AndroidHMDNokiaYleinen

Vuoto: Tässä on Nokia 9 – kolmannen sukupolven 41 megapikselin kamera

HMD Global julkaisi hiljattain useita uusia älypuhelimia Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa, joista mielenkiintoa herätti lippulaivatason Nokia 8 Sirocco. Nokia 8 Sirocco on monella tavalla erikoinen puhelin, sillä se ei pääse tekniikkansa osalta samalle tasolle tämän vuoden huippupuhelimien kanssa. Tänä vuonna HMD Globalilta odotetaan kuitenkin vielä ainakin yhtä uutta huippupuhelinta, josta SuomiMobiili on saanut ensimmäiset tiedot käsiinsä.

SuomiMobiilin sähköpostiin on tänä aamuna lähetetty pdf-muotoinen tiedosto, jonka takaa paljastui vielä julkaisemattoman Nokia 9 -puhelimen pääpiirteiset tekniset tiedot sekä yksi kuva. Tiedostosta käy ilmi, että HMD Global on suunnitellut Nokia 9:n Nokia 808- ja Nokia Lumia 1020 -puhelimien seuraajaksi ja laitteen tärkeimmät ominaisuudet löytyvät kamerasta. Nokia 9 tulee saamaan kolmoiskameran, joka on kehitetty vahvassa yhteistyössä ZEISS:n kanssa. Kolmoiskamera ei ole tänä päivänä enää täysin uniikki, sillä sellainen löytyy muun muassa Huawein tuoreimmasta Huawei P20 Pro -älypuhelimesta. Nokia 9:ssä kolmoiskamera koostuu 41 megapikselin, 20 megapikselin sekä 9,7 megapikselin sensoreista. Kaksi ensin mainittua sensoria ovat teknisten tietojen perusteella värillisiä ja yksi 9,7 megapikselin sensori kykenee ainoastaan mustavalkoisiin kuviin. Kovin tarkasti tiedoista ei käy ilmi, kuinka kolmoiskameraa tullaa hyödyntämään todellisuudessa, mutta Nokia 9:ssä pitäisi olla ainakin optinen kuvanvakain, 4x optinen zoomaus ja aikaisemmista puhelimista tuttu Bothie-ominaisuus. Nokia 9 on perinyt edeltäjiltään älypuhelimissa varsin harvinaisen Xenon-salaman, joka takaa valovoimaisemman kuvauksen muun muassa hämärässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global esitteli uuden Nokia Pro Camera -ominaisuuden MWC-messuilla tänä vuonna ja myös Nokia 9 tulee tämän saamaan. Pro Camera mahdollistaa nopeat ja helpot manuaaliset säädöt, jotta laitteen käyttäjät saisivat kaiken ilon irti kolmoiskamerasta. Nokia 9:n etupuolella on vain yksi kamera, joka on kooltaan huimat 21 megapikseliä. Myös etukamera on yhdessä ZEISS:n kanssa kehitetty ja pääpainona on tarkemmat kuvat myös vähäisessä valaistuksessa.

Näytön osalta HMD Global näyttää siirtyneen hyödyntämään AMOLED-teknologiaa ja näyttö on kooltaan 6,01 tuumaa. Tarkkuus näytössä on QHD-tasoa ja siinä on 18:9-kuvasuhde, jollainen on nähty esimerkiksi Nokia 7 Plus -mallissa. Nokia 9 tulee siis todennäköisesti olemaan HMD Globalin toinen puhelin, josta uuden suuntauksen mukainen näyttö tulee löytymään. Teknisesti Nokia 9 on kuin muut vuoden 2018 huippupuhelimet. Tehoista pitää huolen Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 8 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa laitteessa on 256 gigatavua, mutta erillistä muistikorttipaikkaa puhelimessa ei teknisien tietojen perusteella ole. Akun kooksi ilmoitetaan 3900 milliampeerituntia, jota voidaan ladata nopean langattoman latauksen avulla tai Quick Charge -teknologian avustuksella normaalisti USB-C-liittimen kautta. Nokia 9:ssä ei tulla näkemään perinteistä 3,5 mm kuulokeliitintä.

Käyttöjärjestelmänä tullaan näkemään jälleen puhdas Android One, joka pohjautuu Android 8.1 Oreo -versioon. HMD Globalin mainostekstin mukaan Nokia 9 tulee saamaan säännöllisesti päivityksiä, jotka pitävät sen turvallisena ja ajantasaisena.

Ulkoisesti Nokia 9 tulee jatkamaan tuttua Nokia-tyyliä, joka löytyy esimerkiksi Nokia 7- ja Nokia 8 Sirocco -puhelimista. Puhelimessa näyttäisi olevan varsin pitkä ”kameraosa”, josta löytyy kolme kamerasensoria sekä ZEISS- ja Nokia-logot. Kameran vierestä löytyy Xenon- ja LED-salama. Vuotanut tiedosto paljastaa lisäksi, että Nokia 9:ssä on keraaminen takapinta sekä laitteen yksityiskohdat on viimeistelty 18-karaatin kullalla.

Jos nyt vuotanut Nokia 9 ja sen tekniset tiedot pitävät paikkansa, niin HMD Globalilla on käsissään hyvin mielenkiintoinen älypuhelin, joka pystyy kamppailemaan pahimpien kilpailijoidensa kanssa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Nokia 9 tulee näkemään päivänvalon, mutta se tapahtunee hyvin todennäköisesti vuoden 2018 aikana.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

  1. Aprillia?

  2. April Fools’?

  3. 1.4 gives you advantage to publish anything AND afterwards really drop the jaws.. =)

  4. Please don’t tell me this is April Fools, I’ve been waiting for a phone line this from Nokia for soooo long. This would be a real flagship killer

  5. If it would include sd-slot and JACK, I would have been sure of april fools joke, but the negligence of those MAJOR options makes me wonder if it could really be true 😉

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android