XiaomiYleinen

Xiaomi 12 ja POCO X4 GT saivat Android 13 -päivityksen Suomessa

POCO X4 GT

Xiaomi aloitti joulukuussa jakamaan Android 13 -päivitystä ensimmäiselle mallille, joka oli Xiaomi 12 Pro. Nyt Xiaomi on laajentanut päivityksen jakelua kahdelle muulle mallille, jotka ovat Xiaomi 12 -perusmalli sekä Poco X4 GT.

Xiaomi 12 -puhelimessa päivityksen versionumero on 13.2.6.0.TLCEUXM ja kokoa sillä on 4,5 gigatavua. Poco X4 GT -puhelimella päivityksen versionumero on 13.2.2.0.TLOEUXM ja kokoa sillä on 4,6 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi kertoo päivityksen mukana tulevan marraskuussa 2022 julkaistut tietoturvakorjaukset sekä Googlen uusin Android 13 -versio. Molemmat puhelimet pysyvät edelleen MIUI 13 -versiossa, eikä Xiaomi ole kertonut merkittävistä uudistuksista päivityksen myötä.

Päivityksen saatavuuden omalle älypuhelimelle pystyy tarkistaa menemällä: Asetukset > Tietoja puhelimesta > MIUI-versio > Tarkista päivitykset.

Xiaomi 12

Xiaomi on kuitenkin tuonut Android 13:n myötä mukaan tärkeimpiä uutuusversion parannuksia esimerkiksi yksityisyyteen sekä tietoturvaan. MIUI 13 itsessään peittää alleen Googlen puhtaassa Androidissa nähdyn Material You -muotokielen, mutta Xiaomi kuitenkin tukee jollain tasolla järjestelmän väriteemoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi tärkeistä ominaisuuksista on myös tiettyjen kielien määrittäminen sovelluksille. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Tarkemmat tiedot Android 13 -päivityksestä löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi