HMDNokiaYleinen

Veden- ja iskunkestävä Nokia XR20 ensimmäistä kertaa esillä kuvassa! Tällaista puhelinta odotetaan 27. heinäkuuta

Nokia XR20 vuotokuvassa. / Kuva: LoveNokia

HMD Global vahvisti julkaisevansa 27. heinäkuuta uuden Nokia-puhelimen, joka ei enää tarvitse erillistä suojakuorta. Huhuissa on odotettu uusia Nokia XR20-, Nokia 6310- ja Nokia C30 -puhelimia, joista ainakin Nokia C30 -mallista on nähty vuotokuvia. Tällä kertaa vuotokuvassa on Nokia XR20, joka on selvästi kestävärakenteinen uutuuspuhelin. Oikeastaan kyseessä on HMD Globalin itse vuotama kuva, sillä kuva oli esillä Nokia Mobilen yhteisöfoorumilla hetken aikaa.

Kuvassa nähdään Nokia XR20 -puhelimen takaosa ja laite on veden peittämänä. Kuvassa oleva vesi viitannee puhelimen mahdolliseen vedenkestävyyteen, jota ei ole monissakaan Nokia-puhelimissa aikaisemmin ollut. Puhelimen takaosassa on myös keskitetty laatikkomainen kamera-alue, jossa on nähtävästi kaksi kamerasensoria sekä kaksi LED-salamavaloa. Kameroiden välissä nähdään myös ZEISS-logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia XR20 saa kuvan perusteella aikaisempaa vahvistetumman rungon, joka on todennäköisesti muovista valmistettu. Laitteen alareunassa on esillä kaiutin, USB-C-liitin sekä kuulokeliitin. Kulmassa on jonkinlainen reikä mahdollisesti hihnaa varten, jolla laitteen saa roikkumaan tarvittaviin paikkoihin. Nokia XR20:n vasemmassa kyljessä on esillä myös yksi painike. Kuva ei kerro juurikaan muuta laitteen muotoilusta, mutta paljastaa varsin paljon.

Aikaisemmin Nokia XR20 on nähty jälleenmyyjien listauksissa, joista on paljastanut joitakin yksittäisiä teknisiä tietoja. Nokia XR20 -puhelimen tiedetään saavan muun muassa 6,67 tuuman näyttöpaneelin Full HD+ -tarkkuudella. Lisäksi puhelimen tehoista on vastaamassa tuttu Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tietojen perusteella Nokia XR20 tulee saamaan myös 4630 milliampeeritunnin akun, 48 megapikselin pääkameran, 13 megapikselin toisen kameran sekä sormenjälkilukijan. Jälleenmyyjien listaukset ovat myös vahvistaneet puhelimesta olevan tulossa kaksi väriversiota, jotka ovat sininen ja harmaa.

Uudet Nokia-puhelimet esitellään 27. heinäkuuta, eli parin viikon kuluttua. Nokia XR20:n tarkemmat tiedot paljastuvat viimeistään silloin, mutta jo ennen julkaisua saatetaan kuulla joitakin uusia huhuja.

Lähde: Twitter (LoveNokia)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Minkä hiton takia luureista ”pitää” tehdä nykyään niin valtavia? Hyvin, hyvin monelle ihimiselle kuulostaa olevan sopiva n. 6-tuumainen max.

    1. Mietin juuri samaa. Tämäkin olisi kiinnostavampi, jos se olisi 5-6 tuuman luokkaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD