HMDNokiaYleinen

Vuonna 2018 julkaistu Nokia 8.1 sai Android 11 -päivityksen valikoiduilla markkinoilla

HMD Global on aloittanut jakamaan järjestyksessään neljännelle puhelimelleen Android 11 -päivitystä. Aikaisemmin päivityksen ovat saaneet jo Nokia 8.3 5G–, Nokia 3.2– ja Nokia 2.3 -puhelimet. Tällä kertaa päivitys on tullut saataville vuonna 2018 julkaistulle Nokia 8.1 -puhelimelle valikoiduilla Aasian markkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8.1 -puhelimelle päivitystä kerrotaan jaettavan aalloissa, ja nyt ensimmäisenä päivitys on jaossa muutamissa Aasian maissa. 10 prosenttia ensimmäisen aallon maista saavat päivityksen heti, ja 50 prosenttia tulevat saamaan 10. huhtikuuta mennessä ja 12. huhtikuuta 100 prosenttia ensimmäisen aallon maista on saanut päivityksen. HMD Global tulee ilmoittamaan myöhemmin toisen aallon päivityksen saatavuudesta, johon odotetaan kuuluvan myös Suomen.

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Missä Nokia 8 päivitys kuppaa? Ostinko täyspaska puhelimen?

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD