AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi Play julki – Vaikuttavat ominaisuudet 140 euron puhelimessa

Xiaomi on tänään 24. joulukuuta julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden edullisen Mi Play -älypuhelimen. Uutuuspuhelin tarjoaa omassa hintaluokassaan erinomaisia ominaisuuksia sekä tyylikkään rakenteen. Lisäksi puhelimen mukana tulee myös ilmainen internetyhteys vuodeksi, jossa rajoituksena on ainoastaan 10 gigatavun raja kuukaudessa.

Itse Mi Play rakentuu todennäköisesti muovisesta kehyksestä sekä Gorilla Glass -takalasista, jossa on erikoinen liukuvärjätty pinnoite. Puhelimen näyttö on kooltaan 5,84 tuumaa ja siinä on pieni vesipisaramainen lovi. Näytössä on myös 19:9-kuvasuhde sekä Full HD+ -tarkkuus, eli 1080 x 2280 pikseliä. Tehoista vastaa MediaTekin valmistama Helio P35 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Mi Play tarjoaa 64 gigatavua, mutta tätä on kuitenkin mahdollista laajentaa myös muistikortin avustuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on pakannut uutuuspuhelimeensa myös hintaluokassaan hyvältä kuulostavat kamerat. Pääkamerana toimii AI-kaksoiskamera, joka rakentuu 12 megapikselin kamerasta sekä bokeh-kuvaamisen mahdollistavasta 2 megapikselin kamerasta. Etukamerana on 8 megapikselin sensori, joka mahdollistaa kasvojentunnistuksen. Puhelimen taka- ja etukameroissa on myös tuki HDR-kuvaukselle sekä videoita taltioidessa on käytössä elektroninen kuvanvakautus (EIS). Muita Mi Playn ominaisuuksia ovat 3000 milliampeeritunnin akku, micro-USB-latausliitin sekä sormenjälkilukija laitteen takaosassa.

Kiinassa Xiaomi Mi Playn hinta on 1099 yuania, jolla saa ainoan tarjolla olevan 4 + 64 gigatavun version. Suoraan euroihin muutettuna hintaa löytyi noin 140 euroa. Puhelimesta tulee tarjolle kolme liukuvärjättyä versiota, jotka ovat sininen, musta ja punainen. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin puhelin mahdollisesti tulisi maailmanlaajuisesti myyntiin.

Lähde: Xiaomi Mi Play -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android