HMDNokiaYleinen

Venäläisvalmistaja julkaisi Nokia 5.1 Plussan omanaan – ”BQ Aurora SE” on täysin identtinen

BQ Aurora SE

Venäläinen älypuhelinbrändi BQ on julkaissut kotimarkkinoillaan tänään uuden BQ Aurora SE -mallinimeä kantavan älypuhelimen. BQ on tunnettu erityisesti ODM-valmistajilla tuotetuista älypuhelimista, joita myydään Venäjällä brändin alaisuudessa. Tuorein BQ Aurora SE on kuitenkin varsin kyseenalainen uutuus, sillä kyseessä on täysin sama laite kuin suomalaisen HMD Globalin viime vuonna esittelemä Nokia 5.1 Plus.

Nähtävästi BQ on hankkinut samalta sopimusvalmistajalta täysin identtisen puhelimen kuin HMD Global viime vuonna. Ulkoinen muotoilu on täysin samanlainen lukuun ottamatta väriversioita sekä logoa takakannessa. Myöskään tekniseen toteutukseen ei ole kajottu, vaan laite on myös siltä osin täysin Nokia 5.1 Plus -puhelimen kaltainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

BQ Aurora SE on varusteltu siis 5,86 tuuman LCD-näyttöpaneelilla, jonka tarkkuus yltää HD+ -tasolle. Näytössä on myöskin leveä loviratkaisu, johon on laitettu etukamera, kuuloke sekä valoisuudentunnistin. Tehoista on vastaamassa MediaTek Helio P60 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 gigatavua RAM-muistia sekä sisäistä tallennustilaa löytyy 32 gigatavua. Kameroita on takaosassa kaksi, joista pääkamera on 13 megapikseliä ja toinen kamera on 5 megapikselin syvyysterävyyskamera. Etukameran tarkkuudeksi on ilmoitettu 8 megapikseliä. BQ Aurora SE -puhelimen akun koko on 3000 milliampeerituntia ja sitä ladataan USB-C-tyypin liittimen avulla. Lisäksi BQ on ilmoittanut käyttöjärjestelmänä olevan Android 9.0 Pie.

Tekniset ominaisuudet ovat siis täysin samat kuin HMD Globalin Nokia 5.1 Plus -puhelimessa. Venäjällä uutuuspuhelin maksaa 7490 ruplaa, eli noin 106 euroa.

BQ Aurora SE on identtinen Nokia 5.1 Plussan kanssa.

Lähde: BQ Aurora SE -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD