AndroidHMDNubiaYleinen

Uutta tietoa Nokia 9 PureView -puhelimesta – koodinimi Olympic

HMD Globalilta on odotettu uutta huippuluokan Nokia-älypuhelinta kuin kuuta taivaalta. Valitettavasti vuoden 2018 aikana tuskin tullaan enää näkemään uutta huippupuhelinta. Alkuvuonna HMD Global julkaisi Nokia 8 Siroccon, joka oli jo teknisesti julkaisuhetkellä vanhentunut. Huhuissa on pyörinyt jo pitkään Nokia 9 tai tarkemmin Nokia 9 PureView. Huhuissa puhelimen julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden 2019 alussa.

LoveNokia.net -sivusto on päässyt käsiksi Nokia-puhelimien valmistuksesta vastaavan FIH Mobilen palvelimille, josta on löytynyt julkaisemattoman puhelimen tiedostoja. Kyseessä on sama puhelin, josta vuoti jo kesäkuussa tietoja A1P-, A1 Plus- ja AOP -mallikoodeilla. FIH Mobile palvelimelta paljastuneet tiedot ovat kertoneet, että Nokia 9 PureViewin koodinimi on ”Olympic”. Sinällään paljastunut koodinimi on varsin järkevä, sillä Olympiasymbolissa on viisi rengasta ja tulevassa Nokia-puhelimessa odotetaan olevan viisi takakameraa. Vuotaneista tiedoista on lisäksi paljastunut, että puhelimessa pyörii Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti Nokia 9 PureViewin kerrotaan perustuvan Qualcommin tuoreimpaan Snapdragon 845 -tehopiiriin, joka saavuttaa tarvittaessa 2,8 GHz:n kellotaajuuden. Järjestelmäpiirin lisäksi varmana ominaisuutena voidaan pitää näytön alla olevaa sormenjälkilukijaa. Tietojen mukaan HMD Globalilla on ollut vaikeuksia näytön alle asetettavan sormenjälkilukijan kanssa muun muassa luotettavuudessa sekä nopeudessa. HMD Globalin kerrotaan kuitenkin saaneen vaikeudet selätettyä vaihtamalla puhelimeen ohuemman näyttölasin. Tulevassa puhelimessa kerrotaan lisäksi olevan muun muassa Nokia 8 Siroccosta tuttu LG Displayn valmistama pOLED-näyttö.

Lähde: LoveNokia.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android