XiaomiYleinen

Xiaomi Mi 11 -puhelimen sormenjälkilukija toimii ensimmäistä kertaa nyt myös sykemittarina

Xiaomi julkaisi eilen uuden huippuluokan Xiaomi Mi 11 -älypuhelimen, joka on maailman ensimmäinen Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin perustuva älypuhelin. Xiaomi Mi 11 on monella tavalla huippuluokan älypuhelin, vaikka toki joistakin ominaisuuksista on jouduttu karsimaan. Puhelimen yksi ominaisuuksista on jo monista puhelimista erittäin tutuksi tullut näytönalainen optinen sormenjälkilukija, mutta tällä kertaa kyse ei ole aivan tavallisesta sormenjälkilukijasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytönalainen sormenjälkilukija toimii myös sykemittarina. Sormenjälkilukija on kiinalaisen Goodixin käsialaa, ja yhtiö on vahvistanut sykemittariominaisuuden Twitterissä. Goodixin mukaan yhtiön erittäin ohueen näytönalaiseen sormenjälkilukijaan on Xiaomi Mi 11 -puhelimessa ensimmäistä kertaa yhdistetty myös sykemittari. Valmistajan mukaan sormenjälkilukijan avulla pystytään mittaamaan käyttäjän sykettä yhtä tarkasti kuin älykellolla tai aktiivisuusrannekkeella.

Yksinkertaisesti näytönalainen sormenjälkilukija ottaa lukitusta avattaessa kuvia sormesta näytön alapuolella olevan kameran avulla, mutta sykkeen mittaamisessa käytetään fotopletysmografia-mittausta (PPG). On kuitenkin hyvä huomata, että kyseistä mittaustapaa on monesti moitittu epätarkkuudesta lääketieteellisessä käytössä. PPG-tekniikkaa käytetään monissa puettavissa laitteissa, kuten Apple Watchissa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi