Microsoftille sekä kaukolämpö ja sähkö.

Salon Seudun Sanomat kertoo Turingin hallituksen puheenjohtaja Steve Chaon esitelleen käräjäsalissa vielä julkistamatonta puhelinta vakuuttaakseen, että yhtiö on tosissaan tuomassa toimintaansa Saloon. Lehden mukaan Chao olisi halunnut näyttää laitteen mainosvideon, mutta sitä käräjäoikeus ei kuitenkaan halunnut nähdä.

”Salo on mukana näyttävällä videolla. Miksi huijaisimme koko maailmaa, jos emme olisi Salossa”, Steve Chaon kerrotaan sanoneen.

Turing Robotic Industries on luvannut esitellä uutuuspuhelimensa New Yorkissa 23. maaliskuuta. Tulevaa lippulaivapuhelinta vilautettiin jo ensimmäistä kertaa tammikuussa, jolloin sen nimeksi kerrottiin Turing Phone Appassionato. Laitteen pitäisi olla täynnä tekoälyä ja Turing painottaa tällä kertaa, ettei Turing Phone Appassionato ole konseptipuhelin tai kokeellinen laite, sillä yhtiön kerrotaan kehittäneen puhelinta vuoden verran. Uutuuspuhelimen pitäisi rakentua Liquidmorphium -materiaalista ja safiirilasista. Laitteen sisällä hyrrää Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Turing Phone Appassionato -puhelimessa on käyttöjärjestelmänä Android 7.0, mutta myös Sailfish OS -versio pitäisi olla tulossa myöhemmin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Mihin osoitteeseen saa kaataa rahaa?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android