XiaomiYleinen

Xiaomi vahvisti: Xiaomi 13 -puhelimet julkaistaan 1. joulukuuta – tilaisuudessa nähdään myös älykello ja kuulokkeet

Xiaomi 13 Pro

Kiinalainen puhelinvalmistaja Xiaomi on ilmoittanut Weibo-palvelussa, että yhtiö julkaisee Kiinassa tämän viikon torstaina 1. joulukuuta uudet Xiaomi 13 -sarjan älypuhelimet.  Lisäksi tilaisuudessa esitellään Android 13 -käyttöjärjestelmän päällä nähtävä Xiaomin MIUI 14 -käyttöliittymä. Uusien puhelimien ja MIUI 14 -käyttöliittymän lisäksi yhtiöltä nähdään tapahtumassa Xiaomi Watch S2 -älykello, langattomat Xiaomi Buds 4 -kuulokkeet, pöytätietokone, Wi-Fi-reititin sekä projektori.

Malliston huipulle tulevat Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro ovat huhujen mukaan varustettu Qualcommin uudella Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä.

Weibo-palveluun ladatuista kuvista selviää Xiaomi 13 -puhelimen näytön reunojen mitat, jotka ovat yläreunasta ja sivuilta 1.61 millimetriä ja pohjasta 1.81 millimetriä. Puhelimen leveydeksi ilmoitetaan kuvassa 71.5 millimetriä. Lisäksi Xiaomi vahvistaa, että Xiaomi 13 on veden- ja pölynkestävä IP68-luokituksen mukaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marraskuun alkupuolella Xiaomi 13- sekä Xiaomi 13 Pro -puhelimista vuodettiin julki mallinnoskuvat. Niiden mukaan Xiaomi 13 on saamassa tasakylkisen muotoilun, kun Xiaomi 13 Pro -puhelimessa nähdään reunoilta kaareva näyttö. Molemmista puhelimista löytyy kuvien perusteella kolme takakameraa.

Xiaomi 13.

Puhelimista ei vielä tälläkään hetkellä tiedetä kaikkia teknisiä yksityiskohtia, mutta huhujen perusteella Xiaomi 13 Pro olisi saamassa 6,65 tuuman näytön ja 50,3 megapikselin tarkkuuteen yltävän pääkameran. Pääkamera olisi varustettu 1 tuuman kokoisella sensorilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 13 -puhelimen osalta tunnettu vuotaja Digital Chat Station on muutama päivä sitten kertonut, että puhelimesta löytyy 50 megapikselin pääkamera, joka on varustettu optisella kuvanvakautuksella. Puhelimen 6,2 tuuman näytön tarkkuus yltää 2K-tasolle ja tarjoaa todennäköisesti 120 hertsin virkistystaajuuden. Puhelin tukee 120 watin langallista latausta.

Tällä hetkellä Xiaomi Watch S2 -älykellon, langattomien Xiaomi Buds 4 -kuulokkeiden, tai esimerkiksi julkaistavan tietokoneen teknisistä tiedoista ei tiedetä juurikaan mitään. Joulukuun alun julkaisu on suunnattu ainoastaan Kiinan markkinoille ja puhelimien maailmanlaajuinen julkaisu olisi vuorossa ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

1 Kommentti

  1. Jotenkin se momentum, se napakymppejä julkaiseva Xiaomi/Poco, sitä ei ole enää. Xiaomi 13 ja sen 50mp kamera, vahvasti epäilen että kyseessä budjetti sensori SonyIMX766 IOS joka on alle 300e maksavissa OnePlus Nord 2 ja 2T? Tai sitten siinä voi olla Samsungin GN5 sensori, sama joka on Samsung Galaxy S22 ja S22+ ja jopa Nokia X30 mitä on vaikea uskoa sillä HMD Global sörssi täysin päivänvalo kuvauksen ihan kököksi mutta sen yökuvaus on timanttia. Xiaomi/Poco ei myöskään uskalla enää käyttää rohkeita värejä puhelimissaannkuten ennen – suuri miinus siitä heille, POCO jättänyt hiljattain jostain käsittämättöstä syystä pois ikonisen 💛🖤 kelta-musta värin joka taatusti oli aina myydyin. Ja lisää huonoja Xiaomi päätöksiä: 300-400e hintatason Xiaomi ja POCO mallit jättäneet nyt yhtäkkiä pois SD kortti paikan! Ei voi kuin ihmetellä ketkä ihmeen tyypit johtavat Xiaomi ja HMD Global kaltaisia yrityksiä, joiden päätökset ovat luokkaa : ”emme paranna tuotteitamme, kun voimme niitä huonontaa!”.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi