Yleinen

Vahvassa nosteessa ollut Vingroup lopettaa älypuhelinliiketoiminnan – oli ostamassa vasta hetki sitten LG:n puhelinliiketoimintaa

Jo toinen älypuhelinvalmistaja on ilmoittanut lopettavansa älypuhelinliiketoimintansa hieman jopa yllättäen. Vietnamilainen VinGroup on ilmoittanut lopettavansa VinSmart-yksikössä älypuhelinkehityksen. VinSmart-yksikön vastuulla ovat olleet Vsmart-brändin älypuhelimet, televisiot sekä lisävarusteet. Vasta hiljattain myös eteläkorealainen LG ilmoitti ajavansa alas älypuhelinliiketoiminnan, ja VinGroup oli yksi LG:n liiketoiminnan ostajaehdokkaista, jonka takia VinGroupin ilmoitus tulee nyt yllätyksenä.

VinGroupin vuonna 2018 perustettu älypuhelinyksikkö VinSmart oli nosteessa viime aikoina, sillä yksiköllä oli vahva 17 prosentin markkinaosuus kotimarkkinoillaan ja se pääsi hiljattain Yhdysvaltojen markkinoille, jossa operaattorit myivät aktiivisesti Vsmart-tuotemerkin edullisia älypuhelimia. Vaikka puhelinmyynti on ollut yhtiöllä nosteessa, niin VinGroupin johto on tehnyt päätöksen keskittää resurssit VinFast-autoliiketoiminnan kehittämiseen, eikä yhtiöllä olisi ollut resursseja molemmille projekteille kerralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tämä on strateginen askel kohti tavoitteita tehdä VinFastista yksi maailman johtavista sähkö- ja älykkäiden ajoneuvojen yrityksistä”, kertoi Vingroup.

Tiedotteessa Vingroupin johtaja Nguyen Viet Quang totesi, ettei älypuhelimien ja älytelevisioiden tuotanto tuo enää mitään läpimurtoja, mikä loisi käyttäjille lisäarvoa. Samaan aikaan yhtiö kuitenkin uskoo älyautojen ja älykotien kehittämisen tuovan monia etuja ja erinomaisia kokemuksia ihmisille.

VinSmart-yksikön kerrotaan jatkossa keskittyvän tarjoamaan älykkäitä ratkaisuja ajoneuvoille ja kodeille, keskittyen autojen sisäisten viihdejärjestelmien kehittämiseen VinFastille. VinFast-yksikkö aloitti bensiinikäyttöisten autojen toimittamisen vietnamilaisille kuluttajille BMW-lisensoiduilla moottoreilla vuonna 2019. VinFastin tavoitteena on ottaa käyttöön Vietnamissa sähköautot myöhemmin tänä vuonna. Ensi vuonna VinFastin tavoitteena on toimittaa ensimmäiset sähköautot Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Eurooppaan. Lisäksi VinFast on kertonut olevan halukas avaamaan tehtaan Yhdysvaltoihin.

Lähde: VinSmart

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen