XiaomiYleinen

Xiaomi 14 tulee myyntiin Euroopassa – Huipputekniikoita edelleen kompaktissa paketissa

Xiaomi 14

Xiaomi 14 Ultran rinnalla Xiaomi on esitellyt Euroopan markkinoille myös Xiaomi 14 -puhelimen, mutta tällä kertaa Xiaomi 14 Pro on päätetty jättää myyntiin ainoastaan Kiinaan. Xiaomi 14 tarjoaa edeltäjänsä tavoin hieman kompaktimman toteutuksen, mutta edelleen silti huipputason toteutuksia.

Euroopassa Xiaomi 14 -puhelimen hinnaksi kerrottiin 12 + 256 gigatavun muistiversiossa 999 euroa. Puhelimesta tulee tarjolle kolme väriversiota, jotka ovat musta, vihreä ja valkoinen.

Suomessa Xiaomi 14 ei ole tulossa myyntiin laajasti, sillä kaikki merkittävät jälleenmyyjät ovat luopuneet yhteistyöstä Xiaomin kanssa. Syynä on ollut Xiaomin toiminnan jatkuminen Venäjällä ja yhtiön hyötyminen Ukrainassa käytävästä sodasta. Ukrainan on nimittänyt Xiaomin myös ”sodan kansainväliseksi sponsoriksi”. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Xiaomi 14

Xiaomi 14 -puhelimessa on hieman uudistettu muotoilu, jossa silmiin pistää kookas kamera-alue takaosassa. Puhelimien rakenteessa on IP68-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys, joka nähtiin jo viime vuodenkin versiossa. Xiaomi 14:n mitoiksi on ilmoitettu 152,8 x 71,5 x 8,2 millimetriä. Painoa on 193 gramman verran.

Puhelimessa on 6,36 tuuman kokoinen tasainen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on QHD+ -tarkkuus (2670 x 1200), 120 hertsin virkistystaajuus, Dolby Vision, HDR10+ sekä 3000 nitin maksimikirkkaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin uusin Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri. Kahdeksanytiminen piirin kohokohtana on yksi tehokkain Cortex-X4-ydin, joka toimii nyt 3,3 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi mukana on viisi tehokasta Cortex-A720-ydintä, joista kolme toimii 3,2 GHz:n taajuudella ja kaksi 3,0 GHz:n taajuudella. Mukana on myös kaksi 2,3 GHz:n Cortex-A520-ydintä. Piirissa on Adreno 750 -grafiikkaprosessori.

Xiaomi 14 -puhelimeen on saatu 12 gigatavua LPDDR5X-RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä UFS 4.0 -tallennustilaa.

Kameroiden kanssa on tehty yhteistyötä Leican kanssa. Tarjolla on 50 megapikselin kolmoiskamera, mutta pääkameran sensori on hieman erilainen. Tarjolla 1/1.31 tuuman kokoinen Light Hunter -sensori, jossa on 1.2 mikronin pikselikoko sekä 23 mm polttovälillä sekä kiinteällä f/1.6-aukolla varusteltu linssi. 50 megapikselin telekamera on pysynyt samalla tasolla, mutta 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta on karsittu automaattitarkennus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 14 -puhelimen akku on kooltaan 4610 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 90 watin tehoisella langallisella pikalatauksella. Tuettuna on myös 50 watin langaton lataus sekä 10 watin käänteinen langaton lataus.

Muita mainittavia ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet, infrapunalähetin ja näytönalainen sormenjälkilukija. Xiaomi on laittanut puhelimeen Android-käyttöjärjestelmän ja uusimman HyperOS-käyttöliittymän. Päivityslupaus on 4 vuotta Android-versioita sekä 5 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tuleekohan kaikkiin Euroopassa myytyihin puhelimiin Suomen kieli, vaikka Suomi nyt leikkiikin jotain pikkuvauvaa joka parkuu kiinalainen tutti suussa 🤔

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi