ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Kuinka usein ostat uuden puhelimen?

Tämänkertaisessa viikkokysymyksessä katsotaan hieman lukijoiden tottumuksia uuden puhelimen ostotahdista. Äänestyksen tulokset tullaan julkaisemaan sunnuntai-iltana.

Nykypäivänä puhelimissa on lähes järjestäen 2 vuoden mittainen takuuaika, jota voidaan pitää myös puhelimen elinikänä. Usein uusi puhelin ostetaan kuitenkin ennen takuuajan loppumista puhelimen hajotessa tai halusta saada uudempi laite. Kahden vuoden sisällä puhelimien tekniikka kehittyy huimasti erityisesti kameroiden ja näyttöjen osalta, joten myös puhelimen nopeampi päivitystahti uudempaan versioon on luonnollista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Useat valmistajat julkaisevat noin vuoden sykleissä uuden älypuhelimen tiettyyn mallistoon, mutta ominaisuudet ovat todennäköisesti vain hieman paremmat kuin edellisen sukupolven mallissa. Kun kuitenkin mennään kaksi vuotta eteenpäin, niin varsinkin kalliimmissa puhelimissa erot alkavat näkymään selvästi. Edullisissa puhelimissa vastaavanlaista selvää teknistä hyppäystä ei olla vuosiin nähty, mutta aina uusien mallien ideana on olla hieman edeltävää versiota parempi.

Tällä viikolla kysymyksenä on siis, kuinka usein ostat uuden puhelimen? Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä ja mahdolliset perustelut kommenttikentässä.

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT.

Kuinka usein ostat uuden puhelimen?

Kahden vuoden välein
33.73%
Kolmen vuoden välein
28.66%
Neljän vuoden välein tai harvemmin
18.81%
Vuoden välein
12.54%
Puolen vuoden välein tai useammin
6.27%

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Viikkokysymys