OnePlusYleinen

Taas räjähti uusi OnePlus Nord 2 – joko on aika huolestua OnePlussan vaarallisimman puhelimen ongelmista?

OnePlus Nord 2 on ollut yksi kiinalaisbrändi suosituimmista älypuhelimista hetkeen, mutta samalla puhelinta on varjostanut erityisesti Intian markkinoilla tapahtuneet räjähtelyt. Viimeksi marraskuussa kuultiin OnePlus Nord 2 -puhelimen räjähtämisestä, ja nyt joulukuussa on järjestyksessään neljäs puhelin todistetusti räjähtänyt itsestään.

Twitter-käyttäjä Abeer on julkaissut kuvia räjähtäneestä OnePlus Nord 2 -puhelimestaan. Kuvista saadaan hyvin selville puhelimen räjähtäneen pitkälti samalla tavalla kuin muissakin vastaavissa tapauksissa. Todennäköisesti syynä on ollut akku, joka on räjähtäessään rikkonut laitteen käyttökelvottomaksi. Räjähdyksessä syntynyt kuumuus on myös sulattanut suojakuoren, joka nähdään hyvin kuvista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen omistaja kertoo puhelimen räjähtäneen kahden kuukauden käytön jälkeen, mutta tilanteesta ei aiheutunut käyttäjälle vahinkoa. Käyttäjä kertoo olleensa yhteydessä OnePlussaan, mutta kiinalaisyhtiö on kieltäytynyt korvaamasta vahinkoa. OnePlus ei ole itse vielä millään tavalla julkisesti reagoinut uuteen räjähtämistapaukseen.


Ensimmäinen räjähdystapaus OnePlus Nord 2 -puhelimissa nähtiin jo elokuussa, mutta sittemmin tapauksia on ollut syyskuussa, marraskuussa ja nyt joulukuussa. Kyseessä on yksittäistapauksia, mutta räjähdyksiä on saattanut olla myös selvästi enemmänkin, mutta OnePlus on pyrkinyt tapaukset lakaisemaan maton alle nopeasti niiden ilmestyttyä. Esimerkiksi yhden tapauksen kohdalla OnePlus pyrki oikeustoimilla hiljentämään kuluttajan, sillä tapauksen esille tuominen oli vahingoittanut yritystä.

Aikaisempien tapauksien kohdalla OnePlus totesi sisäisien tutkimuksien jälkeen kyseessä olleen yksittäisiä tapauksia, joihin liittyi ulkoisia tekijöitä, eikä ne johtuneet mistään valmistus- tai tuoteongelmasta. Nähtävästi tapausten lisääntyessä kyseessä voidaan katsoa olevan valmistus- tai tuoteongelma ainakin jossakin Intiassa myydyssä erässä, sillä toistaiseksi kaikki raportoidut tapaukset ovat Intiasta.

Tilanne näyttää kuitenkin huolestuttavalta, sillä OnePlussalla on selvästi laadunvarmistus heikentynyt ja markkinoille päästetään räjähteleviä yksilöitä. Neljä tapausta OnePlussan myytyjen puhelimien mittasuhteessa on kuitenkin suuri määrä, sillä harvoin suurempienkaan valmistajien miljoonien myytyjen puhelimien jälkeen ilmoille nousee yhtä montaa varmistettua räjähtämistapausta.

Lähde: Twitter (Abeer)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus