XiaomiYleinen

Xiaomi esittelee uudet Poco X5 Pro 5G- ja Poco X5 5G -puhelimet globaalisti 6. helmikuuta

Xiaomin alabrändi Poco on vahvistanut tänään järjestävänsä 6. helmikuuta uusien tuotteiden lanseeraustilaisuuden. Kyseessä on globaali lanseeraus, jonka takia uutuustuotteita voidaan odottaa tarjolle myös Euroopassa. Xiaomi on vahvistanut julkaisevansa Poco X5 -sarjan puhelimet.

Tilaisuudessa nähdään siis huhuissa ja vuodoissa esillä olleet Poco X5 5G- ja Poco X5 Pro 5G -puhelimet. Tietojen mukaan puhelimet edustavat keskihintaluokkaa, ja niissä on panostettu erityisesti teknisiin ominaisuuksiin. Tilaisuus on siis 6. helmikuuta kello 14 Suomen aikaan. Xiaomi lähettää tilaisuuden suorana sosiaalisen median kanaviensa kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo aikaisemmin puhelimista on nähty tarkkoja tuotekuvia. Kuvat vahvistavat aikaisempia vuotoja, joiden perusteella Poco X5 5G tulisi olemaan Kiinan markkinoilla julkaistu Redmi Note 12 5G sekä Poco X5 Pro 5G olisi Kiinan markkinoilla julkaistu Redmi Note 12 Pro Speed -puhelin. Poco-brändin alaisuudessa puhelimiin on tehty muutamia ulkoisia muutoksia.

Molemmissa puhelimissa nähdään samantyylinen toteutus, jossa laatikkomaista kamera-aluetta korostetaan koko puhelimen levyisellä mustalla kaistaleella. Kameroiden rinnalla nähdään myös Poco-logo. Muutoksia nähdään myös puhelimien väreissä, sillä tarjolle tulee Pocon brändille tuttu keltainen väri, mutta myös pirteämmät sininen ja vihreä. Lisäksi kuvissa nähdään harmaa väriversio.

Aikaisemmat vuodot ovat paljastaneet Poco X5 Pro 5G -puhelimen saavan 6 nanometrin prosessilla valmistetun Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin. Näyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan ja siinä on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 67 watin teholla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poco X5 Pro 5G tulee saamaan myös 108 megapikselin pääkameran, jonka rinnalla on ultralaajakulmakamera sekä makrokamera. Muita mainittuja ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet sekä NFC-tuki. Puhelimessa on myös 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Poco X5 5G -puhelimeen on tulossa lähes samat ominaisuudet kuin Redmi Note 12 5G -puhelimeen. Tietojen perusteella laitteessa olisi 6,67 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli Full HD+ -tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi tehoista tulisi vastaamaan Pocon versiossa Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, vaikka Kiinassa puhelimessa nähtiinkin Snapdragon 4 Gen 1 -järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen odotetaan myös 48 megapikselin kolmoiskameraa, 5000 milliampeeritunnin akkua sekä 33 watin tehoista pikalatausta. Poco X5 5G voisi saada myös perinteisen kuulokeliittimen sekä kylkeen sijoitetun sormenjälkilukijan.

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi