NokiaViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Uskotko HMD Globalin nousevan Nokia-puhelimien avulla TOP5-valmistajien joukkoon?

Nokia-puhelimia valmistaa nykyisin suomalainen HMD Global vahvassa yhteistyössä kiinalaisen FIH Mobilen kanssa.

Viime päivinä monet tutkimusyhtiöt ovat julkaisseet omat raporttinsa vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen älypuhelinmyynneistä ja myös SuomiMobiilissa uutisoimme Counterpoint Researchin tuoreimmasta tutkimuksesta. Useat raportit osoittivat kiinalaisvalmistajien pystyneen toimittamaan selvästi enemmän puhelimia kuin vuotta aikaisemmin, kun taas tutut valmistajat toimittivat vähemmän älypuhelimia kuin aikaisemmin.

Mielenkiintoista tuoreimmissa tutkimuksissa suomalaisien osalta oli Nokia-puhelimien heikot myyntiluvut. Muun muassa Counterpoint Researchin raportissa HMD Global oli tippunut kokonaan TOP10-listalta tammi-maaliskuussa, kun vielä viime vuonna HMD Global oli jopa yhdeksänneksi suurin älypuhelinvalmistaja. Alkuvuosi ei ole siis ollut Nokia-puhelimille kovin menestyksekäs, sillä HMD Global on joutunut kategoriaan ”muut valmistajat”, johon kuuluu myös muun muassa kymmeniä kiinalaisia älypuhelinvalmistajia, joista moni suomalainen ei ole edes koskaan kuullut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Counterpoint arvioi HMD Globalin markkinaosuuden globaaleissa älypuhelinten toimituksissa tippuneen alle 1 prosenttiin ja yhtiö tippui sijalle 13 vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Tarkoittaako nykyinen suuntaus siis, ettei pelkkä Nokia-brändin vahva tunnettavuus riitä onnistumiseen älypuhelinmarkkinoilla, vai eikö HMD Globalin nykyinen strategia toimi odotetulla tavalla?

Tämän viikkoinen kysymys on siis: Uskotko HMD Globalin nousevan Nokia-puhelimien avulla TOP5-valmistajien joukkoon? Onko Nokia-puhelimien parhaat päivät jo nähty vai vieläkö HMD Globalilla on mahdollisuus onnistua? Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä.

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT!

Uskotko HMD Globalin nousevan Nokia-puhelimien avulla TOP5-valmistajien joukkoon?

En usko
53.01%
Kyllä uskon
46.99%

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    1 Kommentti

    1. Mulla itselläni on nokiapu Ja tunnen 5 muutakin jollain Nokia puhelin.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Nokia