LGYleinen

Raportti: LG ei myy älypuhelinliiketoimintaansa odotetulle ostajalle – etsii nyt uutta ostajaa

Koreasta on kantautunut jo pidempään tietoja, että vietnamilainen Vingroup olisi kiinnostunut ostamaan LG:n älypuhelinliiketoiminnan kokonaan tai osittain. Nyt KoreaTimes-sivusto on kertonut lähteisiinsä viitaten, että LG:n ja Vingroupin neuvottelut ovat kariutuneen odotettua alhaisemman tarjouksen takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”LG oli neuvotellut Vingroupin kanssa Vietnamin ja Brasilian älypuhelimien tuotantolaitoksien myymisestä, mutta keskustelut kariutuivat hiljattain lähinnä hintaerojen vuoksi.”, kertoi yksi lähteistä.

Älypuhelinliiketoiminta on ollut LG:lle jo vuosia tappiollinen, jonka takia sen tulevaisuutta harkitaan nyt uudelleen. LG:n on kerrottu harkitsevan ajavan alas koko älypuhelinliiketoiminnan tai myyvänsä sen kokonaan tai osissa ulkopuolisille ostajille. Vingruop on ollut kiinnostunut LG:n tuotantolaitoksista erityisesti yrityksen kasvavan puhelintoiminnan takia ja samalla LG:n liiketoiminnan kautta yhtiö olisi voinut laajentaa nopeammin uusille markkina-alueille.

”Kun Vingroup tarjosi odotettua alhaisemman hinnan, LG siirtyy etsimään toista ostajaa. Lisäksi yhtiön älypuhelimien tuotantolinjat ulkomailla, kuten Vietnamissa ja Brasiliassa voidaan muuntaa kodinkoneiden valmistukseen.”, kertoi samainen lähde.

Muutokset LG:n sisällä ovat tapahtuneet todella nopealla aikataululla, sillä vain kuukausi sitten LG ilmoitti tekevänsä muutoksia älypuhelinliiketoimintaan. Vielä tammikuun alussa yhtiö esitteli uutta LG Rollable -puhelinta, jonka piti olla yksi markkinoiden ensimmäisistä rullattavalla näytöllä varustelluista älypuhelimista. Sittemmin LG:n on tiedetty lopettaneen puhelimen kehityksen. Korealaislähteiden mukaan LG on käskenyt komponenttitoimittajia, mukaan lukien kiinalaista näyttövalmistaja BOE:ta lopettamaan toimitukset.

Älypuhelinliiketoiminnan ollessa ongelmissa on LG laajentanut toimintaansa viime aikoina muilla kehittyvillä aloitta. LG on panostanut muun muassa sähköautojen sekä ajoneuvojen komponenttien kategorioissa. Viime joulukuussa LG ilmoitti perustuvansa yhteisyrityksen autonosien valmistaja Magna Internationalin kanssa sähkömoottoreiden valmistamiseksi. Puhelinliiketoiminnassa LG on jatkuvasti työntänyt panoksia sopimusvalmistajille, jotta kuluja pystyttäisiin karsimaan.

Lähde: KoreaTimes

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:LG