AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi 6X julkaistaan 25. huhtikuuta – Tällainen puhelin on luvassa

Xiaomi on ilmoittanut pitävänsä julkaisutilaisuuden Kiinassa 25. huhtikuuta. Tarkkaan ei tilaisuuden antimista vielä tiedetä, mutta varmin veikkaus julkaistavaksi laitteeksi on huhuissa ja Tenaan tiedoista paljastunut Xiaomi Mi 6X, joka on seuraaja viime vuoden Mi 5X -puhelimelle. Kyseessä oletetaan olevan myös puhelin, joka kantaa nimeä Mi A2 Euroopan markkinoilla.

Mi 6X -puhelimessa tiedetään olevan 5,99 tuuman IPS-näyttö 18:9-kuvasuhteella, jonka tarkkuus on perinteinen Full HD+, eli 2160 x 1080 pikseliä. Tehoista tiedetään pitävän huolen Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Sisäistä tallennustilaa Mi 6X -puhelimeen on tulossa 32, 64 ja 128 gigatavua. Akun kooksi on Tenaa ilmoittanut 2910 milliampeerituntia. Kameroiden osalta pääkamera koostuu kahdesta Sonyn sensorista. Toinen kameroista on 12 megapikselin IMX486-sensori ja toinen on 20 megapikselin IMX376-sensori. Myös etukamera on 20 megapikseliä ja se on käytännössä täysin sama kuin takaosasta löytyvä 20 megapikselin sensori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi tulee esittelemään Mi 6X -puhelimen varusteltuna MIUI 9.5 -käyttöliittymällä, joka perustuu Android 8.1 Oreo -versioon. Jos puhelin tullaan julkaisemaan Euroopassa Mi A2 -nimen alla, niin todennäköisesti Xiaomi tulee käyttämään puhdasta Android One -käyttöjärjestelmää Mi A1 -puhelimen tapaisesti.

Lähde: Xiaomi Weibo, Tenaa, XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android