HuaweiYleinen

Vuotokuvassa maaliskuussa julkaistava Huawei P40 – takana Leica-kolmoiskamera ja edessä kaksoiskamera

Vanhempi vuotokuva Huawei P40 -puhelimesta.

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu on jo aikaisemmin vahvistanut yhtiön julkaisevan maaliskuun aikana uudet P40-malliston älypuhelimet Pariisissa järjestettävässä tilaisuudessa. Huaweilta odotetaan erityisesti kahta huippuluokan puhelinta, jotka ovat Huawei P40 sekä Huawei P40 Pro. Tällä kertaa nettiin on vuodettu kuva, jossa kerrotaan olevan Huawei P40 -perusversio.

Vuotokuvan perusteella Huawei P40 tulee saamaan varsin tutun Huawei-tyylisen muotoilun, joka on nähty aikaisemmin muun muassa Nova 6– ja Honor V30 -puhelimissa Kiinan markkinoilla. Huawei P40 -puhelimen takaosassa on laatikkomaiseen kamera-alueeseen sijoitettuna kolme kamerasensoria, joissa on tehty yhteistyötä luonnollisesti Leican kanssa. Kameroiden rinnalla on nähtävillä myöskin kaksois-LED-salama. Huawei P40 -puhelimen takaosassa on myöskin tuttu Huawein logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P40

Etuosassa nähdään selvästi minimoiduilla kehyksillä varusteltu suora näyttöpaneeli. Näytön vasemmassa yläkulmassa on kaksoisetukamera, jota varten on tehty reikä näyttöön. Näytössä odotetaan oleva myöskin integroitu sormenjälkilukija. Huawei P40:n alareunassa on SIM-korttiluukku, kaiutin sekä USB-C-tyypin latausliitin. Laitteen oikeassa kyljessä on perinteiseen tyyliin virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Rakenteeltaan Huawei P40 on todennäköisesti alumiinia ja lasia. Takaosan lasipinta näyttää kaartuvan hieman reunoille ja etuosassa Huawei hyödyntää 2,5D-lasia.

Huhujen mukaan Huawei P40:n tehoista tulisi vastaamaan Kirin 990 -järjestelmäpiiri ja käyttöjärjestelmänä toimisi Android 10. Valitettavasti puhelimessa ei tulla näkemään Googlen palveluita, vaan Huawei joutuu luottamaan omiin vastaaviin HMS-palveluihinsa. Takaosan kameran odotetaan koostuvan pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamerasta sekä telekamerasta, joka kykenee jopa 3x optiseen zoomaukseen.

Huawei tulee esittelemään Huawei P40 -puhelimet siis maaliskuussa Pariisissa. Toistaiseksi ainoastaan yhtiön kuluttajaliiketoiminnan johtaja on vahvistanut puhelimien julkaisun, mutta Huawei ei ole vielä lähettänyt virallisia kutsuja tapahtumaan.

Lähde: 91mobiles.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei