HMDNokiaYleinen

Nokia 8.3 5G sai vihdoin Android 11 -päivityksen – ladattavissa nyt Suomessa!

HMD Globalin ensimmäinen 5G-älypuhelin Nokia 8.3 5G on saanut tänään tuoreimman Android 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen ensimmäisissä maissa. Android 11 julkaistiin jo syyskuussa 2020, joten nyt 5 kuukautta myöhemmin HMD Global on saanut vihdoin Android 11 -päivitykset käyntiin ensimmäiseen puhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8.3 5G -puhelimelle päivitystä kerrotaan jaettavan aalloissa, ja nyt ensimmäisenä päivitys on jaossa lukuisissa maissa, mukaan lukien Suomessa. 10 prosenttia ensimmäisen aallon maista saavat päivityksen heti, ja 50 prosenttia tulevat saamaan 5. helmikuuta mennessä ja 7. helmikuuta 100 prosenttia ensimmäisen aallon maista on saanut päivityksen.

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Lähde: Nokia Mobile

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tulihan se päivitys vihdoin ja viimein mun NOKIA 8.3 5G puhelimeen ja tämä on vasta ensimmäinen malli joka sen saa. Eli kauankohan muilla malleilla menee saada päivitys.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD