XiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi jo nyt POCO C40 -puhelimen – erikoisuutena yllättävä järjestelmäpiiri ja massiivinen akku

POCO C40

Xiaomi kertoi viime viikolla uuden Poco C40 -puhelimen julkaisun tapahtuvan globaalisti 16. kesäkuuta, mutta jo ennen tätä puhelin on päätetty julkistaa valituilla markkinoilla. Aluksi puhelin on saatavilla Vietnamissa, jossa se on esitelty tänään 6. kesäkuuta. Poco C40 edustaa Xiaomin edullisemman hintapisteen puhelinmallistoa.

Puhelimessa on muovinen rakenne sekä Pocolle tyypillinen muotoilu. Erityisesti kamera-alue on erittäin suuri, vaikka itsessään kamerat eivät ole mitenkään ihmeelliset. Painoa puhelimella on 204 grammaa ja paksuutta vastaavasti 7,4 millimetriä. Poco C40 on esitelty kolmessa väriversiossa, jotka ovat sininen, keltainen ja musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poco C40 tarjoaa kookkaan 6,71 tuuman kokoisen IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on HD+ -tarkkuus sekä 60 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös etukameraa varten tehty pisaramainen lovitoteutus. Etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa monille tuntemattoman kiinalaisen JLQ:n kehittämä JR510-järjestelmäpiiri. Kyseessä on 11 nanometrin prosessilla valmistettu järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan Cortex-A55-ydintä. Tehokkaimmat ytimet toimivat 2,0 GHz:n kellotaajuudella. Poco C40 on varusteltuna myös 4 gigatavulla RAM-muistia sekä 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Tarjolla on myös muistikorttipaikka.

Akunkesto on valtavan 6000 milliampeeritunnin akun varassa, ja sitä voidaan ladata 18 watin teholla USB-C-liittimen kautta. Takaosaan on laitettu 13 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin toinen kamera. Puhelimessa on myös takaosaan sijoitettu sormenjälkilukija Käyttöjärjestelmänä toimii vanha Android 11.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin esiteltiin toistaiseksi vain Vietnamissa ja sen hinnaksi ilmoitettiin 3 490 000 Vietnamin dongia, eli noin 140 euroa. Globaalisti puhelin esitellään vasta 16. kesäkuuta, jolloin hinta Euroopassakin todennäköisesti vahvistetaan.

Lähde: Facebook (POCO Vietnam)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi