MainosYleinen

VPN älypuhelimeen – mitä kannattaa ottaa huomioon?

VPN-palveluiden käyttö on kasvanut kuluttajien keskuudessa viimeisen viiden vuoden aikana. VPN tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa, joka luo käyttäjälleen näennäisen yksityisen verkon. Moni etenkin paljon matkaileva tai omasta yksityisyydestään kiinnostunut on valinnut kumppaniksi nettiselailuun VPN-palvelun.

Etenkin tietokoneella käytettäviä VPN-palveluntarjoajia on pilvin pimein, mutta älypuhelimet tuntuvat jäävän joillakin palveluntarjoajilla valitettavasti kakkoseksi. Etenkin netin ilmaiset VPN-palvelut voivat olla pahimmassa tapauksessa jopa miinoja. Siksi on suositeltavaa mieluummin ostaa maksullinen palvelu kuin riskeerata ilmaisen ja vain näennäisesti turvallisen palvelun kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erilaiset sovellukset voivat olla VPN:än kompastuskivi

Suurin osa VPN-palveluista toimii kuitenkin näppärästi Android ja iOS -laitteissa. Jos oma yksityisyys kiinnostaa myös älypuhelinta käyttäessä, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti siihen, että useat mobiilisovellukset saattavat kerätä käyttäjästään IP-osoitteen lisäksi GPS-dataa ja puhelimen muita tietoja, jolloin VPN-yhteys voi olla hieman turha. Siksi VPN-yhteyttä käytettäessä kannattaakin selailla laitteen verkkoselaimella, jolloin VPN-yhteys pääsee kaikkiin oikeuksiinsa.

Mitkä ovat sitten parhaat VPN-palvelut älypuhelimille?

Kolme ketterää VPN-palvelua älypuhelimille

Freedome – ketterä kaveri myös mobiilissa

Suomalaisen F-Securen kehittämä Freedome kuuluu suomalaisten suosikki VPN-palveluihin. Se ei sinänsä ole ihme, sillä sen käyttöliittymä on täysin suomeksi ja jopa se ei juuri poikkea mobiilialustoillakaan. Freedome on saatavissa niin Android kuin iOS -laitteille.

F-Securen julkaisema yksityisyyskäytäntö on hyvin simppeli. Freedome lupaa, että käyttäjien henkilökohtaisia tietoja ei tallenneta mihinkään, tiettyä tietoliikennettä ei pystytä yhdistämään tiettyyn käyttäjään ja takaportteja ole jätetty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

NordVPN – Yksityisyyttä arvostavalle

NordVPN sopii hyvin yksityisyyttään arvostavalle. Laitetuki löytyy niin iOS kuin Android -käyttöjärjestelmille. NordVPN -palvelun parhaimpia puolia on ehdottomasti sen käyttämä ‘velho’, joka valitsee käyttäjälle oikean palvelimen käyttötarkoituksen perusteella.

NordVPN-palvelun huono puoli on, että suoratoistopalveluiden käyttö on sen kanssa välillä hyvin tahmeaa, mutta yksityiseen nettiselailuun älypuhelimella se on passeli. Muuten se on Freedomen tapaan hyvin simppeli VPN-palvelu, joka ihastuttaa yksinkertaisuudellaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ExpressVPN – Suojaus jopa yhteyden katketessa

ExpressVPN tarjoaa 160 VPN-palvelinsijaintia ympäri maailman. Se on ehdottomasti yksi sukkelimmista älypuhelinten VPN-palveluntarjoajista. Palvelu osaa ehdottaa myös käyttäjälleen parhainta mahdollista palvelinta yhteyden muodostamiseen.

ExpressVPN tarjoaa niin sanotun “kill switch”-toiminnon, joka turvaa netin käytön jopa siinä tapauksessa kun yhteys katkeaa. Kuten NordVPN ja Freedome, on myös ExpressVPN saatavissa Android ja iOS -laitteille.

Valitse itsellesi paras VPN älypuhelimeen

VPN-palvelua puhelimeen valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mihin tarkoitukseen yhteyttä tulee käyttämään. VPN Vertailu on suomalainen vertailusivusto, joka pistää parhaat maksulliset VPN-palvelut testiin. Sivustolla pystyy myös itse jättämään omia kokemuksia palveluista, mikäli jokin palveluntarjoaja ihastutti tai vihastutti.

Miten valita itselle sopivin VPN-palvelu älyluuriin? Esimerkiksi paljon matkustavien kannattaa valita sellainen palvelu, jolla on hyvä ja toimiva palvelin Suomessa. Jos taas haluaa katsoa Netflixin tai muiden suoratoistopalveluiden ulkomaisia sisältöjä, kannattaa valita VPN-palvelu jolla on palvelinsijainti esimerkiksi Yhdysvalloissa. Hinta on myös yksi hyvä syy valita itselle mieleinen palvelu, sekä tarjoaako palvelu myös mobiilisovelluksen juuri omalle käyttöjärjestelmälle.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommenttien lisääminen on estetty.

    Lisää aiheesta:Mainos