XiaomiYleinen

Xiaomi 12 -puhelimen tarkat tuotekuvat vuotivat – vahvistus väriversioille

Xiaomi 12 / Kuva: Evan Blass

Xiaomi tulee julkaisemaan uudet Xiaomi 12 -sarjan huippupuhelimet Kiinan markkinoille ensi viikolla 28. joulukuuta. Xiaomi on itse vahvistanut puhelimista muutamia yksityiskohtia jo, mutta tarkkoja tuotekuvia ei ole julkaistu. Nyt kuitenkin luotettavista vuodoistaan tunnettu Evan Blass on julkaissut puhelimen kuvia Twitterissä.

Kuvista saadaan vahvistus kahdelle eri väriversiolle, jotka ovat vihreä ja hopea. Vihreässä väriversiossa on mielenkiintoinen nahkainen takaosa ja kehys on alumiininen. Hopeassa väriversiossa takaosa on lasia, joka on nähtävästi tasavärinen kauttaaltaan. Kuvat vahvistavat oikeassa kyljessä olevan virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Etuosassa on jo aikaisemmin vahvistetun mukaisesti kompakti 6,28 tuuman näyttöpaneeli, joka kaartuu reunoilta ja yläreunassa on etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotokuvista saadaan lisäksi hyvä käsitys takaosassa olevasta kamera-alueesta. Xiaomi 12 tarjoaa laatikkomaisen kamera-alueen, jossa on kolme kamerasensoria sekä kaksois-LED-salamavalo. Pääkamera ulkonee hieman ja sen tarkkuus on tekstin mukaan 50 megapikseliä. Vuodetut kuvat eivät paljasta oikeastaan mitään muuta.

Xiaomi 12 -puhelimen on tiedetty saavan tehonsa Qualcommin tuoreimmasta Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiristä, joten kyseessä on huippuluokan laite. Aikaisemmat vuodot ovat kertoneet puhelimen mitoiksi 152,7 x 70 x 8,6 millimetriä ja vuodoissa puhelimeen on odotettu 50 megapikselin pääkameraa, ultralaajakulmakameraa sekä mahdollisesti telekameraa. Xiaomi on itse vahvistanut Xiaomi 12:n tarjoavan heti tuoreeltaan MIUI 13 -käyttöliittymän sekä Android 12 -käyttöjärjestelmän.

Xiaomi 12 -puhelimen rinnalla odotetaan myöskin Xiaomi 12 Pro -versiota, joka olisi kooltaan hieman suurempi. Lisäksi odotuksissa on ollut Xiaomi 12X, joka voisi olla hieman karsitumpi huippupuhelin. Todennäköisesti pian tullaan kuulemaan myös enemmän tietoja laitteista.

Xiaomi 12 / Kuva: Evan Blass

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi