AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi 6 julki: Snapdragon 835, 6 Gt RAM, kaksoiskamera ja hinta alle 400 euroa

Xiaomi Mi 6

Xiaomi on tänään julkaissut odotuksien mukaisesti uuden Mi 6 -huippupuhelimensa. Xiaomilta odotettiin myös Mi 6 Plus -puhelinta, mutta nähtävästi huhuttua laitetta ei tulla näkemään. Xiaomi Mi 6 on yksi markkinoiden odotetuimmista puhelimista. Laite on teknisesti samalla tasolla muiden tämän vuoden lippulaivapuhelimien kanssa, mutta Mi 6 eroaa muista alhaisella hintalapulla.

Xiaomi Mi 6 ei ole ulkoisesti yhtä vaikuttava kuin esimerkiksi viime vuonna julkaistu Mi MIX. Puhelin on kuitenkin varsin tyylikäs ja se on rakennettu laadukkaista premium-materiaaleista. Mi 6:n etu- ja takapinnat ovat lasia ja puhelimessa on myös metalliset kehykset. Xiaomi kertoi tuovansa saataville myös mustan keraamisen Mi 6 -version, joka on ulkoisesti kokonaan keraaminen Mi MIX -puhelimen tavoin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen sisällä hyrrää Qualcommin tuorein Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on versiosta riippumatta 6 gigatavua RAM-muistia. Mi 6:n näyttö on kooltaan edeltäjästään tuttu 5,15 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa. Laite tulee markkinoille kahden eri muistikapasiteetin voimin, halvemmassa on 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja hieman kalliimmassa versiossa on 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi on saanut pakattua uutuuspuhelimen sisään varsin kookkaan 3350 milliampeeritunnin akun, jota ladataan USB-C -tyypin liittimen avustuksella. Mi 6 tukee myös nopeaa pikalatausta.

Kameroiden osalta Xiaomi on päätynyt kaksoiskameraratkaisuun, joka koostuu kahdesta 12 megapikselin kennosta. Mi 6:n kaksoiskamera ei kuitenkaan pohjaudu Huawein tyyliseen ratkaisuun, jossa toinen on mustavalkokamera. Xiaomi Mi 6:n toinen 12 megapikselin kameroista on laajakulmalinssillä varusteltu ja toinen on teleobjektiivilinssillä. Kameroiden tukena on myös kaksivärinen kaksois-LED-salama. Kameran osalta Xiaomi Mi 6:ssä on myös 2x optinen zoomaus sekä 10x digitaalinen zoomaus. Xiaomi Mi 5 -puhelimen tapaan myös Mi 6 saa 4-akselisen optisen kuvanvakaimen.

Muita Xiaomi Mi 6:n ominaisuuksia ovat muun muassa stereokaiuttimet sekä 8 megapikselin etukamera. Xiaomi on päättänyt Mi 6:n kohdalla luopua normaalista 3,5 millimetrin kuulokeliittimestä. Kuulokeliittimenä toimii nyt USB-C -tyypinliitin ja puhelimen mukana toimitetaan tätä varten adapteri, jolla on mahdollista yhdistää perinteiset kuulokkeet puhelimen USB-liitäntään.

Xiaomin mukaan uusi Mi 6 saapuu Kiinassa myyntiin 28. huhtikuuta kolmessa versiossa. Halvimmassa versiossa on 64 gigatavua tallennustilaa ja 6 gigatavua RAM-muistia ja se maksaa 2499 juania, eli noin 340 euroa. 128 gigatavun tallennustilalla ja 6 gigatavun RAM-muistilla varusteltu versio maksaa 2899 juania, eli noin 395 euroa. Kallein versio maksaa 2999 juania, eli noin 410 euroa, kyseessä on siis luonnollisesti keraaminen Mi 6. Keraamisessa Mi 6 -puhelimessa on myös 18 karaatin kullalla koristellut kameran kehykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa Xiaomin tuotteita myy Xiaomi Suomi, mutta Mi 6:n saapumisesta Suomeen ei toistaiseksi ole tietoa.

Xiaomi Mi 6 tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Snapdragon 835
  • Näyttö: 5,15 tuuman Full HD -näyttö
  • Muisti: 6 Gt RAM / 64 tai 128 Gt ROM
  • Kamera: 12 megapikselin kaksoiskamera ja 8 megapikselin etukamera
  • Akku: 3350 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Android 7.1 (MIUI 8)
  • Mitat: 145,17 x 70,49 x 7,45 mm
  • Paino: 168 g (182 g keraaminen)
  • Värit: musta, sininen, valkoinen ja keraaminen (musta)
  • Muuta: sormenjälkilukija, roiskevesitiivis

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android