XiaomiYleinen

Xiaomi 14 Ultra julkaistiin Euroopassa 1499 euron hinnalla – Vahvuutena huipputason kamerat ja Leica-linssit

Xiaomi esitteli aikaisemmin tällä viikolla uuden Xiaomi 14 Ultran kotimarkkinoillaan Kiinassa, mutta tänään yhtiö on esitellyt saman laitteen Euroopassa MWC-messujen yhteydessä.

Suomessa Xiaomi 14 Ultra ei ole tulossa myyntiin laajasti, sillä kaikki merkittävät jälleenmyyjät ovat luopuneet yhteistyöstä Xiaomin kanssa. Syynä on ollut Xiaomin toiminnan jatkuminen Venäjällä ja yhtiön hyötyminen Ukrainassa käytävästä sodasta. Ukrainan on nimittänyt Xiaomin myös ”sodan kansainväliseksi sponsoriksi”. 

Xiaomi 14 Ultra tulee Euroopassa myyntiin 1499 euron suositushinnalla 16 + 512 gigatavun muistiversiossa. Tarjolle tulee valkoinen ja musta väriversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä on Xiaomi 14 Ultra

Puhelimessa on paljon tuttua edeltäjämalliin verrattuna, mutta myös muutoksia on saatu aikaiseksi. Takaosassa on edelleen kookas pyöreä kamera-alue, mutta viimeistely on uudistunut. Tarjolla on kaksi nahkaista väriversiota, jotka ovat musta ja valkoinen. Painoa on 224,4 grammaa ja puhelin on myös IP68-luokiteltu.

Xiaomi 14 Ultrassa on 6,73 tuuman näyttöpaneeli ja se perustuu LTPO AMOLED -tekniikkaan. Tällä kertaa näyttö on tasainen, eikä reunoilta kaartuva. Näytössä on QHD+ -tarkkuus (3200 x 1440). Näyttö tukee LTPO-tekniikan ansiosta virkistystaajuuden vaihtelua 1-120 hertsin välillä näytettävän sisällön mukaan. Xiaomi 14 Ultran näytössä on myös 3000 nitin kirkkaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin uusin Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri. Kahdeksanytiminen piirin kohokohtana on yksi tehokkain Cortex-X4-ydin, joka toimii nyt 3,3 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi mukana on viisi tehokasta Cortex-A720-ydintä, joista kolme toimii 3,2 GHz:n taajuudella ja kaksi 3,0 GHz:n taajuudella. Mukana on myös kaksi 2,3 GHz:n Cortex-A520-ydintä. Piirissa on Adreno 750 -grafiikkaprosessori.

Xiaomi 14 Ultrassa on 16 gigatavua LPDDR5X-RAM-muistia sekä 512 gigatavua tehokkainta UFS 4.0 -tallennustilaa.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia. Puhelin tukee 90 watin tehoista pikalatausta. Lisäksi tuettuna on 80 watin tehoinen langaton lataus. Langallisesti laite latautuu 35 minuutissa täyteen ja langattomasti 49 minuutissa. Xiaomi 14 Ultra tukee 10 watin tehoista käänteistä langatonta latausta. Puhelimessa on kerrottu olevan stereokaiuttimet Dolby Atmos -äänellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerat ovat puhelimen kohokohta, joihin on saatu päivityksiä tekniikan osalta. Tarjolla on edelleen neljä 50 megapikselin kamerasensoria, joista yksi toimii pääkamerana, toinen ultralaajakulmakamerana, kolmas telekamerana ja neljä periskooppikamerana.

Xiaomi 14 Ultrassa on erittäin suuri yhden tuuman kokoinen Sony LYT-900 -kamerasensori, jossa on jopa 3.2 mikronin pikselikoko. Pääkamerassa on Leican Summilux-linssit, joka koostuu kahdeksasta kerroksesta. Pääkamerassa on muunnettava aukko, joka voi olla f/1.63 tai f/4.0, joka päästää aikaisempaa enemmän valoa sensorille.

Kaikki muut takaosan kamerat perustuvat Sonyn kehittämään IMX858-sensoriin, joka on kooltaan 1/2.51 tuumaa. Tarkkuutta kameroilla on myös 50 megapikselin verran. Ultralaajakulmakamerassa on linssi, jossa on seitsemän kerrosta, f/1.8-aukko, 12 mm polttoväli sekä automaattitarkennus. Ultralaajakulmakameralla pystytään taltioimaan erittäin laajoja 122 asteen kuvia.

Kolmas kamera on 50 megapikselin tasoinen telekamera, jossa on 3.2-kertainen zoomaus, 75 mm polttoväli, f/1.8-aukko ja optinen kuvanvakautus. Neljäs sensoreista toimii periskooppikamerana. Kamerassa on f/2.5-aukko, 120 mm polttoväli sekä optinen kuvanvakautus. Kamerassa on 5x optinen zoomaus, mutta myös 10x hybrid zoomaus.

Puhelimelle on tarjolla myös erillinen kuvauslisälaite, joka tekee puhelimesta normaalia kameraa muistuttavan.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 14, jonka päällä hyrrää HyperOS -käyttöliittymä. Xiaomi tarjoaa puhelimelle 4 vuoden ajan Android-päivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

Xiaomi 14 Ultra

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi