XiaomiYleinen

Vuoto paljastaa uusia yksityiskohtia Xiaomi 12 -sarjan huippupuhelimista – odotuksissa 200 megapikselin kamerat

Xiaomin on odotettu olevan ensimmäinen valmistaja, joka tulee tuomaan markkinoille älypuhelimen erittäin tarkalla 200 megapikselin kamerasensorilla. Uutta huipputarkkaa kameraa on odotettu yhtiön puhelimiin jo pidemmän aikaa, mutta nähtävästi 200 megapikseliä olisi tulossa laajasti tarjolle yhtiön seuraavissa lippulaivapuhelimissa ensi vuonna.

Joko aivan vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa julkaistavaksi on odotetut Xiaomi 12 -sarjan huippupuhelimia, joita on tulossa useita. Aikaisemmin Xiaomin on tiedetty kehittävän jopa viittä uutta Xiaomi 12 -sarjan puhelinta, joiden mallit olisivat L1, L2, L3A, L10A ja L11. Nyt näistä malleista kolmen ensimmäisen osittaiset tiedot ovat jo paljastuneet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

L1-koodia kantava puhelin on koodinimeltään ”Zeus”, ja kyseessä on todennäköisesti Xiaomi 12 Ultra. Puhelimeen odotetaan Snapdragon 898 -järjestelmäpiiriä, 200 megapikselin pääkameraa, 50 megapikselin ultralaajakulmakameraa sekä 50 megapikselin tasoista 10x optiseen zoomaukseen kykenevään periskooppikameraa.

Toinen puhelimista on L2-koodia kantava ja se tunnetaan myös koodinimellä ”Cupid”. Kyseessä on todennäköisesti Xiaomi 12 -perusmalli ja siinäkin on suurella todennäköisyydellä Snapdragon 898 -järjestelmäpiiri. Puhelimeen odotetaan myös 200 megapikselin pääkameraa, mutta muut kamerat olisivat ultralaajakulmakamera sekä makrokamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi tietoja on paljastunut L3A-koodia kantavasta puhelimesta, jonka koodinimen tiedetään olevan ”Psyche” ja se on hyvin läheistä sukua ”Cupid” -koodinimiselle mallille. Puhelimen odotetaan olevan jokin Xiaomi 12 -malliston jäsen, mutta tarkkaa tietoa nimestä ei vielä ole. Puhelimeen odotetaan kuitenkin erikoisesti parannettua Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriä, 200 megapikselin pääkameraa, ultralaajakulmakameraa sekä makrokameraa. Lisäksi kamerajärjestelmässä odotetaan olevan optinen kuvanvakain.

Toistaiseksi kaikki tiedot tulevista Xiaomi 12 -malliston puhelimista kannattaa ottaa vastaan pienellä varauksella, sillä tietoja ei vielä voida pitää kovinkaan luotettavina. Snapdragon 898 -järjestelmäpiirin julkaisua odotetaan Qualcommilta vasta joulukuun alussa, jonka takia siihen perustuvia puhelimia nähdään markkinoilla vasta vuoden 2022 alussa. Tiedot Xiaomin tulevista puhelimista voivat vielä vaihtua ennen julkaisua, mutta selvästi 200 megapikselin kamerat ovat tekemässä tuloaan älypuhelimiin seuraavien kuukausien aikana.

Lähde: Twitter (Xiaomiui)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi