MicrosoftYleinen

Windows 365 julki – tällainen on pilviversio Windowsista

Windows 365 / Kuva: Microsoft

Microsoft on tänään julkaissut uuden Cloud PC -palvelunsa, joka kantaa virallisesti nimeä Windows 365. Windows 365 -pilvipalvelu vie Windows 10 -käyttöjärjestelmän tai myöhemmin tänä vuonna Windows 11 -version pilveen ja sitä voidaan toistaa miltä tahansa laitteelta. Palvelu otetaan käyttöön 2. elokuuta, ja se on suunniteltu tuomaan Windowsin parhaat puolet mihin tahansa laitteeseen, kuten iPadille tai Androidille.

Kaikki käyttöjärjestelmän sovellukset, työkalut, asetukset ja tiedot tallennetaan laitteen sijasta pilveen ja ovat käytettävissä miltä tahansa soveltuvalta laitteelta. Käytännössä Windows 365:n käyttäjät voivat asentaa suosikki Windows-sovelluksensa pilveen ja käyttää niitä haluamansa laitteen kautta. Cloud PC -palvelu on saatavilla tilauksen kautta kiinteään hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Windows 365 ei kuitenkaan ole suunniteltu korvaamaan paikallisella tietokoneella olevaa Windows 11- tai 10-versiota, vaan kyseessä on palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat toistaa Windowsia pilven kautta aivan kuten se olisi oma tietokone.

Tiedot suojataan pilvessä Zero Trust -periaatteiden mukaisesti. Samalla Windows 365 luo uuden hybridimallin henkilökohtaiseen tietojenkäsittelyyn. Cloud PC hyödyntää pilven tehoa ja laitteen toiminnallisuuksia tarjotakseen käyttäjälle täyden, yksilöllisen Windows-kokemuksen. Käyttäjä voi vaihtaa laitteelta toiselle, kirjautua sisään järjestelmään ja jatkaa työtään tutussa näkymässä.

Aluksi Windows 365 on saatavilla yritysasiakkaille, mutta Microsoft ei kertonut kattavampaa saatavuutta.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft