Arvostelussa Xiaomi Mi MIX: “upea huippupuhelin vain muutamalla ongelmalla”

0
Näytetään 1

Xiaomi Mi MIX

Julkaisimme joulukuussa pienen katsauksen Xiaomin erikoisimpaan ja ehkä jopa tyylikkäimpään puhelimeen, eli Mi MIXiin. Kyseessä on Xiaomin oma niin sanottu ”konseptipuhelin”, joka saapui kuitenkin myyntiin. Saimme puhelimen testiin verkkokauppa e-ville.comin kautta, joka toimittaa puhelimia suoraan Kiinasta.

Xiaomi Mi MIX oli vuoden 2016 yllättävin älypuhelinuutuus, sillä se on jotain täysin uutta älypuhelinmarkkinoilla. Mi MIX:ssä on suuri 6,4 tuuman näyttö, mutta silti se on ulkoisesti lähes samankokoinen kuin 5,5 tuuman näyttöihin perustuvat puhelimet. Xiaomi on pystynyt karsimaan laitteen kokoa minimoimalla näytön ympärille jäävät reunat. Xiaomi Mi MIX on samalla myös yksi yhtiön kalliimmista laitteista, sillä sen hinnat alkavat e-villen verkkokaupassa 719,95 eurosta (hintaan lisätään vielä 24 % ALV).

Puhelin on tarkoitettu pääasiassa vain Kiinan markkinoille, jonka takia siitä puuttuu muutamia ominaisuuksia, jotka olisivat hyödyllisiä Euroopan markkinoilla. Xiaomi Mi MIX on tarjolla kahtena eri versiona. Halvemmasta versiosta löytyy 4 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja kalliimmasta taasen 6 gigatavua RAM-muistia sekä huimat 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Erikoisuutena kalliimmassa versiossa on myös 18 karaatin kullalla pinnoitetut kameran ja sormenjälkilukijan kehykset.

Xiaomi Mi MIX on tyylikäs puhelin, mutta onko se kuitenkaan täydellinen? Tässä arvostelussa tulemme tarkastelemaan puhelinta lähempää ja katsomaan, mitkä ovat puhelimen erikoisuudet, vahvuudet sekä heikkoudet.

Tekniset tiedot
Xiaomi Mi MIX
Mitat: 158.8 x 81.9 x 7.9 mm
Paino: 209 g
Näyttö: 6.4 tuumaa IPS LCD (1080 x 2040)
Suoritin: neliytiminen Snapdragon 821 (Adreno 530)
Muisti: 4/6 gigatavua RAM-muistia 128/256 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 16 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera
Akku: 4400 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0.1 (MIUI 8.0)
Muuta: sormenjälkilukija

Myyntipakkaus

Xiaomi Mi MIX toimitetaan tyylikkäässä mustassa pakkauksessa, joka on toteutettu eri lailla kuin minkään muun Xiaomin puhelimen kohdalla.  Myyntipakkauksen ulkokuori on koristeltu kullatuilla yksityiskohdilla ja siitä käy selväksi, että kyseessä on Xiaomin Mi MIX -puhelin 256 gigatavun versiona. Pakkaus koostuu kahdesta palasta, joista ensimmäinen on päältä pois liu’utettava suojapahvi. Myyntipakkauksen varsinaisessa laatikossa on magneettinen kiinnitys, jonka avatessa esiin tulee ensimmäisenä itse puhelin. Puhelimen alta löytyy kaksi muuta osiota, joista toisessa on käyttöohjeet, SIM-korttiluukun avain, USB-C-tyypin johto ja Kiinan markkinoille suunnattu laturi.

Puhelimen mukana pitäisi olla myös tyylikkään nahkainen suojakuori, mutta valitettavasti meille saapuneesta puhelimesta ei sitä löytynyt. Testilaitteemme on valmistettu marraskuussa, jolloin Xiaomilla oli ongelmia suojakuorten valmistamisen kanssa. Myyntipakkauksesta löytyvästä kiinaksi kirjoitetussa viestissä kerrotaan, että nahkaisia kuoria ei ole pystytty valmistaman riittävästi, jonka takia niistä on pulaa. Viestin mukaan kuori luvataan toimittaa kuitenkin jälkikäteen, mutta jos puhelin on ostettu kolmannelta osapuolelta, niin sitä on turha odotella, sillä Xiaomi todennäköisesti toimittaa kuoret myyjälle, joka myy ne eteenpäin.

Koska testiin saapunut Xiaomi Mi MIX on kolmannen osapuolen jälleenmyymä, niin puhelimen mukana tulee myös lasinen suojakalvo. Valitettavasti tällä kertaa kyseessä on laaduton lasikalvo, sillä kun asensin sen puhelimeen, niin väliin jäi omituinen vääristymä (katso kuva). En osaa sanoa tarkkaan, mistä ongelma johtuu, mutta luultavasti ongelma on suojakalvossa.

Muut osiot:

 1. Alkusanat, tekniset tiedot ja myyntipakkaus (Olet tässä)
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö, tekniikka, sormenjälkitunnistin ja kuuluvuus
 4. Kamerat
 5. Ohjelmisto ja akunkesto
 6. Yhteenveto 
 7. Xiaomi Mi MIX kuvina

Xiaomi Mi MIX arvostelu

78%
78%
Hyvällä tavalla erilainen
 • Laatu
  8.5
 • Käytettävyys
  8
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  7
 • Ohjelmisto
  6
 • Hinta-laatusuhde
  7
Näytetään 1

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: