POCOYleinen

Xiaomi esitteli 229 euron hintaisen POCO X3 NFC -puhelimen – varusteltuna uudella Snapdragon 732G -järjestelmäpiirillä

Xiaomi on tänään julkaissut uuden POCO X3 NFC -älypuhelimen, joka on ensimmäinen älypuhelin hiljattain julkaistulla Qualcomm Snapdragon 732G -järjestelmäpiirillä. Lisäksi Xiaomi on panostanut puhelimessa erityisesti sulavaan näyttökokemukseen sekä massiiviseen akkuun. Suomessa puhelin on tulossa saataville myöhemmin.

Xiaomi on varustellut POCO X3 -puhelimen 6,67 tuuman Full HD+ -tasoisella näyttöpaneelilla, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä 240 hertsin kosketusherkkyys. Puhelimessa on DynamicSwitch-ominaisuus, jonka avulla laite osaa automaattisesti vaihtaa 50, 60, 90 ja 120 hertsin virkistystaajuuksien välillä, jotta akkua säästyisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista POCO X3 -puhelimessa on vastaamassa Qualcommin tuore Snapdragon 732G -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa erityisesti hyvää pelisuorituskykyä keskihintaluokan laitteelle. RAM-muistia puhelimeen on saatu 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 64 tai 128 gigatavu versiosta riippuen.

POCO X3 NFC on saanut myös neloiskameran takaosaan, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 13 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Xiaomi hyödyntää pääkamerana Sony IMX682 -sensoria, jossa on f/1.89-aukko sekä 1.6 um pikselikoko. Ultralaajakulmakameran avulla pystytään taltioimaan 119 asteen kuvakentällä varusteltuja kuvia. Etuosassa on yksi 20 megapikselin kamera selfiekuvaamista varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on suuren 5160 milliampeeritunnin akun varassa, jota ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta jopa 33 watin pikalatauksella. Xiaomin mukaan akun pitäisi kestää jopa kaksi päivää kohtuullisella käytöllä. Pikalatauksen avulla akku latautuu vain 65 minuutissa tyhjästä täyteen ja 30 minuutissa akku latautuu jo 62 prosentin varaustasoon.

Muita ominaisuuksia uudessa POCO X3 NFC -puhelimessa ovat stereokaiuttimet, kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija sekä IP53 -roiskevesitiiveys. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa toimii Googlen tuorein Android 10, jonka päällä hyrrää Xiaomin oma POCO-brändille kustomoitu MIUI 12 -käyttöliittymä. Xiaomi on luvannut uutuuspuhelimelle kolme vuotta Android-päivityksiä.

POCO X3 on julkaistu kahdessa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat harmaa Shadow Gray sekä sininen Cobalt Blue. Uutuuspuhelin tulee saatavilla Euroopassa 8. syyskuuta alkaen ja hintaa 6 + 64 gigatavun versiolla on 229 euroa. Saataville tulee myös 6 + 128 gigatavun versio 269 euron hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi POCO X3 NFC tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,53 tuumaa, LCD, HD+ -tarkkuus
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 732G
 • RAM-muisti: 6 gigatavua (LPDDR4X)
 • Tallennustila: 64 gigatavua (UFS 3.1) + muistikorttipaikka
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + MIUI 12
 • Takakamera: 64 MP pääkamera (Sony IMX682, f/1.89, 1.6 um) + 13 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2, 1.0 um, 119 asteen näkökenttä) + 2 MP syvyyskamera + 2 MP makrokamera
 • Etukamera: 20 MP (f/2.2, 1.6 um)
 • Akku: 5160 mAh + 33 watin lataus
 • Muuta: USB-C, stereokaiuttimet, sormenjälkilukija kyljessä, kuulokeliitin, NFC, IP53
 • Mitat: 164,9 x 77,07 x 9,0 mm
 • Paino: 196 grammaa
 • Värit: Harmaa ja sininen

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

 1. Parempi kuin tuleva Nokia 9.3 ja paaaljon halvempi

 2. Hieno homma että 3v järjestelmäpäivitysten lupaukset lisääntyvät.itse puhelin on toisaalta todella mielenkiintoinen, toisaalta amoled näyttö on kiva ja kuvatessa Pixel kamera ajaa lopulta edelle siitä että voi tekoälyn voimin vaihtaa tähtitaivaan, revontulet tms.mieluummin ottaa hyvällä kameralla kuvan aidoista jolloin itse kuvalla enemmän arvoa.

  Toki tämä silti hintaluokassaan hieno ehdokas, lisäksi saa Suomesta toisin kuin Pixel (vialliset väylät)…

  1. ^viralliset väylät

 3. Tässäkin puhelimessa taas kaksi aivan turhaa kameraa.

  1. Tämä on totta, pääkamera + laajakuva riittäisivät, eteen yksi. Periaatteessa halvempiin riittäisi taakse yksi tyyliin Pixel. Ikävä kyllä ei näytä markkinoinnin kannalta niin hyvältä.

   Itsellä Pixel 4a tai 4a 5G vahva ehdokas seuraavaksi puhelimeksi. Juu ei 5G vielä tarpeen mutta 6″ näyttö vielä ok kokoinen ja mukana 3800mAh akku vs 3080mAh.. Lisäksi 5G tulevaisuudessa ok lisä jos puhelinta käyttää pidempään kuin takuuaika.

Kommentoi

Lisää aiheesta:POCO