AppleiOSYleinen

Vuotaja: Apple tuo iOS 18 -käyttöjärjestelmään luultua enemmän kustomointimahdollisuuksia

Apple esittelee tiistaina 10. kesäkuuta WWDC-tapahtumassaan uuden iOS 18 -käyttöjärjestelmän, josta olemme kuulleet huhuja pitkin vuotta. Pääpainona tulee olemaan tekoäly, jonka lisäksi käyttöjärjestelmä olisi muuttumassa suuremmin myös visuaalisesti. 

Aiemmin tänään uutisoimme kymmenestä AI-ominaisuudesta, joita iOS 18 -käyttöjärjestelmään voidaan odottaa. Ominaisuuksista voit käydä lukemassa täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bloombergin luotettavana tunnettu Mark Gurman on kertonut lisää tietoja tulevista ominaisuuksista.  

Gurmanin mukaan käyttäjät voivat iOS 18 -käyttöjärjestelmässä muokata kuvakkeiden värejä mieleisekseen. Kuvakkeiden värien muokkaaminen onnistuu mitä ilmeisimmin yksitellen jokaiselle kuvakkeelle ja sovelluksille voi antaa teemoittain samanväriset kuvakkeet. Esimerkiksi peleille punaiset ja pankki- ja rahateemaisille sovelluksille voisi valita vihreät kuvakkeet. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä kuvakkeiden muokkaaminen hoituu pikakomento-sovelluksen kautta, jossa kustomoidulle kuvakkeelle annetaan tehtäväksi avata haluttu sovellus. Uudessa iOS 18 -käyttöjärjestelmässä vastaava ominaisuus olisi rakennettu natiivisti iOSiin, joskin vielä ei tiedetä voiko kuvakkeita kustomoida muutoin kuin värejä muuttamalla. 

Gurman vahvisti samalla aiemmat huhut siitä, että iOS 18 -käyttöjärjestelmässä käyttäjällä olisi viimeinkin mahdollisuus asettaa sovelluskuvakkeita vapaasti ympäri kotiruutua ilman, että ne menisivät automaattisesti järjestykseen. Ominaisuus on ollut aina olemassa Android-käyttöjärjestelmässä ja saapuessaan se lisäisi kotinäytön kustomoitavuutta myös iOSlla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä iOS 18 -käyttöjärjestelmästä odotetaan “ehkä Applen suurinta käyttöjärjestelmäpäivitystä ikinä”. Mukana on huhuttu olevan tekoälyä, yllä mainittuja kustomointimahdollisuuksia ja muutoksia käyttöjärjestelmän ulkonäköön. 

Lähde: Bloomberg 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple