XiaomiYleinen

Xiaomi lisäämässä sovellusvalikon MIUI-käyttöliittymään

Kiinalaisvalmistajat ovat tunnettu hyvin omista Android-käyttöliittymistään, joita ovat muun muassa Xiaomin MIUI sekä Huawein EMUI. Yksi erikoisuus kiinalaisvalmistajien käyttöliittymissä on perinteisen sovellusvalikon puute, jota ei ole löytynyt Xiaomin puhelimista ja Huawei on lisännyt sovellusvalikon puhelimiin vasta viime vuosina.

Nyt myös Xiaomi on tekemässä vastaavan ratkaisuin kuin Huawei. Xiaomi on julkaissut oman MIUI-käyttöliittymän käynnistysohjelman alpha-version, josta on löydetty sovellusvalikkoa varten asetuksia. Xiaomi toi sovellusvalikon jo viime vuonna Poco F1 -puhelimen mukana, mutta virallinen MIUI-versio ei sovellusvalikkoa ole koskaan saanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa alpha-versiossa sovellusvalikko on mahdollista aktivoida asetuksista, jotka ovat toistaiseksi kiinaksi. Kun sovellusvalikko aktivoidaan, tulee aloitusnäytölle erillinen harmaa kuvake, josta sovellusvalikko aukeaa. Lisäksi uusin MIUI-versio tuo myös tuen sovelluksien pikavalinnoille, jotka saa auki painamalla sovelluskuvaketta hetken pohjassa.

Uudet ominaisuudet ovat olleet jo pitkään Androidin oletusominaisuuksia, mutta ne tulevat vihdoin myös Xiaomin MIUI-käyttöliittymään perustuville puhelimille.

Xiaomin MIUI-käyttöliittymän uusi sovellusvalikko. / Kuva: XDA-developers

Lähde: XDA-developers.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi